Kis türelmet...
Almás rétes cukrász módra
Hozzávalók:
Elkészítés:
A langyos vízben elkeverjük az ecetet. A 30
dkg réteslisztet, a margarint, 1 tojást, a sót, a porcukrot és a tejfölt
az ecetes vízzel összegyúrjuk, alaposan eldolgozzuk. 1 órán át
letakarva pihentetjük.
Ezalatt meghámozzuk, majd lereszeljük az almát, és egy edényben
megpároljuk, majd ízlés szerint cukrot, valamint 2 teáskanál fahéjat
teszünk bele. (Lehet több is ízlés szerint.)
A TÚRÓ töltelékhez habosra keverjük a vajat a tojással és a cukrokkal, majd hozzákeverjük a túrót, a citrom lereszelt héját és egy keveset a levéből, valamint a megmosott mazsolát. A tejfölt közvetlenül a kenés előtt tesszük hozzá, hogy ne engedjen levet.
Közben a már lereszelt káposztát a karamellel, sóval, borssal alacsony
lángon készre pároljuk. Majd a kihűlt káposztát egyenlő arányban
eloszlatjuk a tésztán és óvatosan feltekerjük.
A puha zsírt összekeverjük 3 evőkanál rétesliszttel. A tésztát
belisztezett (rétesliszt) munkalapon kinyújtjuk, és a zsíros keverékkel
megkenjük. Szorosan feltekerjük (mint a kakaós csigát), és 4 egyforma
darabra vágjuk. A darabokat fél órára mélyhűtőbe tesszük, hogy a zsír
megdermedjen.
A tésztadarabokat téglalap alakúra nyújtjuk, egyenletesen ráhalmozzuk a
párolt almát, megszórjuk 1 evőkanál búzadarával (darált diót is lehet rá
szórni, attól nagyon finom lesz). Feltekerjük és tepsibe fektetjük.
A tetejét megkenjük felvert tojással, és 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
Megjegyzés:
Természetesen lehet bármilyen töltelékkel csinálni. A zsíros kenegetés miatt tésztája nagyon klassz leveles lesz, és nagyon finom!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!