Kis türelmet...
Gyros
·
·
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hús:
A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom, és megszórom a
görög fűszerkeverékkel. Kb. negyed órai érést követően egy nagy serpenyőben 2-3
evőkanálnyi olajat forrósítok és megpirítom rajta a húscsíkokat.
Pita:
Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a
cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd
négy kis pita formát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket lisztezett
tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített
sütőben (220 fok/ 4. fokozaton) 20-25 percig sütjük.
Saláta:
A hozzávalókat megmossuk, megpuccoljuk, majd kockákra, a hagymát szeletekre
vágjuk.
Mártás:
A joghurthoz izlés szerint kb. 1 teáskanál görög saláta fűszerkeveréket adunk,
chilikeveréket kb. ugyanennyit, és elkavarjuk. A mártást tálaláskor a saláta
tetejére öntjük ízlés szerinti mennyiségben.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!