Kis türelmet...
MÉZES KRÉMES.
TÉSZTÁHOZ.
75 Dkg. liszt
2 egész tojás
4 evőkanál méz
3 k. kanál szódabikarbóna
5 dkg zsír
20 dkg porcukor
tej szükség szerint
KRÉM.
1 liter tej
12evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
30dkg margarin
30dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
lekvár /2 kisüveg vagy egy nagy barack szilva/
A tetejére csoki
ELKÉSZÍTÉS.
A tészta alapanyagait össze gyúrjuk míg képlékeny nem lesz (vigyázni kell hogy a tejet nagyon kis adagokban adjuk hozzá mert könnyen híg lesz a tészta) ha ezzel megvagyunk félretesszük pihenni 30 – 40 percre. Utána 6 egyforma cipót csinálunk belőle és még 10 – 15 perc pihi majd deszkán elnyújtjuk őket tepsi méretre és a tepsi hátulján sütőpapíron egyesével megsütjük.
Amíg a tészta pihen megcsináljuk a krémet. Odatesszük a tejet és a 3 kanál cukrot a tűzre mikor elkezd forrni takarékra vesszük a tűzet és állandó kevergetés mellett s kanalanként bele szórjuk a lisztet majd sűrűre főzzük. Ezután kikeverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Mikor kihült a lisztes krém akkor robotgéppel összekeverjük a vajkrémmel míg szép sima és kenhető nem lesz.
Ezután kiválasztjuk a két legszebb lapot, az egyiket félretesszük ez lesz a teteje a másikat lerakjuk az alsó lapnak. Majd elkezdjük összepakolni a sütit. A krémet három részre osztjuk majd az alsó lapra kenjük az 1/3 részt és rátesszük a 2. lapot erre rákenünk egy rész lekvárt. Még egy lap és 2/3 krém megint lap majd a második rész lekvár és megint egy lap és a 3/3 kém ezután az utolsó lap amit félre tettünk. Ha ezzel megvagyunk akkor megolvasztjuk a csokit 20dkg csoki 1,5dl. oil. egy edénybe beletörjük a csokit és odateszünk vizet forrni rátesszük a csokis edényt és kevergetés mellet felolvasztjuk,majd ráöntjük a süti tetejére. Másnapig állni hadlyuk, hogy puhuljon. Levágjuk a széleit és felszeleteljük tetszés szerint.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!