Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Almás rétes cukrász módra

Almás rétes cukrász módra

Hozzávalók:

  • 30 dkg +3 csapott evőkanál rétesliszt + a nyújtáshoz valamennyi
  • diónyi margarin /ráma/
  • 2-tojássárga + 1 tojás a kenéshez
  • csipet só
  • 1 csapott evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1dl langyos víz
  • 1 teáskanál ecet
  • 3 evőkanál puha disznózsír

  • ALMA
  • 1,5 kg alma (az almafáról lehulló alma is tökéletes)
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2 teáskanál fahéj
  • 4 evőkanál búzadara
  • A töltelékhez
    A párolt káposztához

Elkészítés:

A langyos vízben elkeverjük az ecetet. A 30 dkg réteslisztet, a margarint, 1 tojást, a sót, a porcukrot és a tejfölt az ecetes vízzel összegyúrjuk, alaposan eldolgozzuk. 1 órán át letakarva pihentetjük.

Ezalatt meghámozzuk, majd lereszeljük az almát, és egy edényben megpároljuk, majd ízlés szerint cukrot, valamint 2 teáskanál fahéjat teszünk bele. (Lehet több is ízlés szerint.)

 

A TÚRÓ töltelékhez habosra keverjük a vajat a tojással és a cukrokkal, majd hozzákeverjük a túrót, a citrom lereszelt héját és egy keveset a levéből, valamint a megmosott mazsolát. A tejfölt közvetlenül a kenés előtt tesszük hozzá, hogy ne engedjen levet.

 

Közben a már lereszelt káposztát a karamellel, sóval, borssal alacsony lángon készre pároljuk. Majd a kihűlt káposztát egyenlő arányban eloszlatjuk a tésztán és óvatosan feltekerjük.

A puha zsírt összekeverjük 3 evőkanál rétesliszttel. A tésztát belisztezett (rétesliszt) munkalapon kinyújtjuk, és a zsíros keverékkel megkenjük. Szorosan feltekerjük (mint a kakaós csigát), és 4 egyforma darabra vágjuk. A darabokat fél órára mélyhűtőbe tesszük, hogy a zsír megdermedjen.

A tésztadarabokat téglalap alakúra nyújtjuk, egyenletesen ráhalmozzuk a párolt almát, megszórjuk 1 evőkanál búzadarával (darált diót is lehet rá szórni, attól nagyon finom lesz). Feltekerjük és tepsibe fektetjük.

A tetejét megkenjük felvert tojással, és 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szép piros lesz.

Megjegyzés:

Természetesen lehet bármilyen töltelékkel csinálni. A zsíros kenegetés miatt tésztája nagyon klassz leveles lesz, és nagyon finom!

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu