Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A cégek öt év alatt 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, lakásvásárlását. Az akár havi 83 ezer forintra rúgó juttatás cafeteriaelemként is választható – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Több mint 650 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria – írta a minisztérium. Az adómentes támogatást a lakáshitel törlesztése mellett új vagy használt lakás vásárlására, építésére is fel lehet használni.

 

A támogatást a meglévő lakásukat, házukat korszerűsítő, akadálymentesítő és legalább egy lakószobával bővítő munkavállalók is igénybe vehetik. A juttatás összege nem lehet több a vételár vagy az építési költség harminc százalékánál.

Az NGM azt is írja: a munkavállalók az év elején dönthetik el, hogy milyen cafeteriaelemeket választanak. Az érintetteknek érdemes megfontolniuk a lakáscafeteria megjelölését, hiszen a lakáshitel törlesztése, lakásvásárlás támogatása adómentes juttatás, amely gyakorlatban azt jelenti, hogy

semmilyen közterhet nem kell fizetni utána.

 

Az adóhivatalhoz beérkezett adatok szerint 2015-ben a vállalkozások mintegy 12 milliárd forintnyi lakáscafeteriával támogattak majdnem 28 ezer munkavállalót


– közölte az NGM.

Akár egy részletben is kifizethető

Magyarországon körülbelül 710 ezer lakáshiteles van. A lakáshitel-cafeteria szigorú követelményrendszerének pedig több mint 600 ezren felelhetnek meg. Az ötmillió forintos támogatás jelentős összeg, mivel egy lakáshitel átlagosan 5-7 millió forint.  

A cafeteria-rendszeren belül a vissza nem térítendő lakáshitel-támogatás összege öt év alatt nem haladhatja meg az ötmillió forintot. A munkáltató több részletben is utalhatja a cafeteriaelemet, havonta, negyedévente, de akár egy összegben is.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK



forrás:
http://www.origo.hu/gazdasag/20170118-a-lakascafeteriiaval-akar-5-millio-forinttal-csokkentheti-hitelet.html

Címkék: Ötmillióval csökkentheti lakáshitelét

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu