Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

Vigyázat! Segitőkész emberek!

 Ma kaptam néhány perce ezt a levelet. Vettem a fáradtságot és utánnanéztem. Hát ujból felültetek egy lánclevélnek. 

 

 

 

 

 

 

 

Tárgy: Segítségnyújtás! Kérlek olvasd el! Köszönettel

Beteg kisbaba kér segítséget, NEM PÉNZT !!!!!!!!!!!
> > > Drága Barátaim!
> > >
> > > Elnézést mindenkitől, ha levelemmel zavarok, de úgy
> > > gondoltam ezt
> > > kötelességünk megtenni, ha már másként nem segíthetünk.
> > >
> > > Én egy 29 éves
> > > apuka vagyok.
> > > Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála
> > > Istennek van egy
> > > gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel
> a
> > > kicsi
> > > agyában és testében. Az egyetlen út, hogy megmentsük a
> > > műtét . Sajnos
> > > nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett,
> > > hogy
> > > segít
> > > nekünk.Az egyetlen út, hogy segítsenek az, hogy elküldöm
> > > Neked ezt az
> > > e-mailt és te tovább küldöd.. Az AOL nyomon követi ezt
> > > levelet és
> > > számolja, hogy hány ember kapta meg.Minden ember aki
> > > megnyitja ezt az
> > > e-mailt és tovább küldi emberenként 32,-ft-ot szerez
> > > nekünk! Kérlek
> > > segítsetek!! Köszönjük!!!!! Maroti Szabolcs 8200
> Veszprém
> > > Móricz
> > > Zs.u.3."
> > >
> > > Kérlek tedd meg!
de veszítenivalóm


Kérek minden kedves barátomat, ismerősömet, hogy az itt nem regisztrált barátainak, ismerőseinek is küldje el, én megtettem, köszönettel az ismeretlen gyermek és családja nevében!
Köszönöm: Kontra Annamária=Panna

 

Egy veszprémi nagyapa nevében kering egy üzenet az interneten. A lánclevél korábban a győri Philips egyik alkalmazottjának valós adataival próbálta a hiszékeny és jó lelkű embereket rávenni, hogy e-mailek továbbításával gyűjtsenek pénzt egy beteg gyereknek.

 

 A sztori már akkor is kamu volt, ahogy ez a mostani is, ami egy püspöki titkár és egy veszprémi nagypapa nevén és címén állítja, e-mail továbbításonként 32 forintot kap egy rákos gyerek.

 

A lánclevél
Hello! Kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább!! Ha kitörlöd neked nincs szíved. Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gynyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában és testében. Az egyetlen út, hogy megmentsük a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk.Az egyetlen út, hogy segítsenek az, hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt T e tovább küldöd. Az AOL nyomonköveti ezt levelet és számolja, hogy hány ember kapta meg.Minden ember aki megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32,-ft-ot szerez nekünk! Kérle egítsetek!! Köszönjük!!!!! Maroti Szabolcs 8200 Veszprém … Kérlek tedd meg! Tisztelettel, az Úr áldását és békességét kívánva: Szakács Sándor mb. püspöki titkár
 

A tények
A korábbi e-mailekhez hasonlóan újra csak azt tudjuk mondani, bár 1997 óta különböző változatokban terjed a levél, továbbra sem létezik olyan technológiai megoldás, ami a létező összes levelezőprogramban képes lenne ellenőrizni és számlálni a továbbított e-maileket, illetve azt, hogy ki, kinek és hányszor továbbított levelet.

Ezért pénzt sem lehet gyűjteni vele.


A mostani lánclevél valóságos elemeiről szóló lánclevelet is kaptunk, a levél írója vette a fáradtságot, és utána nézett, a megadott néven és telefonszámon vajon tényleg pénzt gyűjtenek-e? Ezt írta:


"E történet álságosságát ma, 2009. január 13-án este derítettem ki. Beszéltem a nagypapával, Maróti Rezsővel, tőle tudom, hogy 3 éve kering ez a levél. Nem tudnak mit tenni. A fia, akinek nevét felhasználták illetéktelenül ma már 33 éves, a kislány pedig, aki sosem volt beteg hál' Istennek, 10 éves, és Lilinek hívják. Sajnos mindenki továbbítja, mert ezzel letudja a jószándékú segítséget, de addig már nem mennek utána, hogy fel is hívják a számot. Szóval segítenék, ha igaz lenne. De most legfeljebb azzal, hogy valamelyik lapnak megírom. Csalás, és a jóindulatú emberek kihasználása + valamely netes szolgáltató forgalmának, tehát pénzének növelése. Arra kérlek Benneteket, ne dőljetek be minden ilyen „megható” kérésnek. Vegyétek a fáradtságot, és nézzetek utána".Azon nyomban vettem a telefont, s felhívtam Marótiékat, ahol a nagypapa (aki egyébként Veszprém város ma is köztiszteletben álló tanácselnöke volt) jelentkezett, s elmondta, hogy szerencsére szó sincs az e-mailben leírtakról. Ő maga is találkozott már a fentiekkel, többen is keresték már. Egyszerű kacsa az egész – mondotta a Vehírnek –, amely évek óta kering a neten.

 

A szerkesztő örül is, meg bosszankodik is. Örül, hogy szó sincs beteg gyermekről, aggódó szülőkről. Bosszankodik viszont, hogy egy ilyen levéllel ezernyi jóhiszemű embert lehet becsapni. Bonyolultabb „a mitévők legyünk?” kérdésre válaszolni. Nincs mindenkinek ideje arra, hogy utánanézzen, valós-e a hír. Ez nyilván a segítőkész emberekre vonatkozik. Igen ám, de mi van akkor, ha valóban rászorulóval találkozunk a neten? Okoskodó tanáccsal szolgálhatok csupán: ha a segíteni akarás vezérel bennünket, feltétlen nézzünk utána, s pénzt kizárólag akkor adjunk, küldjünk, ha minden kétséget kizáróan meggyőződjünk afelől, hogy az nem avatatlan kezekbe kerül.

Címkék: hoax körlevél lánclevél szélhámosság

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu