Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

Feketeerdő-torta recept

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

elkészítés

  1. 8 tojásból a  piskótát a szokásos módon elkészítjük (A 8 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy nagy tálba felverjük. Ha jó kemény, beleteszünk 1,5 kk. sütőport és 8 ek. cukrot. Tovább verjük a habot, majd a tojássárgáját is belekeverjük. Egy picit még verjük a habot, majd belekeverük 8 ek. lisztet és 1,5 ek. kakaót is. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótát, és kisütjük. Ha kihűlt, 2 részre vágjuk.)
  2. Közben elkészítjük a másik piskótát is, ezt már 4 tojásból. Az eljárása ugyanaz mint a 8 tojásosnak, annyi különbséggel, hogy 4 tojást  választunk szét, s verünk fel. Kb. 0,5 kk. sütőport szórunk bele és 4 ek. cukrot, s majd a 4 tojássárgáját. A végén 4 ek. lisztet és 0,5-1 ek. kakaót adunk hozzá. S ezt is kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük.
  3. Amíg a 3 lap hűl, addig elkészítjük a meggyes tölteléket.
  4. A meggylevet a pudingporral és a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyeket.
  5. Ezt a tölteléket mindkét piskótalapra rákenjük.
  6. Ezután elkészítjük a tejszínes krémet.
  7. Tehát a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg feloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk.
  8. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk. (A zselatinnak a felét is elég hozzáadni.)
  9. Megtöltjük a tortalapokat, a torta tetejét és a külsejét is ezzel a tejszínes krémmel vonjuk be.
  10. 3-4 órát hűtőben dermesztjük (lehet egy egész éjszakát is).
  11. Csoki forgácsokkal és meggyszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  •  

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu