Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Parajelenségek

Az ufók és a szellemek mindig megborzongatták az ember fantáziáját. Valakik, akik úgy járnak-kelnek közöttünk, hogy mi nem is látjuk őket. Hiszünk benne?

A félelem az egyik legnagyobb mozgatórugója az emberiségnek. Félünk mindentől, amire nem találunk magyarázatot, amit nem tudunk irányítani, ellenőrizni. Így hát vannak a parajelenségek, amikre ugyan nem találtunk még soha bizonyítékot, de mégis sokan hisszük létezésüket, keressük magyarázatukat. Sokan ugyan a szellemeket és még inkább az ufókat egyszerűen valóságnak tekintik, ám mivel létezésükre mindeddig nincsenek tudományos bizonyítékok, így talán nem túlságosan erőltetett dolog begyömöszölni őket is a paravilág más jelenségei közé.

Bilder hochladen

Az egyik leggyakoribb parajelenség, a repkedő csészealjak. Félelmetes? Hátha még eltalál.

De itt nem a konkrét csészealjakra gondolok, hanem az ufókra. Azokra a zöld (szürke?), nagy szemű, vagy porszívófejű lényekre, akik állítólag a csészealj formájú űrhajókban utaznak. Nincs bizonyíték a létezésükre, mert hát ki is látta volna őket, de mégis fura, hogy sokan ugyanolyannak írják le őket. Vagy ez talán csak véletlen? Miért állítja azt mindenki, hogy nagyfejű, szótlan izék, hatalmas szemekkel? Ennyi ember tud ugyan arra gondolni, vagy tényleg látták őket? Vagy a sci-fi filmek világa ihlette a figurát? Ezt nem tudni. Olyan, mint a tyúk és tojás esete. Előbb volt a sci-fi filmben ufó, vagy előbb jött az ufó és készítettek róla filmet? Nem tudni.

Bilder hochladen

Az viszont biztos, badarság lenne hinni, tényleg csak mi élünk itt a hatalmas univerzumban, teljesen egyedül. És azok az elméletek is megdőlni látszanak, hogy amit nem látunk az nincs. Én sosem láttam még egymillió forintot. De ez nem jelenti, hogy nincs. Így ne legyünk túl hitetlenek. Persze, vannak túlzó esetek, hogy ufóbébit szültem vagy hasonlók. De inkább higgyünk más élet létezésében, mint ezekben a badarságokban.

Bilder hochladen

A szellemekkel is hasonló a helyzet. Ha tagadjuk a szellemek létezését, kicsit olyan, mintha a lélek létezését tagadnánk. Nincs bizonyíték arra, hogy van lelkünk. Semmivel sem mutatható ki. Viszont, ha mégis van, akkor mi lesz vele a halálunk után? A vallás sok e kérdésre próbál választ adni: a Mennyek országa, vagy a Valhalla, az Alvilág. De látta már ezeket valaki? Ez is olyan, amit halálunk után tudunk meg.

De addig mi van azokkal az esetekkel, akik szellemeket láttak, vagy a fehér zaj jelenségével, amiből kivehető az emberi beszéd? Persze vakon hinni ezeknek sem szabad.

A hívők viszont állítják, hogy amikor egy lélek fizikai testét elhagyva a másvilágra „születik”, sok mindentől függ, hogy milyen állapotba. Például attól, hogy milyen minőségű szellemi életet élt, milyen körülmények között halt meg, hogy testének, kényelmének rabszolgája volt-e, hogyan viszonyult embertársaihoz, mit jelentett számára a szeretet.

Bilder hochladen

Állítólag aki úgy érzi, hogy mindent megkapott az élettől, és békében távozott, az nem háborgat minket, legfeljebb segít nekünk a sugallataival. Aki viszont erőszakos halált halt, vagy életében is gonosz volt, az gyakran szellem alakban is rossz szándékkal kísért.

A médiumok, akik a szellemvilággal foglakoznak sok esettel találkoztak már. A legtöbbször persze nem a szellemek a felelősek a dolgokért. Eltűnt tárgyak otthon, esetleg fura zajok? Lehet, csak mi vagyunk szétszórtak, és nem emlékszünk, hová tettük a kulcsot, vagy nyitva maradt résnyire az ablak, ezért érezzük a hűvös fuvallatot?

Bilder hochladen

De mi van a szellemeket ábrázoló fényképekkel? - kérdezhetnénk. Ezek legtöbbször véletlenül készült képek. És sajnos nem is mind szellem, ami rajtuk látható. Lehet, csak a vaku villan vissza egy fényes felületről, vagy épp valaki belépett majd kilépett a képről egy pillanatra, emiatt csak egy elmosódó fényként látható. Azonban, sok olyan kép is készült, ahol a fényképen lévő alak mellett ott állt elhunyt rokona, hozzátartozója. Ezek persze, meglepőek és ijesztőek, és tény, nincs rá magyarázat.

Ha elfogadjuk, szellemek igen is léteznek, és akkor már nem is kell tovább keresgélni.

Címkék: ezotéria

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu