Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:




 Útmutató a mozgáshoz a szoptatás időszakában


65253_567895_normal


Határozzuk meg pontosan, mi a célunk a testmozgással!

Döntsük el, mi az a cél, amit a testmozgással el szeretnénk érni. A célok lehetőség szerint legalább részben legyenek mérhetőek. „Napi egy órát fogok mozogni” – „Minden nap sétálok napi 25 percet az elkövetkezendő 3 hétben”

Stratégia

Állítsunk fel mind rövid, mind hosszú távú célokat. A rövidtávú célok a lépcső fokait, a hosszú távú célok a lépcső tetejét jelentik. Íme egy példa: „Képes leszek folyamatosan 20 percet sétálni egyhuzamban két hét múlva, és 40 percet egy hónap múlva”.

Csapatmunka

Bízzuk a gyermekünket az apjára vagy más családtagra, amíg sportolunk – a gyermektől és a lakástól távol töltött idő segít a túlterheltség érzésének csökkentésében, ami gyakran az első lépés a szülés utáni depresszió legyőzésében.

Kényelem

A szoptató édesanyáknak megerősített melltartót kell viselnie sportolás közben, mert ez segít stabilan tartani a melleket. A melltartók legyenek elég feszesek ahhoz, hogy tartsák a melleket, de ne legyenek olyan szorosak, hogy kényelmetlenek legyenek, vagy fájdalmat okozzanak. A hasizom támogatására is gondoljunk, vegyünk dresszt, vagy speciális a has számára megerősített alsóneműt.

Figyeljünk oda a hátunkra!

A megnövekedett mellek okozta súlytöbblet hatására a váll előreeshet, illetve az alsó háti szakasz meghajolhat. Erősítsük a hasizmainkat és minden alkalommal végezzünk hátizom-erősítő gyakorlatot is! Figyeljünk a helyes testtartása a mindennapi munka (pl. konyhai feladatok) elvégzése közben is.

MIKOR HAGYJUK ABBA A TESTMOZGÁST
?

A szülés utáni testmozgás és sportolás fő célja a fizikai állapot javítása, illetve a csecsemő számára egy aktív életforma megkedveltetése, azonban mindig figyeljünk oda szervezetünk jelzéseire.


Amíg a hüvelyi vérzés nem állt el teljesen, a testmozgás intenzitása csak igen mérsékelt legyen. Ha a testmozgás bármelyik formája fájdalmat okoz, azonnal hagyjuk abba. Ne folytassuk a sportolást, ha folyamatos fájdalom jelentkezik a mellben, a hátban, a hasban, a medencében, vagy az ízületekben. Tájékoztassuk az orvosunkat, ha a menstruációhoz hasonló görcsöt, gyengeséget, vérzést vagy légzésproblémákat észlelünk.

  

Címkék: fizikai állapot melltartó szoptatás súlytöbblet

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu