Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Törökország


Törökország Európa és a Közel-Kelet határán fekszik. Gyorsan fejlodo ország, amely csodálatos városokkal, gyönyöru tájakkal, remek sportolási lehetoségekkel, finom ételekkel és a híres török vendégszeretettel várja a turistákat. Aki egyszer felkereste ezt a szép vidéket, valószínűleg vissza fog ide térni.

   

Államforma 

köztársaság   FővárosAnkara Terület779 452 km2Népesség59 233 000 főHivatalos nyelvtörök  Vallásmohamedán 99%, egyéb 1%  Időeltolódás+1:00     Aktuális idő2007. 10. 10. 1:07:41  Helyi idő2007. 10. 10. 2:07:41     Időzónák az országban

Általános leírás
Isztanbul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának központja volt. 3000 éves történetének köszönhetoen rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat. A leghíresebb épület a Topkapi palota, amely a XV. és a XIX. század között a szultánok lakóhelyéül szolgált. A számos épület közül kiemelkedik az egykori hárem és a birodalmi kincstár, amely tömve van arany, ezüst és gyémánt ékszerekkel. A Hagia Sophia székesegyház 548-ban épült. Egy része sajnos már elpusztult, de számos része jó állapotban fenn az utókor számára. Leghíresebb épülete a Kék Mecset. Nem szabad kihagyni a Bazár megtekintését sem. Azon kívül, hogy a török kultúra fontos részét képezi, nagyon kedvezo áron tudunk itt vásárolni. Az ország fovárosa Ankara. A város fejlodése 1920-tól gyorsult fel, amikor ideköltöztették a kormányhivatalokat. A leghíresebb turistalátványosságok a bizánci fellegvár, a Hisar, az Anatóliai Civilizáció Múzeuma és az Atatürk Mauzóleum. A város római kori negyedében ókori emlékeket találunk. Törökország több száz ókori települése közül Ephesus maradt meg a legjobb állapotban. Az ókori romok között sétálgatva megtekinthetjük a Hadrian templomot és az Árkádiai utat. A templom az akkori kor fejlettségét mutatja. Csodálatos szökokutak, medencék és könyvtárak díszítik. Bodrum az Égei-tenger partvidékének legszebb városa. Pálmasorok szegélyezte sétányok, gyönyöru villák és remek szórakozóhelyek csalogatják ide az embereket. A tengerparton mindenféle vízi sportot kipróbálhatunk. Antalya a Földközi-tenger partvidékének legfontosabb városa. A közelben számos ókori emlék is várja a turistákat.

Éghajlat
Törökország Görögországgal, Bulgáriával, Grúziával, Örményországgal, Irakkal, Iránnal és Szíriával határos. Területének nagy része Ázsiához, kisebb része Európához tartozik. Domborzata rendkívül változatos: hegyek, fennsíkok, kiterjedt síkságok, gazdagon termo völgyek és több mint 8000 km hosszú tengerpart díszíti az országot. Az éghajlata is nagy eltéréseket mutat. Az Égei- és a Földközi-tenger partján enyhe esos tél és forró, száraz nyár váltogatják egymást. Az európai területeken a nyár meleg, a tél hideg, de ritkán süllyed a homérséklet fagypont alá. Törökország belsejében a magas fennsíkokon a tél már meglehetosen hideg. A Fekete-tenger partján, nyáron elég kellemetlen az ido, nagyon sok eso hullik. A hegyekben télen rengeteg hó esik, és nagyon hideg van. A délkeleti tájak nyáron kibírhatatlanok, sokszor 45 °C fölé emelkedik a hőmérséklet.

Étkezési szokások
Az ország tájai, városai a szemünket kényeztetik el, az ételei pedig a gyomrunkat. Törökország nemzeti eledele a shish kebab (grillezett bárányhús). A bárány mellett kedveltek még a halból készült ételek is, bár ezek meglehetosen drágák. A desszertek nagyon finomak, bár egy kicsit túl édesek. Általában gyümölcsbol, mézbol és dióból készítik ezeket. Sört mindenütt lehet kapni és nagyon finomak és olcsók a helyi borok is. A raki (ánizsos brandy) meglepoen finom, viszont nagyon gyorsan fejünkbe száll.

 FOTÓ AZ ORSZÁGRÓL

 

  

Címkék: Álltalános leirás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu