Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

  

network.hu

 

  

 

 

A síktükröket leggyakrabban - például otthon, a fodrászoknál, kozmetikusoknál - egyszerûen arra használjuk, hogy (lehetõleg torzításmentesen) önmagunkat nézzük meg bennük. A lakásokban és középületekben a tükröknek esztétikai, építészeti funkciójuk is lehet, mert az alkalmasan elhelyezett tükrök tágabbnak, szellõsebbnek mutatják a teret.

 

network.hu 

 

Tükörtrükk:

Elgondolkodtató, érdemes kipróbálni:

Mosdókban, szállodai szobákban, próbafülkékben önök közül hányan biztosak abban, hogy ami a falon közönséges tükörnek látszik,
az valóban az vagy detektívtükör? (Vagyis olyan tükör, melyben magadat látod, a túloldalról viszont téged látnak.)

network.hu

 

Számos esetben szereltek fel detektívtükröt női próbafülkékben.
Puszta ránézéssel nagyon nehéz felismerni a felületét. Akkor hogyan
lehet biztosan megállapítani, hogy miféle tükörbe nézünk? Csak ezt az egyszerű tesztet kell elvégeznünk. Tegyük a körmünk hegyét a
tükröző felületre, és ha a körmünk és tükörképe között van hely , akkor a tükör valódi .
Ha viszont a körmünk összeér a tükörképével, legyünk óvatosak, mert detektívtükör előtt állunk.
Jusson eszedbe, valahányszor tükröt látsz, hogy elvégezd a tesztet, ami nem kerül semmibe, könnyű, és aminek segítségév
el elkerülheted, hogy szemmel megerőszakoljanak, vagy ami még rosszabb, videóra vegyenek és felrakjanak az Internetre.

Valóban jó így tenni. Az ok pedig, hogy az igazi tükrön hézag van a tárgy és képe között, az az, hogy a krómozás a tükö
r mögött, az üveg alatt van.
Detektívtükör esetében a polarizált réteg a felületen van. Tartsd szem előtt

Nők: osszák ezt meg barátnőikkel.
Férfiak: osszák ezt meg feleségükkel, lányaikkal, barátnőikkel,
menyasszonyaikkal vagy ismerőseikkel. Oszd meg a családoddal
is, jegyezd meg, sosem árt az óvatosság.

 

network.hu

A tükör a régebbi korokban különleges luxuscikknek számított. Az emberek misztikus, rejtélyes tárgynak tartották.A tükör feltalálása előtt egyedül a sima, rezzenéstelen vízfelület adta vissza úgy-ahogy az ember arcmását. Az ókori Keleten használt első tükrök voltaképpen ezüstből, rézből, majd bronzból készült fényesre csiszolt lemezek voltak.

network.hu

 Ezek a tükrök csak újkorukban, viszonylag rövid ideig mutattak tiszta képet. A levegővel érintkezve ugyanis igen hamar oxidálódtak és fokozatosan elhomályosodtak. Nagy értékük miatt azonban még így is mindaddig használták őket, ameddig teljesen tönkre nem mentekA tükör e nagy hibáját csak a középkorban sikerült kijavítani az üvegkészítés fejlődésének köszönhetően. A fémfelületre ugyanis sima üveglapot szorítottak, megakadályozva a tükörnek a levegővel való érintkezését, így az nem homályosult el többé.A következő nagy találmány, a ma is használt üvegtükör, a 13. században a Velencéhez tartozó Murano szigetén született. Az üveglapra hártyavékony ólomlemezt illesztettek, arra pedig higanyt öntöttek. Az így keletkező jól tapadó anyag a foncsor, amely tehát csak egy minimális fémbevonat az üveglap hátoldalán, a régi tökéletlenebb fémtükrökhöz képest mégis kiváló képet eredményez.

network.hu

A muranói tükör hamar világhírű lett, bár az ára a középkor végén az aranyéval vetekedett. Később az eljárást úgy fejlesztették tovább, hogy higany helyett ezüstfoncsort használtak. A mai tükrök is ezzel a technikával készülnek.

 

network.hu
Hétköznapjainkhoz hozzátartozik a tükör használata, akár reggeli fésülködésről, autóban a visszapillantó használatáról, vagy egyes csillagász távcsőbe való nézésről legyen is szó. Jókat nevetünk a vidámparkban, ha betévedünk az elvarázsolt kastélyba, ahol a tükörbe nézve nem saját magunkat, hanem valamilyen szörnyen eltorzult lényt látunk, aki pont úgy mozog mint mi. De vajon hogy is működik? Mik azok a törvények, amik befolyásolják a tükör "működését".
. A fényvisszaverődés törvénye kimondja, hogy a beesési szög megeggyezik a visszaverődési szöggel. Mit is jelent ez? Vegyünk egy fénysugarat, és ütköztessük egy felülettel. Ahol a fénysugár találkozik a visszaverő felülettel, az a beesési pont. A beesési ponton áthaladó, a felületre merőleges egyenest nevezzük beesési merőlegesnek. A fénysugár, és a beesési merőleges által bezárt szög a beesési szög. A visszaverődési szög értelemszerűen a visszavert fénysugár, és a beesési merőleges által bezárt szög. Ebből is láthatjuk, hogy ha a fénysugár merőlegesen találkozik a tükröző felülettel, akkor a beesési szög nulla. Mivel a beesési és a visszaverődési szög megegyezik, ezért a fénysugár önmagába verődik vissza.
Másik fontos törvény, hogy a beeső fénysugár, a beesési merőleges, és a visszavert fénysugár egy síkban vannak, amit (milyen meglepő) beesési síknak neveznek. Megkülömböztetünk szabályos, és szabálytalan (diffúz) visszaverődést. Ha az egymással párhuzamos fénysugarak szabálytalan felülettel találkoznak, a visszavert fénysugarak korán sem lesznek párhuzamosak, mivel a szabálytalan felület minden pontján más és más lesz a fénysugarakhoz húzott beesési merőleges, ezáltal a visszavert fénysugarak iránya is különbözni fogHa belenézünk, a tükörben látott kép az ú.n látszólagos kép, ahol a két oldal felcserélődik. A látszólagos kép, mint az a nevében is benne van, látható, a szemünk számára felfogható. Létezik még az u.n valódi kép, amit ernyőn felfoghatunk, ezáltal láthatóvá tehetjük. A pontos definíció a következő képpen hangzik: Ha a tárgy egy pontjából kiinduló fénysugarak visszaverődés után ismét egy ponton mennek keresztül, akkor a keletkezett kép valódi és ernyőn felfogható. Ha a tárgy egy pontjából kiinduló fénysugarak visszaverődés után széttartóak, csak meghosszabbításaik metszik egymást egy tükör mögötti pontban, akkor a kép nem fogható fel ernyőn, tehát virtuális (látszólagos). A valódi kép mindíg fordított, a látszólagos kép pedig mindig egyenes állású.. A homorú tükör definícója a következő képpen hangzik: A homorú tükör, más szóval gyűjtő tükör az optikai tengellyel párhuzamos, illetve a tengelyhez közel beeső fénysugarakat egy pontba  egyesíti. Legegyszerűbb típusa a gömbtükör. Ennek jellegzetes pontjai a görbületi középpont , fókuszpont, optikai középpont A gömbtükör gyújtótávolsága a a fókuszpontnak az optikai középpontból mért távolsága. Ez a gömbtükör görbületi sugarának a fele. . (borotválkozó tükör)A domboru tükör esetében a kép minden esetben látszólagos, kicsinyített, egyenesállású lesz. Ilyen tükröket alkalmaznak nehezen belátható útkereszteződésekben.

A hálószobai tükör

A hálószobai ággyal szemben elhelyezett tükör az ezotéria különbözõ tanai szerint több kárt, mint jót okozhat. Egyesek szerint átjáró a szellemvilágba, míg a feng shui tudománya alapján elõidézzük a harmadik fél belépését kapcsolatunkba.

Mindig kerüljük el, hogy az ágy tükörben tükröződjön. A hálószobában szabadon álló tükrök gyakran egy harmadik félnek a házasságba lépése miatt a házaspárok válását idézik elő. Hűtlenséget okoz, és bár nincs közvetlen negatív kihatása a háztartás boldogulására, a tükrök bizony sok-sok boldogtalanságot okoznak.

Tükrök, trükkök

Az ágy felé néző tükrök vagy bármely visszaverő felület hatása az, hogy a házasságot egy harmadik személy jelenléte zavarja meg. Fennáll a hűtlenség veszélye, és ez a házasfelek bármelyikének részéről felmerülhet. Ha a hálószobai tükör nem tükrözi az ágyat, akkor nem okoz gondot. Ennélfogva az ágy fejrészére helyezett tükrök általában elfogadhatóak, és nem okoznak feng shui-problémákat.

Tükrök és a tévéképernyőhöz hasonló visszaverő felületek azt is okozhatják, hogy a pár hosszabb időre különválik. Ez nem szükségképpen jelent válást, a házasság szétbomlását. Ez lehet olyan különélés, amit az üzleti és a munkával kapcsolatos kötelezettségek okoznak. Ha azt szeretnénk, hogy férjünk ne vigye túlzásba az üzleti utakat, és biztosak akarunk lenni abban, hogy a házasságot nem zavarja meg egy, a férjünkre pályázó fiatal kis fruska, akkor a közvetlenül az ágyra néző összes tükröt el kell távolítanunk 
 Végezetül néhány antik tükör csemege:

network.hu

 network.hu

 network.hu

 network.hu

 network.hu

Címkék: tükrök tükörtrükkök

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Köszönöm a hasznos tanácsot. Az antik tükrök nagyon szépek.

Válasz

Ballai Gyöngyvér üzente 15 éve

Nagyon érdekes,és szépek is az antik tükrök.Köszi.

Válasz

Rné Magdi üzente 15 éve

Nagyon tetszett.
Köszi és gratulálok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Eddig meg sem fordult a fejemben, amit a dekektív-tükörről írtál!

Válasz

Varróné Juhász Judit üzente 15 éve

Köszönöm szépen ezt a hasznos blogjegyzetet! Jó éjszakát kívánok!

Válasz

Bodor János üzente 15 éve

A tükör az egy olyan tárgy amit szeretünk is meg nem is.Nagyon tudunk rá haragudni ha nem azt mutatja amit szeretnénk látni azaz a valóságot.A tükröket a fenti célra már régóta felhasználják.Nekem nagyon tetszenek az antik tükrök.Van bennük valami misztikus.Hát ha még beszélni is tudnának.Kösz.az infót.

Válasz

Kenyeresné Szekeres Edit üzente 15 éve


Nagyon köszöm a felhivást a detektiv tükörre,szépek az antik tükrök.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu