Kis türelmet...
Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
40 dkg liszt
1 teáskanál szalakáli
2 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1-2 dl tej
a krémhez:
8 dl tej
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojássárgája
3 evőkanál liszt
20 dkg vaj
10 evőkanál porcukor
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
mandulapehely
Elkészítés:
A
liszteket, a cukrot, a tojást, a vajat és a szalakálit egy tálba
tesszük, lassan elkezdjük hozzáönteni a tejet (kezdetben csak 1 dl-t),
és összegyúrjuk a tésztát. Ha nem elég lágy, még egy kevés tejet adunk
hozzá. Konyharuhával betakarjuk és 20 percen át pihentetjük.
A
tésztát 6 részre osztjuk és lisztezett tepsi hátulján kinyújtjuk. A
lapokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük
a krémet: a kakaót, a lisztet és a tojássárgáját egy edénybe tesszük,
és felöntjük a tejjel. Alacsony lángon, folyton kavargatva addig főzzük,
amíg a krém kezd besűrűsödni, majd levesszük és hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral kikavarjuk, majd a kihűtött krémet kanalanként hozzáadva jól elkeverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel.
A
csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a
tészta tetejét. Végül mandulapehellyel megszórjuk, de helyette
meghinthetjük reszelt csokoládéval is.
Egy éjszakán át pihentetjük, másnap szeleteljük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!