Kis türelmet...
Hamburger - házilag
Hozzávalók:
Elkészítés:
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 3 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál ketchupot. A masszát összegyúrjuk, és 8 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy teflont kissé megolajozunk, és kislángon, lassan (kb. mindkét oldalát 8-8 perc alatt) pirosra sütjük. A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk egy kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, lilahagymát, ketchupot, mustárt, és előmelegített sütőben 5 perc alatt átmelegítjük a hamburgereket.
Puffancs házilag – az igazi magyar hamburgerzsemle
Hozzávalók a puffancshoz:
1 kg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
5 tojás sárgája
5 dkg sütőélesztő
1 csapott evőkanál konyhasó
5 dl langyos tej
Puffancs elkészítése házilag:
Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő részre a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kenjük meg tojással (üssünk fel egy tojást, és keverjük el az egészet egyben, mintha rántottához készülnénk elő). Kelesszük, 35-40 percig majd kenjük le ismét a felvert tojással. Ezt követően 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!