Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

 A trappista sajt

 

Hozzávalók:
1 liter házi tej
50 dkg túró
6 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só

A túrót egy lábosba tesszük, ráöntjük a tejet, és közepes lángon forralni kezdjük. Ha felforrt, egy lábosra sűrű szövésű szitát helyezünk, és a túrót leszűrjük. A túró mehet vissza az edényünkben, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a vajat és a tojás sárgáját (elhagyható), és újra melegíteni kezdjük, és folyamatosan kevergetjük. Egészen addig, amíg egybe nem áll az egész, és kissé ragacsos, de az edénytől elváló masszát nem kezd el alkotni. Ekkor egy tetszőleges méretű tálba öntjük (öblítsük ki vízzel, hogy enyhén nedves legyen a tál), egy kanál hátuljával jól lenyomkodjuk, hogy ne legyen buborékos sehol, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, borítsuk tálra. Lehet hogy egy késre szükségetek lesz, hogy az oldalát meglazítsátok előtte ;-)Szerintem 2 óra elteltével is isteni finom, de ekkor még lágy, picit morzsálódós reszelésnél, de reszelhető!!! (Lásd a fotón) És szépen szeletelhető már ekkor is. Elvileg jó 1 napot hagyni pihenni hűvös helyen, de engem az idő sürgetett. Esküszöm még langyosan is király volt! :)Próbáljátok ki! (Ebből a mennyiségből nagyjából egy fél kilós sajtunk lesz)

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu