Kis türelmet...
ALMARÓZSA
A tésztához
A töltelékhez
Elkészítés
1
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Figyeljünk rá, nehogy szétfőzzük a szeleteket. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. Papírkéztörlőre szedjük.
2
250 grammos kiszerelésű, kész, lapra nyújtott leveles tésztákkal dolgoztam. A tésztát 6 egyforma, 2,5 cm széles csíkra vágjuk egy derelyevágóval. Majd megszórjuk cukorral az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük. A végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.
3
Maffin formába tesszük. 200 C fokon 20-35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!