Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

JUGOSZLÁV KRÉMES

A kakaós tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A tekercsekhez:

  • 7 tojásról piskóta
  • baracklekvár

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor (én most 5 evőkanál réteslisztet használtam ehelyett)
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 0,5 dl víz
  • 2 teáskanál zselatin

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk.

A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.

A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.

Összeállítás:

  • barna tészta
  • krém
  • szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
  • krém
  • barna tészta

Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu