Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

12 éves fiú késelt. Büntetlenül...

Egyik este épp a híreket néztem a tévében, és az egyik riport mély döbbenetet váltott ki bennem. A hír a következő volt röviden: Egy 12 éves román állampolgárságú kisfiú késsel megszúrt egy 15 éves fiút az mp3-lejátszójáért, a Blaha Lujza téren. A fiút megtalálták, bevitték a rendőrségre, ahonnan kiengedték, kiskorúságára hivatkozva, hiszen nem büntethető. Így egy otthonba került, ahonnan megszökött. Nem volt nehéz dolga, ugyanis az otthon lakóit különböző kirándulásokra, rendezvényekre szokták vinni, ahová a fent említett fiút is vitték, mondván, nem korlátozható személyi szabádságában, pláne, hogy külföldi állampolgárságú. A fiú már nem először volt ebben az intézményben, ahonnan rendre minden alkalommal megszökik. Tartózkodási helye általában a Blaha Lujza tér, ott szokott "csavarogni". Megkérdeztek több Blaha környéki árust, illetve olyan személyeket, akik napi szinten fordulnak meg e környéken. Szinte kivétel nélkül ismerik a fiút, és elmondták, hogy bizony neki nem ez volt az első esete, rendszerint lop, rabol. Mindenféle következmények nélkül... Kiskora ellenére nem büntethető, és a román hatóságok sem kívánnak foglalkozni vele, nem reagáltak a magyar hatóság megkeresésére sem. Magyarul, marad az országban, mert a románok nem akarnak vele nyűglődni. a magyar hatóságok meg tehetetlenek...
Ez az eset is bizonyítja, hogy Magyarországon még mindig meg lehet tenni bármit, büntetlenül. Legyen az bűnözés, korrupció, fekete gazdaság, politikai allűrök, stb. Katasztrófális és röhejes a magyar jogszabály. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen esetekre nem találnak semmilyen megoldást. Ha valaki nem büntethető, az azt jelenti, hogy a magyar jogszabályok kiskapuit kihasználva következmények nélkül lophat, rabolha, ölhet kénye-kedvére? Hová süllyed az ország? Arra persze felfigyelt a hatóság, hogy egy szélsőséges szervezet megfenyegette ezt a fiút. Talán még védelmére is kelnek "szegény" fiúnak.
Amíg ez a fiú szabadlábon van, hány embert fog még kifosztani vagy leszúrni következmények nélkül? Mert ha egyszer megtette, meg fogja tenni máskor is. De erre biztos nem gondolnak a "nagyjaink"...

Tegnap pedig ezt a levelet kaptam:

Szórólap tervezet:



Kedves 14 év alatti fiatal!  Hihetetlen lehetõség!



- Tudsz róla, hogy büntetlenûl rabolhatsz ki boltot, benzinkutat? Akár a pénztáros szeme láttára pakolhatod
e a polcot. Ha beszól a köcsög, csak szúrd hasba!  ...lehet, hogy kihívják a rendõrt, és ha nem tudsz, vagy akarsz elfutni, akkor bevisznek, de ne aggódj, estére már otthon leszel. (jobban is jársz, nem kell hazagyalogolni - és ne felejtsd megverni, õ nem verhet téged, õ börtönbe jut érte, de te még az õrszobán is szemébe vághatod a tollat, azért se kapsz semmi büntetést... De ha nem is bántott, csak simán nem tetszik a pofája, akkor akár á is foghatod, hogy megvert, az állását biztosan
elveszíti, jó móka!

A fantáziadúsabbak azt is mondhatják: hogy a rendõr fogdosta ott lent...  az ilyen pedofilokat a társai is kiközösítik, egy életre
elvágja magát minden tekintetben, ...ez lesz ám akacagás!)
- a még bátrabbak, leleményesebbek, nyugodtan rabolhatnak bankot is. A kockázat ugyanannyi: semmi. A várható zsákmány viszont jóval több.
- nem tetszik valamelyik tanárod, beszólt? Várd meg az iskola kapujában, és szúrd hasba!
- de a legjobb ez a buli: nézz ki egy gyerekét a babakocsiban toló anyát egy Duna-hídon, rohanj oda, kapd ki a gyereket, és a Dunába vele! Röhöghetsz egy jó nagyot.  Ne feledd, aggódnod nem kell, a Magyar Köztársaság törvényei garantálják, hogy nem eshet semmiféle bántódásod, nem kaphaszt semmiféle büntetést! Ilyen törvényeink vannak!

 

no comment.......... 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

id.Csik József üzente 16 éve

Szervusztok!
Mi szépen írogatunk egymásnak
szebbnél szebb gondolatokat,az illetékesek haza zsúpolják a gyereket és hipp-hopp lehet,hogy megint itt van,már a Blahán.
Az esetleges védtelenek, ott vannak min valamelyik nap,mókus kerék körbejár.Ezt nem kerülgetni kell hanem igenis azonnali szigorú törvényhozás, de nem megvárni a kényelmes tavaszt,hanem ha kell hívják össze a sürgős Parlamenti bizottságot, és cselekedjenek az Igen tisztelt Törvény alkotóink.Ez egyszerűen ész bontó ami a fiatal bűnöző gyerekek meg engednek maguknak,a hiányos törvényeinket kihasználva.
Ha tudjuk,hogy hiányosak a e területen a törvényeink ,miért nem pótoljuk (oly nehéz egy kiigazítást meg alkotni,vagy e-hez is különböző egyettértések sokasága szükségesek?)
Ha igen akkor gondoljanak bele az érintett Törvényalkotói,a saját hozzátartozóik is sétáltatnak a Blahán épp akkor amikor esetleg ez a bűnöző gyermek épp ott ténfereg...!Gondolom ezt mégsem kellene megvárni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

EZT A CIKKET TALÁLTAM MA. NO COMMENT.

MEGSZÖKÖTT A ROMÁNIAI KÉSELŐ FIÚ

Megszökött a csíkszeredai intézetből az a késelő fiú, akit szerdán szállítottak haza Romániába - értesült a tv2. A gyerek édesapja szerint a 12 éves gyergyószentmiklósi G. Istvánt a maffia juttatta ki Magyarországra Romániából.

Megszökött a csíkszeredai intézetből az a késelő fiú, akit szerdán szállítottak haza Romániába - értesült a tv2. A 12 éves fiút egy nyílt intézetben helyezték el hazaszállítása után. Egy fociedzés megkezdésére várva szökött meg, miután megütötte egyik társát - közölte Csíkszeredában Elekes Zoltán, a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Hatóság vezérigazgatója. A gyerek már csütörtök délután megszökött, de erről csak pénteken délelőtt szivárogtak ki értesülések.



Az igazgató elmondta: a gyereket az előző nap délutánján az egyik nevelő fociedzésre kivitte a nevelőintézetből. Amíg az edzés megkezdésére vártak, a fiú belekötött egyik társába, megütötte, majd az emiatt keletkezett kisebb zűrzavart kihasználva elfutott a helyszínről.



Az intézetben csütörtökön kezdtek foglalkozni a fiúval, miután szerdán, az ártándi határátkelőnél átadták őt a románoknak magyar hatóságok. Elekes István, az ottani nevelőotthon igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta: a fiú állapotát még nem tudták felmérni, ehhez hosszabb idő szükséges, de úgy tűnik, értelmileg nem sérült, sokkal inkább elhanyagolt. Iskolába sosem járt, ezért az már biztos, hogy valamelyik Hargita megyei speciális osztályba kerül.



Az erdélyi Krónika újságírója megszólaltatta idősebb G. Istvánt a székely Gyergyószentmiklós peremén, egy hat négyzetméteres putriban - írja a Magyar Nemzet pénteki száma. A férfi szerint a korábban a város pályaudvarán kéregető Istvánnak tavaly Besztercéről veszett nyoma, ahová nővérét ment meglátogatni. Az apa úgy véli: a gyereket elrabolta a maffia.



A család szociális segélyből, kukázásból és kéregetésből él, egyetlen gyermeküket sem sikerült iskoláztatniuk. A tízgyerekes családfő azt mondta az erdélyi újságnak, hogy ő soha nem tanította rosszra a fiát. A kiskamasz hónapok óta fosztogatta a járókelőket a fővárosi Blaha Lujza téren és a múlt csütörtökön ugyanott megkéselt egy nála három évvel idősebb fiút.



[origo]

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Minden eddigi hozzászólóval egyetértek, de még lenne egy-két kérdésem: Hogyan került ide ez a "rém"? Mi lesz belőle, ha már nagyobb s erősebb lesz?
Mi lenne, ha a jelenlegi jobszabályok a demokrácia álarca alatt végre nem a káoszt gerjesztenék?
Mi lenne, ha elismernénk, hogy a gyerekek, kamaszok számára is fontos, hogy korlátokat szabjanak számukra? (szerintem igazából igénylik is, csakhogy ennek működtetéséhez a szülők részéről is nagyobb odafigyelés szükségeltetne)
Miért kell minden változtatásnál kiönteni a gyereket is a fürdővizzel együtt? ...

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Döbbenetes! Ne legyen büntetlen bűn! Én a tyúklopásért is azonnali büntetést rónék ki. Már akkor felháborodtam, amikor divatba jött az a hülye "nevelési" szokás, hogy a gyerekre nem kell rászólni, csináljon amit akar. Példának hozták fel, hogy valahol nyugaton a szülők koncertre viszik a gyerekeket s míg a felnőttek hallgatják a zenét, a gyerekek rohangálnak a teremben, senki sem szól rájuk. Mi, a férjemmel sosem vertük, büntettük a gyermekeinket, de megtanítottuk őket viselkedni, jó érzésre. Nem is volt velük baj soha. Hiszem, hogy minden bűnt meg kell valahogy büntetni, ha a gyereket nem lehet, hát a szülőt, vagy felügyelőjét. És tanítani kell őket a helyes viselkedésre, a jó modorra. Kötelezném az iskolábajárást és büntetném a szülőt, ha ezt nem tartja be.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Most lehet, hogy keménynek fogtok tartani, de elmondom: ha rajtam múlna, nem azt nézném, hány éves az elkövető, hanem mit követett el. Sőt: ha 5 évesen követi el, akkor is megbüntetném! Mit érünk azzal, ha most azon "gondolkozik" az országgyűlés, hogy 14-ről 12-re viszi le a büntethetőségi korhatárt?!
Sajnos, ez a kölyök csak egy a sok közül: nem kell ahhoz románnak, romának stb. lenni, hogy ez megtörténjen: a mai iskolások BRUTÁLISAK! Nemcsak egymással, hanem a tanáraikkal, a közvetlen környezetükkel szemben is.
NEM KELLETT VOLNA ELVENNI A TANÁROKTÓL A NEVELÉS JOGÁT! Ilyen régen nem fordulhatott volna elő! Nem vagyok az erőszak híve, de bizony némelyik kölyök igenis megérdemelne néhány pofont, hogy észhez térjen.
Bezzeg a jogaikat ismerik, és visszaélnek vele! És mit tehetnek ez ellen a tanárok? Szinte semmit! Pedig nekik is vannak jogaik, amiket ezek a gyerekek mélyen megtipornak.
Ez a kissrác most hősnek érzi magát, hiszen olyan felhajtás veszi körbe, hogy na. Figyeljétek meg, egy hét múlva újra itt lesz a Blaha környékén...
Bocs, hogy kifakadtam, de nagyon fel vagyok háborodva!

Ajánlom figyelmetekbe csütörtökön 20:10-kor kezdődő MTV-1 adást, és késő este, a film után az RTL Klub műsorait, erről fog szólni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Engem is ledöbbentet ez az eset ,de én nem is csak a gyenge törvényt hibáztatom,azért mert amiért még gyermek és nem lehet méltó módon büntetni,itt a szülői nevelésben is nagy proglémák lehettek.Amúgy meg már tiszta Amerika leszünk a bünözésben .

Válasz

Becsei Ferencné üzente 16 éve

No comment.....

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Én is nagyon ledöbbentem amikor a hírekben hallottam erről a kisfiúról. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a kiskorúság minden alól felment, és azt tesznek amit akarnak mindenféle következmények nélkül.
A "nagyjaink" többek között erre is megoldást kereshetnének.

Válasz

Tóth Zoltánné Erika üzente 16 éve

Sajnos ezek nagyon kemény dolgok,de kérdem én,mi válthatta ki az okot a gyerekben,hogy ilyet véghez vigyen?A Magyar Állam?Nem valószínű.Az,hogy a Blaha Lujza térig fajultak a dolgok,az egy dolog.Valószínűleg a Románoknál se sokkal jobbak a körülmények,mint mondjuk nálunk.Olyannak pedig nem szabadna lennie,hogy ezért vagy azért nem toloncolnak ki senkit az országból.Minden "játéknak" meg van a maga szabálya,amit persze nem szeretnek az okosok betartani.Bár lehet,hogy tévedek és rosszul látom a dolgokat.

Válasz

István Halhóber üzente 16 éve

Az a legnagyobb probléma komolyabb törvények létrehozásához 2/3 os törvények kellenek.
Nos erre most sincs lehetőség és ha netán változás lesz a miniszter személyében, akkor sem várható együttműködés.

Mert az urakat csak az érdekli ,minnél közelebb kerülni a fazékhoz. jobbról is és balról is.

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu