Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ági blogja - 2009. március

Bilder hochladen

A péntek 13-tól való félelem manapság az Egyesült Államok listavezető babonája. A 13-at különösen szerencsétlennek tartják, pedig az ókori Egyiptomban és Kínában éppenséggel szerencseszámként tartották számon. Az utolsó vacsorának tizenhárman résztvevője volt. Néhány tömeggyilkos neve pedig épp 13 betűt tartalmaz, mint pl. Chars Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore Bundy. Persze többmillió más embernek áll 13 betűből a neve, akik viszont életükben nem öltek meg senkit, ilyen Richard Cheney és Robert Redford.

Címkék: saját

Tovább 

Balesetmentes szép tavaszi napot, és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek
Bilder hochladen

Az életed szép lesz, ha Te is azzá teszed,
Az akadályokat is könnyebben veszed!
Minden napod egy-egy kibomló remény,
Pedig a küzdelem sokszor nagyon nehéz,
Tanulj meg az apró dolgoknak örülni,
A ringből aztán győzve kikerülni.
Hogyha bánatod van, akkor is nevetni,
Meglátod, majd ezért fog más szeretni!
Szeretetben élni, nincs is annál jobb, szebb,
Aki Téged szeret bujj hozzá közelebb,
Az akadályokat is könnyebben veszed!

Címkék: saját

Tovább 

Az 5 legjobb zsírégető gyakorlat

Nem, még nem kell a zsírleszíváson gondolkodnod. Az öt legproblémásabb területet vesszük célba, és megmondjuk, mit tegyél, hogy formásabb legyen az a bizonyos terület.

1: Alsó has - kardió és fordított hasprés
Mivel egyszerre kell erősíteni a has izmait, és leküzdeni az izmok felett terpeszkedő hájat, a hasizom edzése önmagában nem lesz elegendő. Egyrészt sokat segít, ha csökkented a táplálkozásodban a szénhidrátokat, hiszen ez elsősorban a has- és deréktájéki felesleget olvasztja, másrészt kardió edzésbe kell fognod.

Címkék: egészség

Tovább 

Hogyan alakulnak ki a frontok?

Ha neked is fáj a fejed, levert vagy, tompa és nyűgös, de nem rendszeresen, csak bizonyos időközönként, akkor valószínűleg te is frontérzékeny vagy! Hogy mik a hatásai az emberi szervezetre, hogyan alakulnak ki és milyen fajtái vannak, sorozatunkból megtudhatod.

Biztosan te is érezted már, hogy időjárás változásnál rosszabb a hangulatod, a közérzeted, tompább, nyomotabb vagy. Nos, ez nem másnak köszönhető, mint a frontoknak. A kutyák, macskák, békák, és más állatok is megérzik a változó időjárás közeledtét.

Címkék: időjárás

Tovább 

A helyes táplálkozásról

Az élőlényeket az éhség és a szomjúság táplálkozásra késztetik. Az embernél ezt a nevelés, a szokások és a helyi adottságok befolyásolják, de elsősorban az észnek és az értelemnek kell irányítania. Az emberi szervezet élettanilag fontos táplálék szükségletének kielégítését nem bízhatjuk az ösztönre és szokásokra, mert ha az éhség, illetve a szomjúság érzetünk kielégítést nyert, a fennálló tápanyaghiányokat már nem biztos, hogy észre vesszük.

Címkék: egészség

Utolsó hozzászólás

Kabarcz Zoltán üzente 11 éve

Tetszik a szemléleted, úgy gondolom, nem ártana ha néhány írásodat többen olvasnának! Sőt, ha át is gondolnák, amit olvasnak.
gratulálok.

Tovább 

C vitamin

A C-vitamin – hiánya kezdetben fáradtságot, kimerültséget, fertőzésekre való hajlamot okoz, majd foghúsvérzések és egyéb vérzések, fellépését idézheti elő. Ezt a betegségi állapotot, amely a C-vitamin hiánya következtében fejlődik ki, skorbutnak nevezzük. Régebben, főleg a hajósok kaptak skorbutot, akik több hónapon át járták a tengert, és közben nem fogyasztottak zöldfőzelékeket, és gyümölcsöt. Ilyen súlyos C-vitamin hiány napjainkban már nem fordulhat elő, enyhébb alakja azonban tavasszal még ma is gyakori.

Címkék: egészség

Tovább 

Parajelenségek

Az ufók és a szellemek mindig megborzongatták az ember fantáziáját. Valakik, akik úgy járnak-kelnek közöttünk, hogy mi nem is látjuk őket. Hiszünk benne?

A félelem az egyik legnagyobb mozgatórugója az emberiségnek. Félünk mindentől, amire nem találunk magyarázatot, amit nem tudunk irányítani, ellenőrizni. Így hát vannak a parajelenségek, amikre ugyan nem találtunk még soha bizonyítékot, de mégis sokan hisszük létezésüket, keressük magyarázatukat.

Címkék: ezotéria

Tovább 

Címkék:

Az antibiotikumok végnapjai?

Kanadai kutatók olyan fehérjét állítottak elő, amely helyettesítheti az antibiotikumokat - jelentette a Die Welt című német napilap online kiadásában.

A halálesetek harmadát világszerte fertőzések okozzák, ezért sürgősen új terápiákra van szükség, ugyanis egyre több kórokozó válik ellenállóvá az antibiotikumokkal szemben.

A kutatók abból indultak ki, hogy a fertőzés kiváltja az ember immunrendszerének azonnali reakcióját, tehát azok a hatóanyagok, amelyek erősítik a védekező mechanizmust, alternatívát jelenthetnek az antibiotikumokkal szemben.

Címkék: egészség

Tovább 

12 tipp, amellyel kilókkal leszel könnyebb - és egészségesebb!

Az egészséges táplálkozás lényegét sokan, sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni, hol rosszul, hol jól. A hozzáférhető irodalom is hol jó, hol furcsa, egymásnak ellentmondó tanácsokat ad, sőt néha szakirodalomnak is nehezen nevezhető.

Mindenki szeretne egészségesen élni és táplálkozni, azonban konkrét tanácsok nélkül ez bizony nehezen sikerülhet, hiszen nem lehet mindenki képzett egészségügyi szakember.

Címkék: egészség

Tovább 

Bilder hochladen

Címkék: saját

 

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Bilder hochladen

Címkék:

Bilder hochladen

Március 1. - a meteorológiai tavasz első napja

Bár az elmúlt napok időjárása már megelőlegezett nekünk egy kis - talán túlzottan is - korai tavaszt, a meteorológusok szerint - hivatalosan - március 1-jén veszi kezdetét a sokunk által várt és kedvelt évszak. Március, azaz böjtmás hava, tavaszelő, kikelet hava sok írónk, költőnk tollát megihlette..... Íme e csodás gondolatokból egy csokorra való!

Bilder hochladen

Gárdonyi Géza: Március
(részlet)

Köszöntlek kedves szép március!

Címkék:

Tovább 

Bilder hochladen

Tavaszi tőzike A hóvirágon kívül egész sereg gyönyörű vadvirág hirdeti a tavasz beköszöntét. A hóvirág közeli rokona, nagyobb testvére a tavaszi tőzike (Leucojum vernum). Magyarországon őshonos, a homokos talaj kivételével mindenütt jól érzi magát. Főleg árnyékos helyeket kedveli.

Bilder hochladen

Kökörcsin Napos lejtőkön találkozhatunk a kökörcsinnel (Pulsatilla sp.), amely egy egész túlélőművész. Mostoha körülményekhez alkalmazkodott, az egész növényt selymes szőrök borítják, hogy védje magát a hidegtől és az erős párolgástól.

Címkék:

Tovább 

Telefonálás
A telefonálás alapvető szabályai:
- Ha minket hívtak, megvárjuk a hívó bemutatkozását és azt, hogy kivel szeretne beszélni.
- Ezután mi is bemutatkozunk, és ha bennünket keresnek, kezdődhet a beszélgetés.- Mindig tisztán, érthetően beszélünk, nem túl halkan és nem túl hangosan. Mindkettő zavaró lehet.- Mondandónkat a legrövidebbre fogjuk, hogy ne raboljuk mások idejét.- A telefonálást üdvözléssel fejezzük be.
Előfordul, hogy tévesen tárcsázunk, vagy a központ nem oda kapcsol, ahova szeretnénk.

Címkék: illemtan

Tovább 

Bilder hochladen

Maradj ember !!!
Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki teljes emberségét.
Orvosság a szeretet minden gondolat ellen, amely lelkedet megzavarja. Változtasd örömmé mások bánatát, s hitté a reményvesztettséget.
A csend nem csupán a természet hangja, hanem az ember legbelső szükséglete.
A világ körüli utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. A tudásnak nem tudás a kezdete. A szeretetnek nincs kezdete, így vége sem lehet.

Címkék: idézet

Tovább 

Bilder hochladen

Tanulj meg, egy jót szólni
Egy beteget felvidítani
Valakinek kezet nyújtani
Óvatosan csukni be az ajtót
Apróságoknak örülni
Mindenért hálásnak lenni
Jó tanácsot adni
Egy levél megírásával örömet szerezni
Apró túlzásokon nem rágódni
Jogos panaszt nem melegíteni fel újra
Nem tenni szóvá, ha a másik hibázik
Nem elutasításnak venni, ha háttérbe szorulunk
Levert hangulatot nem venni komolyan
Nem sértődni meg egy félre sikerült szón
Megtalálni az elismerő, dicsérő szót a jóra
Együtt érző szó a megalázottaknak
Egy-egy tréfás szó a gyermekeknek
Elismerni az elkövetett helytelenséget
Örülni a holnapi napnak
Bizonyos dolgokra aludni egyet
Mindenre rászánni a kellő időt és gondot
És mindenkihez SZERETETTEL lenni!

Címkék: vers

Tovább 

Domine Gyurcsán Ferenc!

Egy holt nyelv megszólító módjával szólítom meg Önt, remélve, hogy észreveszi ezt a finomságot is. Hívő keresztény vagyok, és hiszem, hogy Isten megengedte, hogy megválasszák Önt és a csapatát Magyarország vezetésére. Ezért nem fognék fegyvert Önre, de vegye biztosra, hogy nem Önökre fogok szavazni, ahogyan eddig sem Önökre szavaztam. Kérem az Istent, hogy bocsásson meg nekünk, és a megbocsátása jeleként Önök ne uralkodhassanak tovább.

Címkék: levél

Tovább 

Bilder hochladen

 

 

József Attila:Tavasz van! Gyönyörű!

Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,
A vén Duna karcsú gőzösökre gondol,
Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik
Mezei szagokkal a tavaszi szél.

Jaj, te, érzed-e? Szerető is kéne,
Friss, hóvirághúsú, kipirult suhanás.
Őzikém, mondanám, ölelj meg igazán!
Minden gyerek lelkes, jóizű kacagás!

Tavasz van, gyönyörű! Jót rikkant az ég!
Mit beszélsz? korai? Nem volt itt sose tél!
Pattantsd ki a szíved, elő a rügyekkel -
A mi tüdőnkből száll ki a tavaszi szél!

Címkék: vers

Tovább 

Bilder hochladen

Bilder hochladen

click to comment
Bilder hochladen

Mindig megtalálsz engemet
Amikor fáradt vagy nagyon,
s nincsen már, aki felkeres,
mikor gond ül az arcodon,
mindig megtalász engemet!

Amikor szomorúság gyötör,
úgy kell a vigasz, mint a víz,
mikor a bánat súlya összetör,
akkor is mindig bennem bízz!

Amikor nincs ki meghallgat,
pedig beszélni kell neked,
melletted mindenki elballag,
gyere, keress meg engemet!

Amikor nem kell más, csak mosoly,
s mindenki rideg, mint a jég,
mikor mindenki túl komor,
akkor is hozzám gyere még!

Címkék: vers

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu