Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:



 

Az X-akták egy népszerű amerikai televíziós sci-fi sorozat amit Chris Carter forgatókönyvíró készített. Műfaját röviden megjelölni szinte lehetetlen, hiszen a sci-fi, a thriller, és a politikai dráma egyedülálló kompozíciója. Kilenc idényt ért meg 1993-tól 2002-ig, és egy egész estés filmet 1998-ban. A sorozat sikere nem kis mértékben volt köszönhető a két főszereplő, David Duchovny (Fox William Mulder) és Gillian Anderson (Dana Katherine Scully) játékának.

Duchovny és Anderson két FBI-ügynököt alakít, akik paranormális jelenségek kivizsgálásával foglalkoznak. A cselekmény főként UFO-összeesküvés-elméletek és magasszintű kormányon belüli titkok és leleplezések körül bonyolódik. A sorozat szlogenje: „az igazság odaát van” (The Truth Is Out There) széles körben elterjedt szólássá vált

A televíziózás történetének egyik legeredetibb és leghíresebb sorozata. Kétszeres Golden Globe díjas, négyszeres Emmy díjas, sőt még a Peabody díj is a trófeái között ékeskedik.

A kritikusok kedvence csakúgy mint a nézőké: indulása óta szuperlatívuszokban írnak róla az újságok és nézettségi mutatói rekordokat döntenek világszerte. Az X-akták sorozat két teljesen ellentétes személyiség, Fox Moulder (David Duchovny) és Dana Scully (Gillian Anderson) FBI ügynökök életét követi nyomon, amint próbálják felderíteni a hivatal rejtélyes megoldatlan ügyeit (az X aktákat), melyek közül a legtöbb paranormális jelenségekre utaló nyomokat tartalmaz. Mulder gyermekkorában tanúja volt testvére földön kívüliek által való elrablásának. Meggyőződése, hogy a világ tele van megmagyarázhatatlan jelenségekkel, földön kívüli élőlényekkel és emberi anomáliákkal. Scully ezzel szemben orvos, akinek határozottan az a véleménye, hogy minden jelenségnek megvan a tudományos magyarázata.

A két karizmatikus fiatal barátsága egyre szorosabbra fonódik a veszélyes helyzetek és az őket körülvevő fenyegető világ szorításában, ahol legtöbbször csak egymásra számíthatnak.

A sorozat 1993-ban indult, és sokáig a leghosszabban futó sci-fi volt a televíziózás történetében 9 évadával. Ezt csak nemrég a Csillagkapu döntötte meg.

Címkék: x akták dijai

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu