8 tojásból a piskótát a
szokásos módon elkészítjük (A 8 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy nagy
tálba felverjük. Ha jó kemény, beleteszünk 1,5 kk. sütőport és 8 ek.
cukrot. Tovább verjük a habot, majd a tojássárgáját is belekeverjük. Egy
picit még verjük a habot, majd belekeverük 8 ek. lisztet és 1,5 ek. kakaót
is. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótát,
és kisütjük. Ha kihűlt, 2 részre vágjuk.)
Közben elkészítjük a másik
piskótát is, ezt már 4 tojásból. Az eljárása ugyanaz mint a 8 tojásosnak,
annyi különbséggel, hogy 4 tojást választunk szét, s verünk fel. Kb.
0,5 kk. sütőport szórunk bele és 4 ek. cukrot, s majd a 4 tojássárgáját. A
végén 4 ek. lisztet és 0,5-1 ek. kakaót adunk hozzá. S ezt is kivajazott,
kilisztezett tepsiben sütjük.
Amíg a 3 lap hűl, addig
elkészítjük a meggyes tölteléket.
A meggylevet a pudingporral és
a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a
kimagozott meggyeket.
Ezt a tölteléket mindkét
piskótalapra rákenjük.
Ezután elkészítjük a tejszínes
krémet.
Tehát a zselatint 1 dl hideg
vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg feloldódik benne. Kissé
hűlni hagyjuk.
A tejszínt a cukorral kemény
habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk. (A zselatinnak a felét is elég
hozzáadni.)
Megtöltjük a tortalapokat, a
torta tetejét és a külsejét is ezzel a tejszínes krémmel vonjuk be.
3-4 órát hűtőben dermesztjük
(lehet egy egész éjszakát is).
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!