Kis türelmet...
Hortobágyi húsos palacsinta recept
Hozzávalók
Elkészítés:
A húst
leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát
és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a
paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.
A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé
megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával,
hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk,
összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára
pároljuk (25-30 perc). Közben a palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a
tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2
evőkanál olajat, lefedjük, és fél órát pihentetjük. A masszából 12 palacsintát
sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk. Kiszedjük a húst a
levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl
tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető
masszát kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). A
masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és
tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás
mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták
tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.
Hozzávalók
A paprikás csirkéhez
A habaráshoz
A befejezéshez
Elkészítés
1
A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
2
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk.
3
Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
4Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk. Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.
5
Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel.
6
Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
7
A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk. A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez. Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.
8
Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.
9
Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.
10
Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.
11
A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!