Kis türelmet...
Krumpliganca
Hozzávalók:
Elkészítés:
A
meghámozott, kockára vágott krumplit annyi vízben kell feltenni főzni, ami kb.
2 ujjnyira ellepi.
A puhára főtt krumplit még a tűzön, a fazékban, a saját vízében össze kell
törni, majd folytonos keverés és dagasztás közben a lisztet fokozatosan hozzá kell
adni. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg "sima" állaga nem
lesz a masszának.
Előtte kevés szalonnát (kockára vágva) kisütünk, és annak a zsírjába szaggatjuk
ki a gancát úgy, hogy a fakanálról késsel kicsi adagokat forgatunk meg a
zsírban, majd kizsírozott tűzálló tálba rétegezzük, amit a sütőben pirosra
sütünk.
Végül túróval, tejföllel, illetve a szalonnakockákkal tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!