Kis türelmet...
Bakonyi sertésragu galuskával
Hozzávalók.
1 kg
sertéshús (comb vagy lapocka)
10 dkg füstölt szalonna
só
őrölt fekete bors
1 fej
vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma,
1 kk őrölt piros paprika
2 fehér paprika
1 db paradicsom
30 dkg gomba
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 kk mustár
Elkészítése:
A húst kockára vágom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd
felöntöm 1 dl vízzel és fedő alatt párolom.
A szalonnát apró csíkokra szelem, zsírjára sütöm.
Közben a hagymát finomra vágom, a fehér paprikát belső részét kivágom,majd
felszeletelem és a paradicsomot és a gombát is.
A szalonna zsírján a ,a finomra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom
a fagyasztott gombát,paprikát,paradicsomot,meghintem piros paprikával,hozzáadom
az áttört fokhagymát,
kb 1 dl vizet, ízlés szerint sózom,borsozom,majd összeforralom.
Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és tartalék lángon tovább
főzöm.
Ha már megpuhult behabarom.
A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál
lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom.
Galuskával tálaltam.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!