Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Madártejes mákos guba recept

Madártejes mákos guba

Hozzávalók:
  • 14 darab kifli
  • 1300 ml tej
  • 4 darab tojássárgája
  • 130 g margarin
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 cs. mazsola
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 200 g darált mák

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1000 ml tej
  • 6 darab tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 250 g margarin

Hab:

  • 10 darab tojásfehérje
  • 14 ek kristálycukor

Elkészítése:

Mákos guba készítése:

A tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat és a mákot majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Összeforgatjuk, pár percet állni hagyjuk, hogy a kiflik felvegyék a folyadékot. Egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk és 170-180 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 25 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ha nem elég édes adhatunk hozzá még porcukrot ízlés szerint.

A hab készítése:

Gőz fölött a tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk. A sütemény összeállítása: A kihűlt sült mákos gubára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a tojásfehérjéből felvert habot. Hűtőben pár óra alatt összeérnek az ízek, és felszeletelhetjük.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu