Hozzávalók egy 27 x 38 centis tepsihez:
a csokikrémhez:
8 tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál keserű kakaópor
2 csomag csokoládéízű pudingpor
8 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
a tésztához:
8 tojásfehérje
8 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
a tetejére:
4 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
Először
a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre,
habosra kevertem.
Hozzádolgoztam
a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.
Kis
lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni.
A
margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos
krémet is.
A
tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a végefelé hozzádolgoztam a
kétféle cukrot is.
Rászitáltam
a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.
Sütőpapírral
bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc
alatt készre sütöttem.
Amikor
a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet és hűtőbe tettem.
Másnap
felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert
tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk
a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval.)
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!