Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 A TV tanít minket az életre

Az ember fáradtan hazajön, ledobálja a cuccait, és ha nem szülő vagy gondos gyerek, fogja az ebédjét, és betelepedik a nappaliba, tévét nézni. Kényelmesen elhelyezkedik a fotelben, a kanapén, vagy a szőnyegen, és bekapcsolja a televíziót.
Alighogy bevillan a kép, máris egy feliratot lát, egy nő képe alatt:
" Zsuzsi megunta, hogy a testéből él..."
Majd a kamera nézetet vált, és a műsorvezető Mónikát kezdi mutatni, aki ma is nagyon csinosan van kisminkelve, és felöltöztetve. A háttérben egy rakás lefizetett néző, akik unottan figyelik az eseményeket. Majd a kamera ismét az előbb látott Zsuzsira irányul, majd Zsuzsi elkezdi mondani, hogy két évvel ezelőtt, mikor kirakták a munkahelyéről mert nem dolgozott, rákényszerült, hogy a testéből éljen.
Mónika taglalni kezdi a történetet: " És mégis milyen volt ez neked, nem viselt meg?" - Zsuzsi megvonja a vállát, majd azt mondja: " Nem. Könnyű volt. Gyorsan jutottam pénzhez. Nagyon könnyű..."

Ekkor az épeszű ember, az megragadja a távirányítót, és rögtön csatornát vált.
A másik adón reklámok mennek, és ízelítőt kaphatunk egy újabb adag leprából. Itt megközelítőleg 20 percen keresztül taglalják nekünk, hogy miért érdemes kólát inni, és ha isszuk, akkor mivel mossuk utána a kóla által szétmart fogunkat. Meggyőznek a gyorséttermek fontosságáról, nehogymá gyümölcsöt vegyek majd a gyerekemnek, az agyamba égetik már most ennek jelentősségét és "egészségmegörző" hatását. Felhívják a figyelmet minden blokkban az intim betétekre és a tamponokra és előhúznak egy babát, hogy el tudjanak adni egy tusfürdőt, és ha még ez sem volna elég, az éhség-rémség betámadása után utat mutatnak a hűtőben lévő élelemmenedék felé.
Folyik a sör, az unikum, dohányozhatok orrba-szájba, és ha büdös lenne a szám jeges leheletet kölcsönöz az orbit. Aztán jönnek a morbid reklámok, de talán röppenjünk is tovább eme csodás témán...

A harmadik adón Hírek.
Természeti katasztrófák - Ajajj, ez milyen rossz lehet, sajnálom. De empátia érzékem egyenlő a nullával.
Politika - Nekem ne hazudozzanak, hogy olcsóbb lesz a gáz, meg
miegyebek, és amúgy sem érdekel. Tök mindegy, hogy kire szavazok, csak a jobbik rosszat tudom kiválasztani.
Gyilkosságok, betörések, erőszak - Sajnálom, én nem tudok mit tenni ellene. Én sosem öltem meg senkit, ki se raboltam. Meg sem erőszakoltam, maximum saját magamat, hogy ezt a semmit nézem.
Betegségek, kórok, fertőzések - Egy csirke megdöglik, és mindjárt halálos csirkeinfluenza sorozza az embereket. Persze, biztos van alapja, de hogy 3 hónapig egy döglött vadkacsát tanulmányoznak, az már kissé elnyúzott, nem?
Sztárok - Nem érdekel, hogy ki csináltatott mű mellet, vagy hogy ki kit csalt meg. És Maya Gold legújabb pornófilmjére se vagyok kíváncsi. Nem érdekel, hogy Anettka megy e az űrbe vagy csak kamu volt, és nem érdekel, hogy Claudiának hány kilós gyermeke született.

Végül addig kattintgatok, míg a nagy piros gombon akad meg az ujjam, és egyszerre kikapcsolom az egészet. Engem ne fárasszanak a sok hülyeséggel.
Nekem semmit nem tanít a tévé. Zsuzsi szerint viszont legyek prostituált, mert könnyű. Oké, én már most tudom, hogy nem leszek prostituált, és tudom hogy ez a világ egyik legaljadékabb "munkája".
De ha ezt a műsort, egy gyerek látja? Egy kisgyerek, akinek még most alakul ki egy kép a Világról? Csak ezt nem értem, hogy lehetnek ennyire felelőtlenek azok, akik ezeket a műsorokat összeállítják? Mindenfelől az dől, hogy nem baj, ha homoszexuális, vagy ha prostituált vagy, természetes ha lövöd magad, és hogy full részeg vagy minden bulin.
Lehet, hogy ez másnak nem szúr szemet, csak elsiklik az ilyen dolgok felett. De mi lesz azokból a most még csak kisgyerekekből, akik ezen nőnek fel? Milyen felnőttek lesznek?
Lehet, hogy a tévé tanít minket az életre, de mégis milyen életre? Az, amit a TV-ben mutatnak nem a valós élet. Az nem igaz, hogy mindenki meleg, meg gyilkos, alkoholista, vagy drogos. Ez csak egy olyan kép, amit a média terít elénk. Nem újdonság, hogy vannak melegek, meg drogosok. Voltak 20, 30 éve is. Csak 30 éve még nem áradt mindenfelől hogy mik vannak. Akkor is voltak gyilkosságok, meg erőszak, mégsem azt kellett nézni mindenütt.
Az egész egy jó fogás a médiának, és egy nagy hátralépés az emberiségnek.

Lehet, hogy a tévé az életre nevel, de ebben az esetben engem ne neveljen. Ne ilyen életre.......

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Klára üzente 16 éve

Ahhoz, hogy kattints egy másik csatornára, kell egy nevelési alap, egy kialakult szűrő, egy igény! Ha ez nincs, hiába a rengeteg csatorna: nem tud választani közülük. S ki neveljen? A neveletlen, türelmetlen szülő? Az iskola? - Mindkettő kellene neveljen! Ezért kellennének megbízható műsorok. - Erről jut eszembe az a kabaréjelenet, lehet, hogy láttátok: kimegy két riporter egy faluba. Kérdezgetni kezdenek egy padon üldögélő bácsikát, mi újság a faluban. Mikor látják, hogy semmi szenzáció (erőszak, gyilkosság, stb.) nem történt, idegesen elmennek.- Tehát, a nyugodt, becsületes élet, amire mindenki vágyik, nem érdekes, nem figyelemfelkeltő, nem ELADHATÓ!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Bevallom: én szoktam tévét nézni, vannak kedvenc sorozataim (pl. Barátok közt, Csillagkapu, Bűbájos boszorkák, Született feleségek, Alias). Híradót is nézek, szeretem a TV Paprikát, a Hallmark csodálatos mesefilmjeit. Több mint 50 csatornán ontják a mindenféle filmeket, ahol mindenki talál kedvére valót. Lehet válogatni.
(Nem dicsekvésből írtam ezt le, bocsi)
A fő baj inkább az, hogyha bármilyen jellegű filmet kezdesz el nézni, mire elhangzik 2-3 mondat a szereplőktől, már HOPP! ott egy reklám blokk. Az agyamra megy... Sajnos, hiába ülteted a tévé elé a gyereket egy szép természetfilm megnézésére, a reklámban megjelennek a hülye Barbi babák "ananászos karkötővel, ami csillog-villog a sötében"; aztán jön a Robokuty, az Emese a még hülyébb ötleteivel... Nem folytatom. Bizony, ezt is nézi a gyerek. Sőt: ha nem figyel eléggé, még úgy tűnhet, ez is a filmhez tartozik!
A másik dolog, ami idegesítő a számomra, a "közelharc" pl. a TV2 és az RTL klub között: ugyanolyan típusú műsorokat egyidőben vetítenek a nézőknek, és utána azt nézik, melyiküknek volt nagyobb a nézettsége. Bezzeg az senkit sem érdekel, hogy esetleg mindkettőt megnézné a tisztelt néző, ha nem egyszerre vetítenék le ezeket.
Szóval: marketingfogás az egész, és néha megy 1-1 jó film is, hogy ne lógjon ki annyira a lóláb...

Válasz

Varróné Juhász Judit üzente 16 éve

Köszönöm Ágikám, hogy felvetetted ezt a témát. Igen, beszélni kell róla. Mi nagyon megválogatjuk, hogy milyen műsorokat nézünk meg a tv-ben. Van kedvencünk pl. a "Barátok közt", de a musicaleket, romantikus filmeket nézzük inkább a lányommal. Nagyon szeretjük még a főzős műsorokat, vagy a zenéket. A lányommal mi nagyon szeretünk olvasni is, könyvtárba is járunk. Éppen ma reggel mondtam Annámnak, hogy milyen jó is volt, hogy múlt héten elmentünk a gyerekkönyvtárba, jó volt érezni a könyvtár "illatát" átérezni a "hangulatát" :):)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Hát hiába a fejlódés a tv-ben már nemigen van olyan músor amiból igazán lehet tanulni is ,mert mit is hallunk ha bekapcsoljuk? Háború,bűnözés,erőszak.a rossz politikai helyzet,Hát sok jót ebből nemigen tanulunk.A filmeket legtöbször ismétlik,hiába van százféle csatorna .ez az én véleményem.köszönöm,jó témát inditottál el .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Én megmondom őszintén inkább a sportműsorokat nézem jobban,aban nincs anyi mocsok mint a médiákban álltalában .De jó a téma amit küldtél !Köszönöm,

Válasz

pappné éva üzente 16 éve

köszönöm szépen nagyon jo témát választottál és teljesen igazad van!! sajnos a tv-ben nap-mint csak a brutalitásrol és az eröszakrol lehet a legtöbb filmeket,hireket nézni és halgatni.én is jobban szeretm a szép mese,rajz,szinházi közvetitéseket de sajnos ezeket nem adják már. a gyerekeknek a tudni illik mi illik cimü adásokat kellene müsorra tüzni és ehez hasonlo mese filmeket tanito jelleggel nem pedig a butito hülyeségeket.

Válasz

István Halhóber üzente 16 éve

Szerencsére minden készüléken van kapcsoló gomb.

Válasz

Becsei Ferencné üzente 16 éve

Én ebben direkt népbutítási szándékot érzek. Csak a híradót, természetfilmeket nézem.

Válasz

Tóth Zoltánné Erika üzente 16 éve

Hm... nálumk is csak 3 csatorna van,sajna én sem tudok többet nézni.Részben sajnálom,mert én is szívesebben ültetem a gyereket a természetfilm elé,mint az ilyen "Mónika show" félékhez,vagy pl.amiben össze-vissza gyilkolásszák egymást.Azt hiszem ilyen esetben már mondhatom azt a gyereknek "BEZZEG AZ ÉN IDŐMBEN...." Kár,hogy a nevelésre készült TV Maci már nincs a képernyőn:)Szívesen mesélek a gyereknek a régi mesékről,vagy akkor jár jobban mikor a gyerekkoromról mesélek.Az ilyen történeteket a mai napig szeretem hallgatni így felnőtt fejjel is.Sőt a mai napig talán igénylem is.Tény és való,tényleg jó témát választottál.

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Nagyon jó témáról írtál!
Nekünk csak 3 csatornánk van és bevallom csak nagyon ritkán szoktam nézni, előnyben részesítem a DVD-ket, a könyveket. Azt teszem be amelyik értéket hordoz számomra.
Nem kell azt a rengeteg civakodást, katasztrófát néznem a hírműsorokban,A rengeteg reklám meg egyszerűen elrettentő.
Sajnálom a kisgyerekeket akik ezeken a műsorokon nőlnek fel( szinte mindent válogatás nélkül néznek). Sajnos minden nap látom mit tanulnak belőle. :-((

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu