Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:



Gyakorlati tippek az állóképesség építéséhez


65262_485862_normal



A séta az egyik legjobb módszer a kismamák számára, hogy javítsák állóképességüket.


A szoptatás és a gyermek körüli teendők mellett nehéznek tűnhet időt találni a testmozgásra és saját magunkra, vagy például baráti társaságba járni. A gyermek sétáltatása babakocsiban, vagy megfelelő hordozóban egyszerre kielégíti ezeket az igényeket – a séta testmozgás, melynek során jut idő magunkra, és lehetőség van találkozni barátokkal, akik elkísérhetnek minket.



Milyen mozgásformát válasszunk?


Nehéz időt szakítani a testmozgásra. Olyan formákat válasszunk, amelyeket gyermekkel együtt is tudunk végezni, például sétáljunk. A legtöbb kismama képes mérsékelt testmozgásra, például a napi szintű sétára.


Ha már nagyon vágyunk arra, hogy visszanyerjük eredeti formánkat, állóképesség-növelésként eleinte csak heti háromszor mozogjunk, majd fokozatosan jussunk el a heti 4-5 alkalomig

A nagy izmokat folyamatosan megmozgató sportolási formát válasszunk, mint például a gyaloglás. Az olyan mozgásformák, amelyek üléssel járnak (pl. biciklizés, evezés) nem megfelelőek, mert lassíthatják a szülés után a kismedencei szövetek regenerálódását. Ha császármetszéssel szültünk, mindenképpen várni kell a hasizmokat megmozgató sportolással, amíg a varratok begyógyulnak. A műtét után akár 10 hétig is eltarthat a gyógyulás, amíg a hasfal olyan lesz előtte, mint volt, és ne feledjük, ha a sportolás közben fáj a has, nem áll készen a testmozgásra!



Milyen intenzitással mozogjunk?


Figyeljünk a testünk jelzéseire! Ha jól érezzük magunkat aközben, amit csinálunk, akkor jó úton haladunk. Ha szülés során gátmetszésen estünk át, győződjünk meg róla, hogy kényelmesen tudunk ülni illetve járni, mielőtt komolyabb edzésbe kezdenénk.

Csak mérsékelt intenzitású testmozgást végezzünk a hathetes gyermekágyi időszak alatt. Testünknek időre van szüksége ahhoz, hogy regenerálódjon a szüléssel járó trauma után!

 


Mennyit mozogjunk egyszerre?

Egyszerre csak 15 percet mozogjunk, még akkor is, ha ez csak enyhe vagy mérsékelt erőkifejtést jelent számunkra. Az első hetekben tartsunk nagy pihenőket

A beszéd-teszt: Ha képesek vagyunk arra, hogy testmozgás közben beszélgessünk, akkor a sportolás intenzitása megfelelő. Ha olyan erősen edzünk, hogy nem tudunk beszélni, illetve csak néhány szót tudunk zihálva kimondani, akkor szülés után már túlerőltetjük magunkat, ez az intenzitás túl sok!

Címkék: szoptatás séta állóképesség

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu