Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Citromos mignon

hozzávalók / 4 adag
A tésztához (20x30 cm-es tepsihez)

    4 db tojás
    10 csepp citromlé
    4 ek cukor
    4 evőkanál finomliszt
    1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

A krémhez

    5 dkg vaj
    2 db alma
    2 ek cukor
    5 dkg dió

A mázhoz

    1 db tojásfehérje
    1 ek citromlé
    25 dkg porcukor

A diszítéshez

    2 ek franciadrazsé



elkészítés

Piskóta tészta készítése:

    A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verünk.
    Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet.
    Hozzáreszeljük a citromhéjat.
    Két adagban sütjük.

Krém készítése:

    A héjazott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét készítünk, kihűtjük.
    Hozzáadjuk a durvára vágott dióbelet.

Máz készítése:

    Kevés citromlével felverjük a tojásfehérjét.
    Hozzáadjuk a porcukrot és addig keverjük, míg szálas lesz.

Összeállítás:

    Az első piskóta-lapot megkenjük a diós almapürével.
    Ráhelyezzük a második lapot, jól összenyomjuk.
    Kockára vágjuk.
    A kockáknak először az oldalát kenjük a mázzal, sütőlapra állítjuk, kenjük a tetejüket.
    A francia drazsékkal dekoráljuk.
    Néhány percre a még langyos sütőbe tesszük.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Csokis mignon recept

hozzávalók / 4 adag
A piskótához

    4 db tojás
    4 ek porcukor
    4 csapott ek finomliszt
    1 kk sütőpor
    1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

A krémhez

    2 db tojássárgája
    2 púpozott ek finomliszt
    1.5 dl tej
    20 dkg vaj
    20 dkg étcsokoládé (megolvasztva)
    10 dkg étcsokoládé (lereszelve)
    15 dkg porcukor

A bevonáshoz

    30 dkg porcukor
    2 narancsból nyert narancslé (közepes narancsé)
    2 ek cukrozatlan kakaópor


elkészítés

Piskóta elkészítése:

    Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük.
    A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
    A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
    A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e).

 
Krém elkészítése:

    A tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük.
    Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
    A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük.
    Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
    Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit.
    A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.

 
Össszeállítás:
 

    A piskótát két egyenlő részre vágjuk.
    Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
    Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.

 
Máz készítése:
 

    A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
    Apránként hozzáadjuk a kakaóport is és jól elkeverjük.

 
Bevonás:
 

    Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
    Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hozzávalók / 4 adag
A tésztához

    3 db tojássárgája
    3 db tojásfehérje
    3 ek cukor
    3 evőkanál rétesliszt

A krémhez

    3 dl tej
    4 evőkanál rétesliszt
    1 csomag vaníliás cukor
    2 ek cukor
    1 fél citromból nyert citromlé
    0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)

A fondanthoz

    1 dl víz
    1 teáskanál méz
    1 dkg vaj
    1.5 ek zselatin
    35 dkg porcukor
    1 ek cukrozatlan kakaópor




elkészítés

    1 piskóta
    A 3 dl tejből, 4 ek daralisztből, vaníliás cukorból és 2 ek cukorból pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet és héjat.
    A készre sült tésztából kis karikákat formázunk, és az egyharmadára rákenjük a krém felét, majd teszünk rá egy réteg piskótakarikát, majd arra is krém kerül, majd újra piskóta.
    A fondant-hoz 1 dl vizet felteszünk főni, belekeverjük a mézet, vajat, annyi cukrot, hogy kissé szilárd, de még folyós állagú legyen, és utoljára a zselatinport.
    A kis piskótás, krémes sütik felét belemártjuk. A fondant-ból egy keveset félreteszünk. A kimaradt fondant-hoz hozzáadunk 1 ek kakaóport, majd a még kimaradt sütiket ebbe mártjuk bele.
    A fehér sütikre rácsepegtetünk egy kevés csokis fondant-t, a csokisakra pedig egy kevés fehéret.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu