Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

                                 MÉZES  KRÉMES.

 

TÉSZTÁHOZ.

   75 Dkg. liszt

   2 egész tojás

   4 evőkanál méz

   3 k. kanál  szódabikarbóna

   5 dkg zsír

   20 dkg porcukor

  tej szükség szerint

 KRÉM.

1 liter tej

12evőkanál liszt

3 evőkanál cukor

30dkg margarin

30dkg porcukor

3 cs vaníliás cukor

lekvár /2 kisüveg vagy egy nagy barack szilva/

A tetejére csoki

ELKÉSZÍTÉS.

A tészta alapanyagait össze gyúrjuk míg képlékeny nem lesz (vigyázni kell hogy a tejet nagyon kis adagokban adjuk hozzá mert könnyen híg lesz a tészta) ha ezzel megvagyunk félretesszük pihenni 30 – 40 percre. Utána 6 egyforma cipót csinálunk belőle és még 10 – 15 perc pihi majd deszkán elnyújtjuk őket tepsi méretre és a tepsi hátulján sütőpapíron egyesével megsütjük.

Amíg a tészta pihen megcsináljuk a krémet. Odatesszük a tejet és a 3 kanál cukrot a tűzre mikor elkezd forrni takarékra vesszük a tűzet és állandó kevergetés mellett s kanalanként  bele szórjuk a lisztet majd sűrűre főzzük.  Ezután kikeverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Mikor kihült a lisztes krém akkor robotgéppel összekeverjük a vajkrémmel  míg szép sima és kenhető nem lesz.

Ezután kiválasztjuk a két legszebb lapot, az egyiket félretesszük ez lesz a teteje a másikat lerakjuk az alsó lapnak. Majd elkezdjük összepakolni a sütit. A krémet három részre osztjuk majd az alsó lapra kenjük az 1/3 részt és rátesszük a 2. lapot erre rákenünk egy rész lekvárt. Még egy lap és 2/3 krém megint lap majd a második rész lekvár és megint egy lap és a 3/3 kém ezután az utolsó lap amit félre tettünk. Ha ezzel megvagyunk akkor megolvasztjuk a csokit 20dkg csoki 1,5dl. oil. egy edénybe beletörjük a csokit és  odateszünk vizet forrni rátesszük a csokis edényt és kevergetés mellet  felolvasztjuk,majd ráöntjük a süti tetejére. Másnapig állni hadlyuk, hogy puhuljon. Levágjuk a széleit és felszeleteljük tetszés szerint.                   

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu