Kis türelmet...
HOZZÁVALÓK.:
Tészta
5 tojás
25dkg. cukor
25dkg. liszt
1cs. sütőpor
1dl. olaj
1dl. víz
2 cs van.cukor
1-2kanál kakaó
Öntet
3 cs. vanília puding
1,2l. tej
12 kanál cukor
Tetejére sütés után.:
4dl tejföl
2 cs vaníliás cukor
6 evőkanál cukor
Tetejére kihűlés után.:
Fahéj porcukorral keverve
Elkészítés.:
A tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, az olajat és a vizet. Majd felverjük a tojások fehérjét és ezt is hozzákeverjük.
(ezt a masszát kettéöntjük és egyik felébe a vaníliás cukrot a másik felébe pedig a kakaót belekeverjük és kizsírozott tepsibe kanalanként adagoljuk)
Közben a pudingot megfőzzük, és a forrón a nyers tésztára öntjük.
Előmelegített sütőben 160°-on sütjük kb. 40-50 percig. Mert a puding nagyobb HŐFOKON KIFUT!!!!
Amíg a tészta sül a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és ha a tészta megsült még forrón a tetejére öntjük.
Ha kihűlt megszórjuk a tetejét a cukros fahéjjal. Majd 4-5órára hűtőbe tesszük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!