Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

Bombajó puncstorta

 

 

 

Hozzávalók

  • Máz
  • 1 cs. puncsízű puding
    3,5 dl tej
    4 evőkanál cukor
  •  
  • Töltelék
  • 1 dl víz     1 dl rum
    10 dkg Rama margarin
    5 dkg durvára vágott dió
    5 dkg mazsola
    2 evőkanál kakaó
    1 db tojás
    1 dl erős feketekávé
    15 dkg porcukor
  •  
  • Tészta
  • fél cs. sütőpor
    6 evőkanál víz
    12 evőkanál rétesliszt
    12 evőkanál cukor
    6 db tojás

Elkészítés

A 6 tojásfehérjét keverd ki a cukorral, add hozzá a 6 tojássárgáját, a 6 evőkanál vizet és végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát öntsd zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett kerek tortaformába (24cm-es) és előmelegített sütőben kb. 180°C-on süsd készre. (Ez körülbelül 50-60 perc). A kihűlt piskóta tetejét körülbelül egy cm vékonyan vágd le és a torta belsejét kapard ki úgy, hogy egy kis pereme maradjon csak. A töltetlékhez a porcukrot alaposan keverd össze a kakaóval, üsd rá a tojást és keverd össze a kávéval. Lassú tűzön főzd sűrűre, de vigyázz, mert könnyen összeugrik. Amint levetted a tűzről, add hozzá a margarint, a diót és a mazsolát. Ezt az öntetet öntsd rá a kikapart piskótamorzsalékra és alaposan keverd össze. Az 1 dl vizet keverd össze az ugyanennyi rummal és alaposan locsold meg vele a torta peremét, tetejét, és hagyj egy kicsit a töltelékre is. A még meleg tölteléket töltsd vissza a tortába, rakd rá a tetejét és tedd legalább 15 percre mélyhűtőbe dermedni. Amíg a torta hűl, készítsd el a pudingot: a csomag pudingport először kis tejjel keverd csomómentesre, majd add hozzá a többi tejet is és főzd sűrűre. Mikor leveszed a tűzről, add hozzá a cukrot és alaposan keverd el, végül vond be vele a torta tetejét, és oldalát. Rakd ismét hűtőbe, hogy a puding megdermedjen.

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu