Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Rómát, a hagyomány szerint ie. 753.ban Romolus alapította. A mondák körébe vesző 7 király uralkodása után, a római köztársaság kora következett. ie. 509-31-ig. Innen számíthatjuk Augustus egyeduralmának, a római császárságnak a kezdetét. A császárság isz. 476-ig tartott. A Rómában látható ókori emlékek többsége császárkorszakból való. Az isz. 1 század folyamán a Római birodalom a Földközi tenger melletti területeken kívül magába foglalta a mi Dunántulunkat is. II. században Ausztriát, Svájcot, Rajna vidéket, Anglia déli felét.

A pápák a középkor folyamán nemcsak a nyugati kereszténység irányítói voltak, hanem tényleges világuralomra is szert tettek. Egyházi és világi hatalmuk eredményeképp székvárosuk Róma Európa egyik legfontosabb kulturális és művészeti centruma lett. A középkor, reneszánsz, a barokk kori emlékek mind szorosan összefüggnek a katolicizmussal.

A pápák ma is a katolikus egyház fejei, de világi hatalmukat az 1860-as évektől elveszítették.

Róma 1871 óta az egységes Olaszország fővárosa , a Savoyai házból való királyok, 1946 óta a köztársasági elnök székhelye.

Címkék: Romolus pápa Róma

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu