Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 


Ezek a karácsonyi gyümölcskenyér hozzávalói

  • 60 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 nagyobb tojás
  • 8-10 ek. méz
  • 35 dkg durvára vágott magkeverék (dió, mogyoró, mandula)
  • 50 dkg durvára vágott aszalt gyümölcs keverék (ízlés szerint lehet kandírozott narancshéj, sárgabarack, szilva, füge, áfonya, meggy, datolya, füge)
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1 cs. sütőpor
  •  1 mk. só

Így készítheted el a karácsonyi gyümölcskenyeret

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
  2. Közepes méretű tepsit, sütőtálat bélelj ki sütőpapírral.
  3. Keverd a liszthez a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a durvára aprított magkeveréket és az aszalt gyümölcsöket.
  4. Egy másik tálban robotgép vagy habverő segítségével keverd habosra a tojásokat, öntsd hozzá a mézet és a vaníliaaromát, keverd még egy kicsit.
  5. Öntsd a száraz hozzávalókhoz a tojásos keveréket, és alaposan dolgozd össze, majd a gyümölcskenyér tésztáját simítsd a tepsibe.

Told a forró sütőbe, és körülbelül 60 percig süsd. Amikor szép piros a sütemény teteje és a tűpróbát követően a közepe is átsült, vedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, majd szeleteld, és helyezd tálra a karácsonyi gyümölcskenyeret

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu