Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

2009-11-13 09:20

Egy hét alatt 240 ezer videó-megtekintést generáltak a látogatók.

2009. november 5-én indult a Filmhíradók Online, amely az 1931 és 1943 közötti Magyar Világhíradókat mutatja be. A Magyar Nemzeti Filmarchívum (MNFA) jóvoltából ötezernél több filmhír érhető el. A látogatók az indulás hetében 240 ezer videómegtekintést és 500 ezer oldalletöltést generáltak.

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) oldalán tematikus válogatások és népszerűségi lista található. A regisztrált felhasználók pedig kommentálhatják és kulcsszavazhatják a bejátszásokat. A filmhírek hordozható widget segítségével be is ágyazhatóak külső site-okba. A tartalmak téma, személy, helyszín és nyelv alapján rendezhetőek és szűrhetőek.

A gyűjtemény a közösségi terekben is jelen van. Követni lehet a Twitter-en, a Facebook-on és a Blog.hu-n is. A kapcsolódó közösségi kampány koncepcióját a weboldalhoz hasonlóan a Theremin szállította. A sajtókapcsolatokat pedig a Sygma PR végzi a projekt kapcsán. A webdesignt és a fejlesztést Gazdik Richárd végezte, a beharangozó trailert Forgács Simon készítette.

 


"Bár az adatbázis alapos feldolgozottsága és a kritikus tömeget elérő látogatottság lehetővé tenné, hirdetéseket mégsem tervezünk az oldalra. A jól működő külföldi példák ugyanakkor bizonyítják, hogy a minőségi online szolgáltatásokkal kísért hasonlóan korszerű gyűjtemények szponzorálása a nagyvállalati szféra számára is jelentős értéket képvisel" - mondta a bevételi lehetőségekről Kitzinger Dávid, a projektet életre hívó Neumann Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A NAVA-gyűjtemény egy részét már 2008 decemberében megnyitották, akkor hat hét alatt 250 ezer látogató kereste fel az archívumot, és 500 ezer videó-megtekintést generált. Ennek sikerén felbuzdulva készítették el az új, szabadon kereshető gyűjteményt. A site-on további fejlesztéseket ígérnek, így tervben van a híresemények helyszíneinek térképes megjelenítése, képgaléria és idegennyelvű látogatóknak szóló szolgáltatások kialakítása is.

 

(forrás: mediainfo.hu)

Címkék: archívum filmhíradó nava net

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu