Kis türelmet...
:
Mérce 2,5 dl-es bögre.
Hozzávalók:
– 5 db tojás
– 2 bögre liszt
– 1 bögre tej
– 1 bögre tejszín
– fél bögre porcukor
– 5 dkg vaj
– 1 csipet só
– 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
– vaj a sütéshez
Elkészítés
A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe. A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket. Ha a széle megszilárdul (nem ragad) már fordíthatjuk is.
Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük,locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé!
Az ízhatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs-és citromhéjat.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!