Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A helyes táplálkozásról

Az élőlényeket az éhség és a szomjúság táplálkozásra késztetik. Az embernél ezt a nevelés, a szokások és a helyi adottságok befolyásolják, de elsősorban az észnek és az értelemnek kell irányítania. Az emberi szervezet élettanilag fontos táplálék szükségletének kielégítését nem bízhatjuk az ösztönre és szokásokra, mert ha az éhség, illetve a szomjúság érzetünk kielégítést nyert, a fennálló tápanyaghiányokat már nem biztos, hogy észre vesszük.

Bilder hochladen

tápláléknak a szervezet alábbi igényeit kell kielégíteni:

● Biztosítania kell a test hőmérsékletének kb 37 Celsius fokon tartásához szükséges meleget.

● A szervezet működéséhez, légzés, vérkeringés, valamint a mozgáshoz és a munkához. szükséges energia szolgáltatása

● A mirigyek váladékának termeléséhez szükséges alkotórészeinek biztosítása.

● A szervezet kopásainak pótlása.

● A szervezet növekedéshez szükséges anyagok szállítása.

● Az egészséges táplálék növeli a szervezet ellenálló képességét, azaz a káros behatásokkal (fertőzések, sérülések, stb.) szembeni védekezőképességét és gyógyulási hajlamát.

Bilder hochladen

Az elmúlt évtizedek tudományos kutatásai messzemenően kiderítették, milyennek kell lennie az élelmünknek, hogy ezeknek a követelményeknek minél jobban megfeleljen. Sok táplálkozási tényezőt ismertünk meg és élettani jelentőségünkre is világosság derült. Természetes azonban, hogy tudásunk e téren sem tökéletes. A jövőben kétségtelenül még számos eddig ismeretlen táplálkozási tényezőt fog a tudomány felfedezni. Azonban a táplálkozástan mai ismeretei szerint összeállított élelem is már lényegesen jobb egészséget és hosszabb életet biztosít, mint a néhány évtized előtti táplálkozási szokások.

Címkék: egészség

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Tetszik a szemléleted, úgy gondolom, nem ártana ha néhány írásodat többen olvasnának! Sőt, ha át is gondolnák, amit olvasnak.
gratulálok.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu