Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

23 veszélyes étrend-kiegészítő forgalmazását tiltották be
     
Helybenhagyta a Legfelsőbb Bíróság az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) határozatát, amely szerint betiltják 22, egészségre veszélyes étrend-kiegészítő forgalmazását.
Az országos tisztifőorvos szerdai közleménye szerint a betiltott készítményekben igen magas a vitamin, a koenzim Q10 és flavonoid tartalom, illetve olyan gyógynövények és növényi porok vannak bennük, amelyek nem megengedettek.

Az ÁNTSZ illetve a Legfelsőbb Bíróság ítélete szerint tilos az ország területén forgalmazni: a Free Fhoice Daily Basic Formula napi csomagját, a Free Choice Mega Daily Formula napi csomagját, a Free Choice Medium Daily Formula napi csomagját, a Dr. Fit A&D Vitamin 10000/400 NE nevű tablettát, a Dr. Fit B1-Vitamin 250 mg kapszuláját, a Dr. Fit B1Vitamin 500 mg kapszuláját, a Dr. Fit Niacin 100 mg tablettáját.

Ezen kívül szintén tilos árusítani: a Dr. Fit B-Komplex kapszulját, a Dr. Fit Multi C port, a Dr. Fit Multi C light port, a Dr. Fit C 5000 napi csomagját. a Dr. Fit, Fit Kid C narancsos, C-vitamin gyerekeknek nevű tablettát, a Dr. Fit Q 10 Koenzim Q 10 lecitinnel kapszulát, a Nutrina Szelíd béltisztító formula 21 napi csomagját, a Dr. Fit CardionolTM - 21 napi csomagját, a Nutrina PMS Formula - 21 napi csomagját.

Tilalmi listára került még: a Nutrina Menopause Klimax Formula - 21 napi csomagja, a MaximanTM An Adaptogenic Supplement for Men kapszula, a Nutrina Refresh Express-Frissítő italpor C-vitaminnal és elektrolitokkal nevű termék, a Nutrina Sniffless Formula helps maintain healthy and strong immune function - 28 napi csomagja, a Sea Salt Tengeri só tabletta, valamint a Nutrina Flu Bomb Formula - 14 napi csomagja.

Az OTH határozata szerint ezen kívül szintén tilos forgalmazni a Libidfit elnevezésű kapszulát, mint étrend-kiegészítőt.

Az országos tisztifőorvos felhívja a figyelmet, hogy azok az étrendkiegészítők, amelyeket nyilvántartásba vettek és súlyos hibák merültek fel velük szemben, zöld színű pipával megtalálhatók az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet honlapján
Forrás:http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/_veszelyes_etrend-kiegeszito_forgalmazasat_tiltottak_be/2060330/

Címkék: veszélyes étrendkiegészítők

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Én most ezt fogyasztom, ez nincs betiltva és nagyon jó: http://www.vitaminbank.hu/sablon/nyeremenyjatek.php Ráadásul most meg is nyerhetem.

Válasz

biro zoltán üzente 15 éve

köszi, de nem..

Válasz

Én sem élek velük,némelyikről itt olvastam először viszont errefelé több alkalommal voltak étrendkiegészítőkkel kapcsolatos előadások vásárlással egybekötve. közelebbit nem tudok, mert nem érdekelt a dolog, de ha már ilyen komoly határozatot hoztak a fenti kiegészítők kitiltásáról úgy gondoltam soha nem árt ha tájékozottak vagyunk e téren is.

Válasz

Varróné Juhász Judit üzente 15 éve

Köszönöm, de nem használtam soha egyik terméket sem.
Üdv.,Judit

Válasz

Bodor János üzente 15 éve

Kösz az információt.de nem élek velük.Üdv.

Válasz

Rné Magdi üzente 15 éve

Köszi a tájékoztatást.
Sokan szedték biztos pedig Klimax formulát.

Válasz

Szabo Levente üzente 15 éve

hát ja jobb kikerülni őket!

Válasz

Kisbaczoni Benedek Zoltán üzente 15 éve

Érdekes!

Válasz

M Imre üzente 15 éve

Köszi, hasznos! Most nem használok ilyeneket, a menopause klimax terméket biztosan :))

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu