Kis türelmet...
Klasszikus kakaós csiga recept
Hozzávalók
darabra:
A tésztához
A töltelékhez
A kenéshez
Leírás
Aki nem szereti, lehet fahéjjal is készíteni a kakaó helyett. Omlós és puha, másnap is nagyon finom. Tovább még nem sikerült tesztelni. :)
Elkészítés
1
Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne.
2
Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk.
3
Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
4
Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40 cm)
5
A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban és félretesszük.
6
A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta.
7
A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet.
8
Jó szorosan feltekerjük.
9
1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.
10
Szükség esetén kezünkkel kicsit lapítsuk ki a csigákat.
11
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük.
12
A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat. 200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
13
Szép és finom! :)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!