Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:



64788_782058_normal



Azok a nők, akik az első négy hónapban kizárólag szoptatják csecsemőiket, és a gyermeküket legalább hat hónapos koráig szoptatják, több várandósság során felszedett kilótól szabadulhatnak meg, mint azok, akik cumisüvegből etetik csecsemőjüket.

A szülés utáni időszakban újra meg kell erősíteni a szervezetet, újra fel kell építeni a tápanyag raktárakat, és alkalmazkodni kell az új élethelyzethez és a szoptatáshoz. A napi 812 szoptatás mintegy 500 extra kalóriát igényel a szervezet számára. Ezek a kalóriák azokból a zsírraktárakból származnak, amelyeket a várandósság során építettünk be a szervezetbe, azaz a kilenc hónap során felszedett kilóknak célja volt – energiát biztosítani az újszülött számára. 

A hat hetes gyermekágyi időszak NEM a diéta és a túlzott testmozgás, illetve a fogyás időszaka!

Jó ideig tartott, amíg a súlyfelesleget szervezetünk beépítette, ne várjuk, hogy néhány nap alatt megszabadulhatunk tőle. Ha mégis úgy döntünk, hogy csökkentjük a kalória-bevitelt a fogyás érdekében, figyeljünk arra, hogy semmiképpen se menjük 1500 kalória alá, mert ez már a termelődő anyatej mennyiségét is veszélyezteti. A fogyás a szülés utáni egy év során folyamatosan következik be, és a legnagyobb mértékű az ötödik hónap körül, illetve azután.


Mindemellett lehetőség van a normális fogyás elősegítésére a szülés utáni hat hétben a következő módon:

  • Figyeljünk oda arra, hogy mit eszünk, megfelelően állítsuk össze étrendünket.
  • Fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot – főleg vizet, hogy rendben legyen a folyadékháztartásunk.
  • Fogyasszunk élelmi rostokban gazdag csemegéket a nap folyamán
  • Kezdjünk el egy enyhe sportprogramot, például sétáljunk


A várandósság után első évben folyamatosan arra van szükség, hogy újraépítsük tápanyag raktárainkat, és megfelelő energiaszintet biztosítsunk magunknak a napi feladatok elvégzéséhez. Folyamatosan haladhatunk a közepesen erős testmozgás felé akkor, ha ezt már a korábbi hónapokban előkészítettük.


A hat hetes gyermekágyi időszak után már könnyebben kivitelezhető egy sportprogram, ami segít majd a fogyásban. Fontos, hogy a testmozgás fokozása mellett ne felejtsünk el kompenzálni: étkezzünk megfelelően és pótoljuk az elvesztett folyadékot, így szervezet nem merül ki és marad energiája a nap végére is. A testmozgást mindig a szoptatás utánra időzítsük és fogyasszunk bőségesen folyadékot a sportolás előtt és után.

Címkék: szoptatás súlycsökkenés súlyvesztés

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu