Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ötlapos szelet

 


Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
40 dkg liszt
1 teáskanál szalakáli
2 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1-2 dl tej

a  krémhez:
8 dl tej
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojássárgája
3 evőkanál liszt
20 dkg vaj
10 evőkanál porcukor

a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
mandulapehely

Elkészítés:
A liszteket, a cukrot, a tojást, a vajat és a szalakálit egy tálba tesszük, lassan elkezdjük hozzáönteni a tejet (kezdetben csak 1 dl-t), és  összegyúrjuk a tésztát. Ha nem elég lágy, még egy kevés tejet adunk hozzá. Konyharuhával betakarjuk és 20 percen át pihentetjük.

A tésztát 6 részre osztjuk és lisztezett tepsi hátulján kinyújtjuk. A lapokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet: a kakaót, a lisztet és a tojássárgáját egy edénybe tesszük, és felöntjük a tejjel. Alacsony lángon, folyton kavargatva addig főzzük, amíg a krém kezd besűrűsödni, majd levesszük és hagyjuk kihűlni.

A vajat a porcukorral kikavarjuk, majd a kihűtött krémet kanalanként hozzáadva jól elkeverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel.

A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a tészta tetejét. Végül mandulapehellyel megszórjuk, de helyette meghinthetjük reszelt csokoládéval is.

Egy éjszakán át pihentetjük, másnap szeleteljük.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu