Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Zámbó Jimmy temetése

avagy a nagy magyar hullarablás

Már harmadik hete folyik a halotti tor Zámbó Imre holtteste fölött. S egyre többen búcsúztatják a királyt, spanolják a hangulatot. Mértéket ma már senki nem ismer. Mert ami történik immár a mértéktelenség és a gátlástalanság kategóriájába tartozik.

Valamikor réges rég, volt egyszer egy jó hangú bárénekes, vendéglátós zenész, aki egészen a hazai nyilvánosság alsó küszöbéig küzdötte fel magát, s a vigadó,dáridózó közizlésformáló médiabárók segítségével eljutott a háziasszonyok szívéig, s oda néhány évvel ezelőtt jól befészkelte magát falvédő szövegű dalaival, falusi búcsúkban árult Krisztus-képeket idéző megjelenésével, s zenei közhelyeket felvonultató dalaival

Ennyi tömény giccs ma elég Magyarországon a sikerhez, s az nem is maradt el. Zámbó Jimmyt tíz-majd százezrek kezdték el szeretni, s hamarosan a hazai szórakoztatóipar egyik közismert, multimilliomos személyisége lett, akit a példányszámra startoló bulvár-és pletykalapok "királlyá” avattak, most pedig hogy meghalt, szombaton egyesek szerint a "mi Elvisünként” mások szerint a ”mi Dianánként” királyi módon temetik majd el.

Ugyanazok az emberek, akik jól felfogott pénzérdekből "királyt” csináltak belőle, most már hetek óta könnyes-párás tekintettel bizonygatják, hogy nem a pénzről volt és van szó, hanem igazi kegyeletről, valódi nagyságról, őszinte gyászról. S miközben ezt szajkózzák, napról napra újabb és újabb arcok bukkannak fel a képzeletbeli ravatal körül, hogy maguk is harapjanak a kadáverből, s ennek bizonyságául ujabb és ujabb adatok látnak napvilágot, hogy hány könyvet, kazettát, CD-t, stb adtak el.

A hazai showbiz "nagy arcai” közül mindenki nyüzsög a halott körül, s Koltay Gábor személyében megtalálták az ideális embert is, aki megrendezi Zámbó Jimmy temetését is. De ahogy várni lehetett, összeszedték Jimi maradékát a fiókos szekrényekből, a gardrobból, a szennyes kukából, megpróbálták elcsórni a prosecturán a leborotvált haját, dalokat írt boldog-boldogtalan, rádióban-tévében barátjának tünteti fel magát most mindenki, aki korábban fintorgott vagy csak irigykedett rá…

Ne kerteljünk, igazi "hullarablás” kezdődött az elmúlt két hétben a hazai showbizniszben. Akik látták, nyilvánvalóan gondoltak már rá, hogy Kusturica Macskajaj című filmjének világa kelt most életre nálunk, ez az igazi Balkán-szindroma, a pénznek most nincs szaga, mégha egy kadáver mellett vagy fölött számolgatják is a zsozsot. Mert, ha nem aljas nyereségvágyból kavarnak itt most már tisztességesnek még véletlenül sem mondható hölgyek-urak, akkor a fantasztikus bevételeket miért nem fordítják jótékonysági célokra, miért nem grundolnak alapítványokat, miért nem támogatnak a milliókból tisztes humanitárius kezdeményezéseket.

Valószinűleg azért, mert itt mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti. A király nevét szajkózva a maga népszerűségét akarja fokozni, a saját zsebét akarja megtömni.

S mindehhez a közönség, a rajongótábor adja a zsozsót. Ő a balek. Mert ugye jó most Csepelen virágárusnak lenni! Jó most könyvszerzőnek, lemezkiadónak lenni! De csurran-cseppen másoknak is: készül filmforgatókönyv, emlékdal, emléklemez, emlékbögre emlékköcsög, emlékterítő, emlékpóló…

Magyarországon ilyen "hullarablásra” eddig nem volt példa. Lehetett a "nagy halott” színészkirály, miniszterelnök, történelmi személyiség - a gyászban mindenki ismerte a mértéket.

Most minden képzeletet felülmúlóan folyik a halott "hasznosítása”. S kérdés, hogy van-e még határ?

Etológusok tudják, hogy mégoly szelíd fajok is, ha rákapnak a ragadozásra, megérzik a vér ízét, szagát, akkor attól kezdve megváltoznak,s gátlástalanul vetik rá magukat a soron következő áldozatokra.

Jimmy, a "király” is ilyen áldozat. Szétszedik, szétszaggatják korábban szelídnek és visszadfogottnak tünő médiasakálok és hiénák. S nemcsak megkóstolták a vér ízét, de ízlik is nekik!

A legujabb hírek: Lagzi Lajcsi igen rosszul nézett ki a Dáridó legutóbbi felkonferálásakor. Állítólag titkolt magánélete is számos meglepetést tartogathat. A Jimmy-könyv szerzője készül megírni Lagzi Lajcsi és a Dáridó történetét…

Én aggódom Lagzi Lajcsiért! A falkának majd új áldozat kell!

Címkék: jimmy

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu