Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


Kedves MM!
Egyetértek veled, igazad van előbb utóbb lehet, hogy megjön a kedvük, én a jelenlétit használni fogom kérlek, ha van kedved tedd te is, köszönöm, hogy válaszoltál.
További kellemes hétvégét kívánok szívem teljes melegével.
Még valamit szeretnék tudatni veled meglehet már tudsz az új rendelkezésről akiknek az idén, vagy jövőre jár le a Kincstártól Kapott igazolvány amit most FOT igazolványnak neveznek ez több dologra még akkor is jogosít, ha már öregségi nyugdíjas valaki  - pl. alanyi jogon parkolási engedély, súlyadó fizetési kedvezmény, és fogyatékossági ellátás öregségi nyugdijas esetén "Családtámogatás" néven, de fogyatékossági ellátást kell igényelni, erre van egy nyomtatvány amit a Kincstár honlapjáról le lehet tölteni - ezt abban az esetben adják kérésre, ha az öregségi nyugdíj előtt I vagy II. csoportú fogyatékkal élőről szólt a határozat amit a kincstár adott ki.
Az engedélyt illetve a meghosszabbítást a nyomtatványt kitöltve a kezelőorvos javaslatával együtt a Kincstárba ill a
Kormányhivatalba kell elküldeni a FOT kártya lejárta előtt kb. 30-35 nappal..... amennyiben megtudok valami változást értesítelek róla.... majdnem elfeledtem, hogy előfordulhat, hogy behívnak vizsgálatra, de az is, hogy véglegesítik a FOT igazolványt és a támogatást is, de sajnos az ellenkezője is. A dokim szerint nem lehet tudni kinél mit vesznek alapul, lényeg, hogy minden betegségről legyen szakorvosi vélemény.
Bocsika, hogy ilyen hosszúra sikerült a levél, de fontosnak véltem tudatni veled.
Puszim küldöm szeretettel:
Panni

 

Varga Erzsébet (hencsida) képgalériáihttp://network.hu/hencsida

 

Úgy éreztük, sikerült a közönségben is fokozni a szeretetet a zene, a nóta iránt. A zene hatására dobbantak a lábak, kisimultak a ráncok, mosolygóssá váltak a tekintetek, néhány órára elfelejthettük gondjainkat, s talán még a közönség távozása után is vibráltak a dallamfoszlányok a terem vastag falai között. A gondolat, miszerint „a zene az egyetlen világnyelv, amelyet nem kell lefordítani, itt lélek szól a lélekhez" – tökéletesen beigazolódott. Köszönet a szervezőknek és a támogatóknak, a résztvevő énekeseknek, s természetesen magának a a nótakedvelő közönségnek is.

Méhes Éva összekötő szövegét, illetve Bényei József nótáskönyvének találó gondolatát idézve végül „arra kérem a tisztelt fanyalgókat és szemöldököt ráncolókat, vegyék figyelembe, hogy az ember gyarló és nemcsak ismeretterjesztő előadásokat szeret hallgatni, hanem néha leül a barátaival egy asztalhoz, és odafigyel a prímásra, és olyankor megmozdul benne valami. Az emlék nagyon mélyen él bennünk s a szegény ember nemcsak olyankor énekelt, amikor boros hangulata volt, hanem ital nélkül is ha kedve volt, meg ha szomorú volt. Jólesik néha cigányzenét hallgatni, ettől még igen nagyra becsülendők azok, akik elkerülik az ilyen léhaságokat."

Chiver Ágnes

 


 

 

Verbunkos

Magyar tánczenetípus, amely kb. 1780-1830 között önálló nemzeti zenei stílussá fejlődött, s a későbbiek során is nagy hatással volt a magyar zeneirodalomra. A verbuválás, azaz a tánccal, itallal történő toborzás a XVIII. sz.-ban elterjedt szokás vo...

  • Verbunkos régiesen toborzó vagy magyar. Lassú, de feszes ritmusú, dűvő kíséretű, páros ütemű, eredetileg szóló vagy csoportos férfitáncot kísérő zene. Sokszor nincs szövegük. Az új stílusú néptáncok - a verbunkosok - zenekíséretével rokon, sőt időnként azonos dallamok.
    • Verbunk, Puka Károly zenekara,
    • Verbunkdallam,
  • http://magyarnota.network.hu/blog/magyarnota-klub-cikkei/a-ciganyzene-es-a-magyar-nota

    Verbunkos
    Nevető lexikon szerint (Juhani Nagy János) Férfitánc, melyben az előadók vastag fabotokkal csapkodják egymást....

     

     

     

  • Csárdás. Kötött ritmusú, általában 4/4-es, de mindenféle képen páros ütemű dalok. Szinte mindig van énekelhető szövegük. A verbunkoshoz hasonlóan a csárdászenének a néptánckincs csárdástáncait kísérő népzenével van szorosabb kapcsolata.
  • Friss csárdás vagy röviden friss. A csárdások gyorsabb ritmusú, esztam kíséretű változata.
  • http://magyarnota.network.hu/blog/magyarnota-klub-cikkei/a-ciganyzene-es-a-magyar-nota
  • allgató, asztali nóta, kesergő. Lassú dallamú, parlando előadású dalok, a népzene keserveseivel rokon műfaj. Azonban a nagyobb szótagszám, és a jellegzetes előadásmód élesen megkülönbözteti azoktól.

  • Egyéb műfajok: A felsoroltakon kívül a zenekarok mint zeneszolgáltatók minden igényt igyekeztek kielégíteni. Így a repertoárba hamarosan beépülnek romantikus zeneszerzők - Vittorio Monti, Liszt Ferenc, Johannes Brahms és mások - művei, akkori divatos indulók, keringők, polkák és más polgári táncok. Ugyancsak megjelennek a repertoárban a népszerű operett dalok, későbbiekben a divatos filmzenék.
  • http://magyarnota.network.hu/blog/magyarnota-klub-cikkei/a-ciganyzene-es-a-magyar-nota
  •  

     

    Hangszerei

    • A cigányzenekar alapja a vonós kamarazenekar, melyet egy vagy több hegedű, egy vagy több brácsa, cselló és nagybőgő alkot. Kisebb létszám esetén is legalább három vonósból és egy cimbalmosból áll a zenekar. A vonós hangszerek családja az itáliai reneszánsz zenekultúra öröksége.
    • A zenekarban kiemelkedő szerepe a prímásnak van. Ő a szólóhegedűs, aki játékával egyben irányítja a zenekart. Emellett egyfajta együttesvezetői-menedzseri feladatkört is ellát.
    • A cimbalom elengedhetetlen része a zenekarnak. A hangszer Perzsiából származik, elterjedésében jelentős szerepe volt a cigányságnak. Népi hangszerként ma is ott használatos, amerre a cigányság egykori vándorlási útvonala vezetett, illetve ahol a cigányság nagy létszámban jelen van (Törökország, Bulgária, Románia, Magyarország).
    • A klarinét a tárogató, vagy ahogy még ismeretes töröksíp, zurna szerepét vette át. A töröksíp a Közel-Kelettől a Balkánig a cigány zenészek jellegzetes hangszere. Magyarországon a Rákóczi-szabadságharc leverése után a császáriak elkobozták és elégették a cigányság tárogatóit, mert a "kuruc szellemiség" életben tartása miatt veszélyes eszköznek tartották. A tárogatót Schuda József hangszerkészítő megreformálta, azonban mégsem ez a típus, hanem a klarinét vált a korábbi töröksíp utódává.
    • http://magyarnota.network.hu/blog/magyarnota-klub-cikkei/a-ciganyzene-es-a-magyar-nota

     

     

     

     

    network.hu

    network.hu

    network.hu

     

     

    Tudásbázis az interneten a magyarnóta műfajáról, piacáról nem létezik, illetve meglehetősen gyér információ áll rendelkezésére az ez iránt érdeklődőknek.

     

    Szükség van tehát, egy olyan tudásbázis megteremtésére amely ezt a hiányt pótolja

    Ennek a tudásbázisnak a létrehozásában azonban a szakma minden hozzáértő emberének és minden nótakedvelőjének, a magyarnóta iránt érdeklődőjének részt kell vennie.

    Célom egy olyan online tudásbázis elkészítése amely a magyarnóta műfajának területéről összegyűjt, minden olyan tudnivalót, szakszavakat, fogalmakat, kifejezéseket, hogy az érdeklődőknek pontos információt adhasson.

    Jelege: tudásbázis - ami annyival több, mint az adatbázis, vagy informatikai szótár, hogy nem egy valaki fejleszti, bőviti, hanem mindenki, aki az oldalt felkeresi és érdemben tud rajta javítani, hozzátenni

    A feladat egy minél bővebb tudásbázis létrehozása a magyarnótával kapcsolatban. ahol az érdekődő gyorsan megtalálhatja a magyarázatot az általa nem ismert magyarnótával kapcsolatos, szóra, fogalomra, eseményre, kifejezésre.

    A cél, hogy a folyamatosan bővülő tudásbázisban megtalálhatóak legyenek a legtöbb magyarnótával kapcsolatos információk.

    network.hu

     

     

     

     

     

     

    Ehhez a munkához kérném mindenki segítségét. klubvezető

     

    tudásbázis alapú enciklopédia létrehozásához kérném mindazon nótát művelő, szerő embersegítségét, aki még emlékszik a múltból olyan nótával kapcsolatos kifejezésre amelyet már nem használunk, kihaltak feledésbe merültek, írja meg nekünk és azt is persze, hogy mi a jelentése. ezeket az elfeledett szavakat is bele szeretnénk venni a gyűjteménybe.

     

    Deffiniálni kellene a magyarnótához tartozó kifejezéseket.

    Fokozatosan bővülő Ön által is bővithető alapokon működő bázis létrehozásában fordulok Önhöz, mint a MNE vezetőjéhez, hogy ezt a munkát tapasztalatával szaktudásával segítse.

     

    Magyarnótával kapcsolatos fogalmak, kifejezések deffiniciói

     

     

     

    Több fő kategóriába sorolnánk a nótával kapcsolatos szavakat, kifejezéseket.

     

     

    Rendezvények: nótaestek, nótadélutánok, emlékestek, találkozók, versenyek, fesztiválok , összejövetelek,

     

     

    Alapfogalmak: csárdás, hallgató, kesergő, lassú

    betyárdal, katonadal, gyászdal, búcsúdal

     

     

     

     

    Magyarnóta előadók: profi, kezdő, énekes,

     

     

     

    Dijjak, elismerések

     

     

     

    Jogvédelem

     

     

    A magyarnóta fogalma

    Az előadóval szemben támasztott követelmények

     

    Szilveszter éjszakája, a sóhajok hidja a lezárt életünk és egy uj kezdete előtt.

    Ilyenkor szállnak az ég felé , a kivánságok, fogadkozások, és igéretek.

    Szilveszter a reményteli szebb jövő határa. Lezárja a múlt egy szakaszát és az élet uj csatája kezdődik.

    Sokszor öntudatlanul sodródunk bele olyan dolgokba, amiket még mi magunk sem szeretnénk.

    Az uj év kezdete az efféle lassan kialakuló helyzetekre adhat rávilágítást.

    Új év, új remények, új kihivások és új fogadkozások kezdete

    Új célt szabad és ki is kell tűzni és ha betartjuk szavunkat még el is érhetőek ezek az év eleji fogadalmak.

    Tegye meg hát mindenki újévi fogadalmát és tegyen arról, hogy necsak annyi ideig tartson, mint a pezsgőspoharak összekoccanása.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    E hét vége komoly dilemma elé álitott.

    Azon gondolkodtam el, hogy érdemes-e a továbbiakban időt, enegiát és figyelmet fordítanom a magyarnóta klub működésére.

     

    Igyekszem mindenki kérésének eleget tenni, magyarnótával kapcsolatosan friss ismeretanyagot feltenni, a klub rendelkezésére álló funkcióit úgy behatárolni, hogy lehetőleg mindenki a legkényelmesebben megtalálja a szórakozását,

    valamint a magyarnótával kapcsolatosan felmerülő problémákat meg lehessen vitatni.

    Több alkalommal felvázoltam már a klub célját is.

    Az a véleményem alakult ki a nótaklub tagjainak commentezését figyelemmel kisérve, hogy semmilyen fontos témában nem érdemes vitatémát kezdeményezni, majd lefolytatni, mert legyenek a hozzászólások hangnemükben, stilusukban elfogadhatóak ls témájukat illetően bármilyen fontosak mégis mindig van valaki aki valamiért megsértődik, aminek az a következménye, hogy a hozzászólások törlését kérik

    .

    E hét végén Hajnal Nikolett művésznő töröltette a feltett videóit, mert az ő videója alatt folyt véleménycsere nem a videóval kapcsolatosan, hanem Németh úr által alapított díjról és annak odaitéléséről.

     

    A törlést a videók feltöltőjénél is kezdeményezte, aki ezt meg is tette, így lehetetlenné tette számomra, hogy a dijazások témájában elkezdett vitát átmentsem fórumtopikba, Ezzel a lépéssel a magyarnóta klub elvesztett egy csomó hasznos commentet, elvesztette a videókat és a klubvezető a lelkesedését és hitét, abban, hogy a nótára érdemes időt és fáradságot a továbbiakban fordítani.

     

    A magyarnótaklub fórumtopikjaiban érdemi vita nem folyik. Ha valaki kezdeményez és el is indit egy vitatémát nincsenek követői. A tagok hozzáállása olyan, mintha senkit nem érdekelne semmi egy két tag kivételével.

    Ha továbbra is ezt az érdektelenséget tapasztalom, és az ok nélküli sértődéseket, melyek lehetetlenné teszik, hogy a klubban komolyabb munka és véleménycsere is follyon fontolóra veszem a klub bezárását.

     

     

     

     

    Válasz N Magdikának

     

     

    Kedves Magdika köszönöm a leveledet, nekem önmagában nem Hajnal Nikolett kérésével volt gondom, hanem azzal, hogy minden megkérdezés nélkül le lettek törölve. Nikolett videóit végig hallgattam, a vitát is végig olvastam és arra gondoltam, hogy átmoderálva a szöveget fórumtopikba mentem és utánna mégegyszer megkérdezem, hogy igy fenn maradhatnak e a videók a klubban.

    A nóta klubbal kapcsolatos kérdés már régóta megfogalmazódott bennem. Először akkor amikor azzal zaklattak rugjam ki ezt is meg amazt is.

    Üzenetekben irt levelekben voltam én már minden, mindig olyan jelzőkkel illettek amik ép a saját érdeküknek felelt meg.

    Ez mellett LM titkárnójeként tevékenykedtem, ami persze soha sem felelt meg a kivánalmaknak.

    .

    Szóval elegem lett a cseszegetésekből, elegem lett abból, hogy a klubvezető önzetlenül végzi a munkáját amit munkának senki sem ismer el.

    Nikolett videóinak törlése csak az utolsó szikra volt.

    Majd megoldom zárt klubon belül a nótázással kapcsolatos hobbim kiélését.

    Kezdődött még a Kenyér Klári videóinak feltöltésével kapcsolatban a kritikai áradat. . Aztán a többi jött egymás után.

    A napjainkban folytatódott azzal, hogy a gytarjáni események miért kanak helyet a klubban., miért kapnak helyet az ezzel kacsolatos hozzászólások.

    Ezeket pont LM kifogásolta, amikor a gytarjáni találkozó pont ennek a klubnak az ötleteként valósult meg.

     

    Magdika nekem nincs semmi bajom azzal, hogy miket irnak a videók alá, vagy

    a fórumban.

    Én annak örülök, ha irnak. Nekem csak azzal van bajom, hogy ezeken mindig van aki megsértődik és ez miatt a nóta klub elveszíti a már feltett videókat, vagy más anyagokat.

    Olvasd csak el Takaró úr véleményét rólam. Ez egy finomitott változata csak annak amiket kapni szoktam. Holott a kezdetek kezdetén nem rejtettem véka alá, hogy én nem vagyok szakmailag képzett. szakmailag nem is szoktam hozzászólni semmilyen anyaghoz, nehogy az a vád érjen minek ütöm az orromat olyanba amihez nem értek,

    Magdikám amit előre dolgoztam és fennt vannak anyagok azok kifutásáig úgysem csinálok semmit a nóta klub megszünését váró hinéáim legnagyobb bánatára

    Addig még van időm és kigondolom miként fogom megoldani a nóta klub sorsát

     

     

     

     

     

    Kedves Nótás barátaim és klubtagok.

    Mivel úgy döntöttem a magyarnóta klub ajtaja előtt leselkedő és a klub megszünését váró hiénák legnagyobb bánatára, hogy olyan könnyen mégsem adom fel, a magyarnóta klubban változásokat vezetek be. tisztában vagyok vele, hogy egy feltöltő a saját anyagát bármikor törölheti, de itt a nóta klubban megkérek minden feltöltőt, hogy ha úgy érzi az általa feltett anyagokat el szeretné távolítani pár sorban írja azt meg nekem. Nem fog semmi sem történni nem fogom megakadályozni, de ha olyan nótaszöveg, vagy olyan ismertető tartozik a törlendő anyaghoz, aminek az eltávolítása nem szükséges, és át lehet menteni azt előtte meg kell tenni. Ha ugyanis egy videót kitörlök, törlődik vele a hozzáirt ismertető, vagy dalszöveg és törlődnek a hozzászólások is.

    A lefojt vita alapján kialakult bennem egy vélemény ami a következő: Nincs meg kellő alázat a műfaj iránt. Ez nemcsak kezdő és amatőrökre jellemző. Ez átérezhető a hozzászólásokból, nem kell hozzá szakembernek lenni. Az egymással szembeni kommunikáció nagyon sokat javult, egymással szemben a kritikai megfogalmazások minőségében jelentős változás állt be. Mindenki megfogalmazza most már a "frankót",, vagyis a magyarnótához méltó helyes magyar kifejezéseket és szóhasználatokat használ. - A "frankó", a baromi jó voltál, az elájulok tőled,, az a fajta lezseresség ami az x faktor, a megasztár, csillagszületik műsorban a képernyőn hozzánk beköltözik a szobába nem illik a magyarnóta műfajához. - Nem lehet megközelíteni a nótát úgy, hogy azt mindenki el tudja énekelni,. mindenki által könnyen elsajátítható műfaj . A magyarnótával kapcsolatban rengeteg tévhit él a magyar emberben Ha a minőség párosul a megfelelő tisztelet a műfaj iránt, az előadó tehetséges, csodálatos hangú és árad a lényéből a szerénység az alázat a magyarnóta és a közönség iránt, azelőtt meg fognak nyílni az ajtók Nem szabad, hogy nyoma legyen a mindennapos gőgösségnek., mert a gőg elhiteti veletek, hogy többet értek, mint valójában és ennek eredménye, hogy lekicsinyléseket nem tudtok elviselni.

    Kedves Mária Magdolna!

    Szívemből sajnálom, hogy nem sikerült Önt rávennem a jelzett előadásra. Ön nótatörténelmi jelentőségű, úttörő munkát végzett a virtuális magyar nóta klub megteremtésével. Szerettem volna itt Egerben, személyesen a nóta kedvelők s a magyar Nóta Fórumon megjelentek előtt köszönteni. Hátha még meggondolja magát...Amennyiben végképp nem tud eljönni, szeretném megkérni, hogy néhány mondatban foglalja össze az eddig elért eredményeket, amit felolvasnék a Fórumon.
    Lelkes, pótolhatatlan munkájához további sikereket kívánok!

    Barátsággal: Fűrész János elnök Eger, Ezüstidő Szabadidős Egyesület

    ------- Eredeti üzenet -------
    Feladó: Kovács Mária Magdolna
    Időpont: 2013.03.27., 14:24
    Tárgy: Re: Felkérés előadásra

    Kedves Fűrész János úr.! Megtisztelő és nagyon kedves Öntől, hogy rám gondolt, tartsak egy előadást a magyarnóta virtuális megjelenéséről. A felkérést nem fogadhatom el, mert én nem szoktam előadásokat tartani és nincs is szándékomban ezen a szokásomon változtatni., másrészt az én egészségem már nagyon hadi lábakon áll, örökös harcot vívok az öregséggel és még ki tudja miféle és honnan jövő hívatlan betegségekkel Amikor megcsináltam a honlapot a magyarnóta számára nem vezérelt semmiféle szereplési vágy, nem gondoltam, hogy elindítok egy ilyen lavinát, mint ahogy én a kezdet kezdetén megírtam csak a magyarnótákat akartam egy helyen tárolni.
    Az, hogy így alakult és mára én is be lettem avatva a magyarnóta jelenlegi helyzetébe, a weblap elindítása hozta magával. Mára már természetesen azon vagyok, hogy a magyarnótával kapcsolatos híreknek legyen a neten mind több helyen megjelenési lehetősége, és ez a honlap alkalmas arra, hogy az előadók, a szervezők, szövegírók, zenészek és a nótabarátok egymásra találjanak, véleményt cseréljenek.
    Ne haragudjon meg rám, azért, hogy nem tudok a felkérésnek eleget tenni, abban viszont, hogy a műsorokat és különféle rendezvényeket a honlapon megjelenítsem nagyon szívesen teszem.
    Nótabaráti szeretettel kívánom, hogy a műsorai továbbra is jól sikerüljenek, legyen lehetősége sok-sok rendezvényt megszerveznie, a közönségének kellemes perceket kívánok, azt a felemelő és megnevezhetetlen megfoghatatlant amit csak a magyarnóták meghallgatása tud nyújtani, adjon ehhez erőt és egészséget a teremtő mindenkinek. Kovács Mária Magdolna netes magyarnóta klub vezető

    ------- Eredeti üzenet -------
    Feladó: Ezüstidő Szabadidős Egyesület
    Időpont: 2013.03.27., 9:51
    Tárgy: Felkérés előadásra


    Kedves Mária Magdolna!


    Egerben 2013.05.18-19.-én Országos és Határontúli Nótás Találkozót szervezünk.
    Szeretném felkérni Önt 10 perces előadásra a Virtuális Magyar Nóta Klub témájában. Amennyiben lehetséges a saját email címét és vagy telefonszámát közölje az alábbi címre: Ezüstidő Szabadidős Egyesület
    3300 Eger, Knézich K. út 8
    email:eszeeger@gmail.com
    tel:0636705262805
    Az OHNT tervezetét feltöltöttem honlapjukra a cikkek címszó alá.




    Barátsággal: Fűrész János
    elnök

    Egerben 2013.05.18-19.-én Országos és HatároTalálkozótntúli Nótás szervezünk.

    Szeretném felkérni Önt 10 perces előadásra a Virtuális Magyar Nóta Klub témájában. Amennyiben lehetséges a saját email címét és vagy telefonszámát közölje az alábbi címre: Ezüstidő Szabadidős Egyesület
    3300 Eger, Knézich K. út 8
    email:eszeeger@gmail.com
    tel:0636705262805
    Az OHNT tervezetét feltöltöttem honlapjukra a cikkek címszó alá.

     

     


    Szeretettel köszöntöm a ..határon innen és túl szervezésében megjelent minden kedves vendégét, a szervezési munkákban. részt vállaló munkatársakat, előadókat.

    Fürész János úr szeretettel invitált erre a találkozóra, amin egészségi okokból sajnos nem tudok jelenlenni. Elküldöm viszont a szívem minden melegével megírt köszöntő soraimat a jelenlévőknek

     

     


    A gyerekkoromban hallott magyar nótákat szerettem volna újrahallgatni. Az internetes keresgélés közben rájöttem, hogy nincs egységes nótagyűjtemény, a weboldalak általában saját repertoárt tartalmaznak, és az interneten nincs rendszerezve semmi, ha megtalálom a videót, meg kell keresni hozzá a szöveget, a nóta szerzőjét, szövegíróját és némi ismeretanyagot, ezeket külön oldalakról lehetett összehozni...

     


    A Network közösségi oldalon van egy lehetőség, klubok formájában tudástárat lehet kialakítani. Eredetileg az általam ismert, majd félig elfelejtett nótákat kezdtem el feltölteni. A klub nevét a benne összegyűjtött anyag adta. Magyarnóta-Klub. A semmiből gombaként nőtte ki magát a nótakedvelő klubtagok, a nótaénekesek segítségével 3 éve már, persze nem a jelenlegi formájában. Rátaláltak a magyar nótára kiéhezettek a társadalom minden rétegéből, egyszerű nótakedvelők, orvosok, költők, nótaszövegírók, idősek, fiatalok, és jöttek az előadók is határon belülről és határon kívülről. Egy a közös jellemző bennük, hogy szeretik a műfajt és valamennyien azt szeretnék, hogy újra elfoglalhassa méltó helyét a kulturális zenei élet ranglétráján.

    Azt mondhatom, hogy a klubot a felfedezők hozták létre azzal, hogy beléptek, véleményeztek, jelezték az áldatlan állapotokat. Tulajdonképpen ekkor szembesültem a magyarnóta jelenleg is fennálló méltatlan helyzetével.

     

    Az általam vezetett Magyarnóta-Klubnak tagjai kivétel nélkül valljuk, hogy a népzenének, a magyar nótának és az azt kísérő cigányzenének jelen kell lennie napjaink zenei életében, a médiában, mert ezek adják a hagyományos magyar zenei és kulturális életünk sava-borsát.


    Az internetes nóta klubban véleményezni lehet a feltett nótákat, a tagok 20 fórumtémába kapcsolódhatnak.be.

     

    Mi vezettük be, hogy a videók alatt jelenjenek meg a nótaszövegek nótaszövegírókkal és zeneszerzők neveivel, mert ők épp úgy hozzátartoznak a nótához, mint az előadók, míg egy versről mindig tudjuk ki írta, ezt egy magyar nótáról nem állíthatjuk ilyen magabiztosan.

    Megtalálhatók a nóta jelenlegi hírnökei mellett, a régmúlt idők utánozhatatlan művészei, gyöngyszemeket válogatunk a műdalaink ékköveiből. Nótabarátok találkozóhelyévé váltunk A felmerülő, a műfajjal kapcsolatos problémákat is itt vitatjuk meg.

    A klubban magyar nótára hangoltan minden hírt feltöltünk. Híres szerzők énekelnek nótatörténeti sorozatunkban, Kovács Péter tollából a magyar nóta és a cigányzene válságjelenségeinek okát elemezzük. A műfajnak megfelelő zenei írásokat olvashatunk.
    Nótás életutakkal ismerkedhetünk meg. Konferenciákról hozunk híreket, riportokat töltünk fel.

    Nótás rendezvényekről tájékoztatjuk a tagokat és nyugodt lélekkel elmondhatom, hogy ez az egyetlen hely az interneten, ahol szinte minden ilyen rendezvényről összejönnek az értesítések.

    Nótaklubok megalakulásáról, elismerésekről, díjakról, találkozókról és versenyekről számolunk be, megismerhetjük a régi szerzőket, előadókat, sőt lehetőség van a jelenlegiek bemutatkozására, arról nem is beszélve, hogy közösségkovácsoló szerepet tölt be a klub, azonos érdeklődésű embereket hoz közel egymáshoz, barátságok szövődnek.

    Már három alkalommal Gyöngyösi Kiss Anna szervezésében személyes találkozókra is sort került Valamennyien felejthetetlen emlékekről számolnak be a web oldalunkon

    Határon túli tagok is élvezhetik ezt a magyar lelkületű embereknek szóló oldalt.

     

     

    A Magyarnóta klubot 2008-ban hoztam létre, amikor egyetlen helyre szerettem volna összegyüjteni az általam ismert, vagy félig elfelejtett és az emlékeimben létező, de már a csak alig-alig megmaradt nótaszövegeket felelevenítsem.

    Nem is gondoltam, hogy ilyen nagy a a magyarnóta területén történelmi jelentőségi klub megalakulásának alapjait rakta le ez a korom miatt kellemes hobyként és hasznos időtöltésnek tünő ötlet.

    A szívem összeszorul, hogy ilyen értéket sikerült létrehoznom, mely elindította a folyamatot, felébredjen a magyarnóta "csipekerózsika" álmából

    Az álombeli állapotában azonban nagyot változott a világ. A mi szeretett magyarnótánk egy másik világban , sokunk számára egy élhetetlenné vált, hetekre sem elegendő jövőképpel rendelkező országban kezd ébredezni, ahol az érték értéktelenné vált, ahol a selejtnek felment az ára

    Ehhez alkalmazkodnia kell, ha tovább akar élni

    Az internet csak egy lehetőség, hogy web oldalon mindig megtalálhatóak legyenek az éppen aktuális rendezvények, ha épppen kedvünk támad nótahallgatásra a nap bármelyik szakában , csak néhány kattintás és már szól is nóta

    Az internet egy eszköz a kezünkben, , ezt a lehetőséget amit a net nyújt ki kell használnunk és a magyarnóta szolgálatába kell állítanunk.

    A fiatalok már nem is tudnak létezni mobil telefon és net nélkül, viccesen úgy lehetne jellemezni őket, hogy ha valakinek nincs meg az email címe már nem is tudnak kapcsolat tartani.

    K Nótások azzal azonban nem álltathatjuk magunkat, azzal,hogy az internet adta ingyenes nótahallgatással hogyha a magyarnóta videókat lájkoljuk, csillagozzuk, megosszuk, commentezzük a problémákat megoldjuk.

    A magyarnóta a közönsége által van deffiniálva, az élőzenés rendezvényekre nagy szükség van, egyrészt azért mert egyetlen videó meghallgatása sem ér fel az élő műsorok varázsával, másrészt az előadók, zenészek szövegírók, zenekarok nem élnek meg a lájkokból, csillagokból, jókívánságokból, megosztási lehetőségekből

    Az internetes web oldalakon az előadók jórészt saját magukat jelenitik meg, csak saját maguk reklámozásával vannak elfoglalva. kivételek most már vannak.

    Azt örömmel mondhatom el, hogy az általam összegyűjtött videók alatt mindhol megtalálhatók a nöták szövegei, hogy ki szerezte a zenéjét

    Ennek az oldalnak a hatására mostmár más megosztó közösségi oldalakon is találkozok olyan videókkal amelyekről nem hiányoznak a szerzők, valamint a rendezvények helyszinei időpontjai.

    Fontos, hogy a web oldalakra feltett videók minden esetben jó minőségüek legyenek, minden esetben tartalmazzák az előadók és a szerzőket is.

    A zélő adásokról ahol lehetőség van videóket kell készíteni, mert a net előnye az élőadással szemben viszont az, mig egy egy magyarnóta est élőben az akkori hogy az élő műsor szépségével hat a közönségre, a web oldalra feltöltött videók megmaradnak, rendszerezhetók, bármikor előszedhetőek és meghallgathatóak és a jövő számára tárolhatóak.

     

     

    internet kínálta lehetőségeket felhasználva nyilvánosságot kapjanak amatőr előadók és hivatásos művészek a bemutatkozásra olyan formában, hogy a videóikat feltesszük az oldalra, az előadásokról pártatlan véleményt lehessen olvasni.

     

     

     

     

    Szeretettel köszöntöm a ..határon innen és túl szervezésében megjelent minden kedves vendégét, a szervezési munkákban. részt vállaló munkatársakat, előadókat.

    Fürész János úr szeretettel invitált erre a találkozóra, amin egészségi okokból sajnos nem tudok jelenlenni. elküldöm viszont a szívem minden melegével megírt köszöntő soraimat a jelenlévőknek.

    Igyekszem dióhéjban felvázolni az internetes nóta klub megalakulását, a kezdeti nehézségeket és az elért eredményeket.

     

     

     

     

     

    A Magyarnóta klubot 2008-ban hoztam létre, azzal a szándékkal, hogy egyetlen helyre szerettem volna összegyüjteni az általam ismert, félig elfelejtett már alig-alig megmaradt nótaszövegeket újra felelevenítsem.

    Nem is gondoltam, hogy a magyarnóta területén történelmi jelentőségi klub megalakulásának alapjait rakta le ez a korom miatt kellemes hobbyként és hasznos időtöltésnek tünő ötlet.

    A szívem a boldogságtól szorul össze, hogy ilyen értéket sikerült létrehoznom, mely elindította azt a folyamatot, hogy a magyarnóta "csipekerózsika" álmából ébredezni kezdjen.

    A nóta álombeli állapotában azonban nagyot változott a világ. A mi szeretett magyarnótánk egy másik világban , sokunk számára egy élhetetlenné vált, hetekre sem elegendő jövőképpel rendelkező országban kezd ébredezni, ahol az érték értéktelenné vált, ahol a selejtnek van ára

    Ehhez a pénz diktálta világhoz szeretett nótánknak is alkalmazkodnia kell, ha tovább akar létezni, alkalmazkodniuk kell a nóta képviselőinek is és a nótát kedvelők táborának is, ha azt szeretnénk, hogy unokáink is amikor elérik azt a bizonyos kort legalább olyan természeteséggel tudjanak a magyarnóta felé fordulni, mint ahogyan ezt mi még most megtehetjük.

     

     

     

     

    Az internet csak egy lehetőség arra, hogy a klubban mindig megtalálhatóak legyenek a magyarnótás videók, ha épppen kedvünk támad nótahallgatásra a nap bármelyik szakában , néhány kattintás után már hallgathatjuk is kedvenc nótáinkat, a kedvenc előadóinktól.

     

    Az internet egy eszköz a kezünkben, az éppen aktuális rendezvények, események reklámozására, ezt a lehetőséget a net előnyeit ki kell használnunk és a magyarnóta szolgálatába kell állítanunk.

     

     

    Kedves Nótabarátok azzal azonban nem álltathatjuk magunkat, hogy az internet adta ingyenes nótahallgatás után, ha a magyarnóta videókat lájkoljuk, csillagozzuk, megosszuk, commentezzük a problémák megoldódnak.

     

    Az előadók, zenészek szövegírók, zenekarok nem élnek meg a lájkokból, csillagokból, jókívánságokból, megosztási lehetőségekből.

     

    Az internetes web lapokon az előadók jórészt saját magukat jelenitik meg, a magyarnóta, mint múfaj az oldalakon nem kapott fórumozási lehetőséget.

    A magyarnóta klubban a magyarnóta képviselői számára , valamint a nótát kedvelő közönség számára fel van kínálva a fórumozási lehetőség témában.

     

     

    A magyarnóta a közönsége által van deffiniálva, az élőzenés rendezvényekre nagy szükség van, mert egyetlen videó meghallgatása sem ér fel az élő műsorok varázsával.

    Azt örömmel mondhatom el, hogy az általam összegyűjtött videók alatt mindhol megtalálhatóak a nóták szövegei, és a szerzők nevei.

    Ennek az oldalnak a hatására mostmár más megosztó közösségi oldalakon is találkozok olyan videókkal amelyekről nem hiányoznak a szerzők, valamint a rendezvények helyszinei időpontjai.

    Fontos, hogy a web oldalakra feltett videók minden esetben jó minőségüek legyenek, a minőség olyan alapvető érték, melynek mércéje aa hallgató közönség elégedett mosolya. A feltöltött hanganyagok minden esetben tartalmazzák az előadók nevét és a szerzőket is, mert a nótához a szerzők éppúgy hozzátartoznak mind az előadók.

    A z élő adásokról ahol lehetőség van videóket kell készíteni, mert a net előnye az élőadással szemben viszont az, mig egy egy magyarnóta est élőben az akkori hogy az élő műsor szépségével hat a közönségre, a web oldalra feltöltött videók megmaradnak, rendszerezhetók, bármikor előszedhetőek és meghallgathatóak és a jövő számára tárolhatóak.

     

    A fiatalok már nem is tudnak létezni mobil telefon és net nélkül, viccesen úgy lehetne jellemezni őket, hogy ha valakinek nincs meg az email címe már nem is tudnak kapcsolat tartani.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    .Én iskarácsonyi napok, máris nyakunkon ült Szilveszter 2012.

    network.hu

    BUÉK 2013. Az év utolsó napja, a bulik éjszakája és az ünneplések hajnala. Hagyományainknak megfelelően az óév búcsúztató és újév köszöntő remélem

    network.hu

    mindenkinek hibátlan hangulatban telt, a fáradalmakat kipihenték, a másnaposság tüneteit a súlyosság fokától függően ki ki igy vagy úgy, de valamiképp átvészelte, kezdődhet az életünk hátralévő része.

    network.hu

    Nótás barátaim ami még visszavan nem érdemes egy cseppet sem komolyan venni, mert akárhogy is vesszük még úgysem sikerült senkinek túlélnie az utolsó napot.

    Lelkigyakorlatként mosolyt kérek és énekeljünk nótát reggelire, vacsorára, a jó ebédhez pedig már amúgy is szól a szép magyarnóta .

    Minden adott tehát ahhoz, hogy még én se tudjam holmi száraz statisztikai adatokkal senki nótáskedvét elvenni .

    Ime néhány adat 2012 év végéről:

  • 8049 tag
  • network.hu

    4538 video, 3218 kép, 271 link, 76 fórumtéma, 1451 blogbejegyzés
  • Napi látogatottsági mutató 1500 és 3000 fő között mozog.
  • a hozzászólások száma nem tükrözik a látogatottsági mutatókat.

    A karácsony a remény beteljesülésének ünnepe. Istenhívők és vallástalanok ilyenkor hasonlóképpen átérezhetik a hitet és átélhetik az élményt, hogy a sötétséget bizonyosan felváltja a fény.

    network.hu

    A remény lángocskái nem hiába égtek a nótakedvelők lelkében. A lángocskák megvilágosították a felelős beosztásban levők elméjét és a

    2012-es év télapója teljesítette a nótakedvelők régi óhaját, hogy a rádióban szóljon úra magyarnóta. A 2013-as évben az RTL klub pedig jó ebédhez szól a műsorral kedveskedik nótakedvelő nézőinek.

    2013-as év a nótaolimpia éve lesz Május 1-i határidővel dalszerzők versenyezhetnek a legszebb magyarnóta címért.

    network.hu

    network.hu

    A neten továbbra is eredményesen lehet alátámasztani a nótáért folytatott küzdelmet: A lehető legtöbb eseményről jelenjen meg hír a klubban is, mert így ha egy helyen egymás után adunk hírt magyarnótás "megmozdulásokról" sokkal többnek tűnik. Ha visszagondolok a négy évvel ezelőtti eseményekre meg kell hogy állapítsam szaporodnak a nótás rendezvények, ami nagyon jó és kellenek is ahhoz, hogy újra tudatosuljon a nóta nem fog kiveszni, mert vannak elvhivatott követői. Ezért fontos, hogy minnél nagyobb létszámmal legyünk a klubban jelen, minnél aktivabbak legyünk és a klub arculata minnél szinvonalasabb legyen. Tükrözze azt, hogy nagyon sokan szeretjük a nótát, nagyon sokan művelik és nagyon sokan hajlandóak tenni is érte.

    Az egész éves munkáját köszönöm a moderátoroknak, a feltöltőknek, a videókészítőknek, a fotósoknak a tagoknak a kommenteket és mindenki megértését a munkaidő beosztásom miatti elcsúszások miatt. Az uj év számomra is új életformát hozott, amelyet hatékonyabban tudok a klubvezetésére fordítani.network.hu

    Mi a véleményük arról, hogy következő lépésként egy olyan nótaszinház működésért induljon meg a kampány, ahol a magyarnótáé lenne a főszerep. A témában szavazás is indul, kommenteket pedig ez alatt a cikk alatt írjunk.

    network.hu

    Álmodjál egy boldog évről

    network.hu

    network.hu2013-ban

    network.hu

     

     

     

    network.hu

     

     

     

     

    "Jövőt építeni, csak a múlt megbecsülésén keresztül lehet"

    Legyen Széchenyi István híres mondása a klubunk mottója 2013-ban.



    .-.

    "A Földet nem nagyszüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsönbe, majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni" (Seattle indián törzsfőnök beszédéből)

    Ez a navaho közmondás amerika felfedezése előtti időkből, amely jelmondattá alakult át, igaza kultúra ápolásának, a nótaörökség továbbadásának tekintetében is, a nótáinkat is unokáinktól kaptuk kölcsönbe. jövőnk öröksége a mi kezünkben van.

    A magyarnóta egy a sok zenei irányzat közül. Gyorsan változó világunk társadalmi és gazdasági problémáink nehéz kérdések elé állítják azokat akiknek szívügyük a magyarnóta és hisznek a hagyomány megtartó erejében.

    Örökségünk megőrzése rendkivül fontos, mert a nyugati civilizáció kezdeményezésére világszintű egységesedési folyamat zajlik életünk számos területén. A hagyományos kultúra felejtődik, művelői kihalnak, felbecsülhetetlen érték veszik el ha nem teszünk megmaradása érdekében.

    Nem hagyhatjuk, hogy nyomtalanul eltünjék a jelen nemzedékeket a múltjukhoz kötő kapocs. E cél érdekében teszik dolgukat határainkon belül és túl a műfaj katonái, kiki a saját eszközeivel.

    A nóta ápolását nem földies kitüntetésekért, rangokért kell vállalnunk, hanem alázattal tiszteletből és szeretetből. Vannak akik szívesen viselnek magukon kitüntetéseket, szobájuk falát teleaggasztják oklevelekkel, a lelkük mégis üres marad a nóta iránt, mert önös érdekből cselekszenek.

    Pár gondolat ezért régóta foglalkoztat és bánt engemet, nos nem az, hogy ágyban párnák közt lehelem-e ki lelkemet, hanem olyanok amelyek kapcsolatban vannak ezzel a zenei irányzattal.

    .

    - Az utóbbi időkben folyamatosan nyesegetett jogaink és egyéb események boritékolt következményeként az emberekben felütötte magát a kilátástalanság a közöny, a beletörődömség . - így van ez a klubunkban is hacsak a véleménynyilvánításokra és azokra való reakciókra gondolok .

    .

    - a magyarnóta nem szerepel funkciójának, esztétikai minőségének megfelelő súllyal az oktatási rendszerben, nem ismeri és nem él vele a társadalom egésze, nem vált a nemzet általánosan elismert összetartó kultúrájává, erejévé.

    .

    - érdemes volt-e a minden bizonnyal finanszirozási gondok elé néző és még talán szakemberhiánnyal is küszködve a regionális adókat a magyarnóta szolgálatába állítani.?

    A piac az erő és a pénz oldaláról szervezett. Az emberi és anyagi erők központosítva vannak, a források felülről jövő döntéshozatallal kerülnek leosztásra. Reméljük lesz elegendő pénz a most kiharcolt Dankó Rádióra is

    .

    - Előadóink tisztázatlan szabályú versenyhelyzetekbe kényszerülnek.......... magyarnóta versenyeken egy nem létező szabályrendszer alapján zsűri hivatott arra, hogy összehasonlítsa az oly sok problémát magukban hordozó versenyek résztvevőit.

    Azok a keserű szájizzel megirt vélemények jutatták ezt eszembe, amelyek megjelennek egy-egy verseny után tükrözve a résztvevők elégedetlenségét.

    A jövőre nézve a legjelentősebb feladat

    .

    - Rengeteg tennivaló van a nótához viszonyulás terén.Tevékenységünkkel az eseményekre fel kell hívni a nagyközönség figyelmét, akár uj cd, dvd megjelenésről, akár konferenciáról kiállitásról előadóestek, emlékestek, bemutatkozóestek, találkozások fesztiválokon való részvételek szervezéséről van szó.

    2013-ban megrendezésre kerül a 7. nótaolimpia.

    -Nótaszinház igényének felmérése

    - A tudás továbbadása, lehetőleg ne pénzbeli haszon reményében, hanem nemzeti szeretetből és természetesnek tűnő kötelességünknek érezve. történjen.

    - A magyarnóta ápolása XXl. századi eszközökkel.

    A hangzó anyagok digitalizálása rendszerezett adatbázisokban és ezek internetes közzététele. Ez a leghatékonyabb abban, hogy e csodálatos gazdagság az érdeklődőkhöz eljusson..

    .

    - a tanítási módszerformák, tematikák ujragondolása, a hagyományos szokásrend megismertetése és a mai jelen kultúrába való beépitése

    . .

    - Az internetes világot a magyarnóta szolgálatában kell állítani A net adta lehetőségeket kihasználva a magyarnóta népszerűsítésére, megismertetésére az internetet igénybe kell venni továbbra is.

    hívjuk fel ismerőseink figyelmét a neten működő magyarnótás web oldalakra.

    ..

    -Állásfoglalásainkat, nyilatkozatainkat, reakcióinkat úgy kell ütköztetni, hogy azokból építő, előremutatás szülessen.

    Én ezen gondolatok jegyében fogom a Népies műdalok, magyarnóták web oldalt

    http://nepiesmudalokmagyarnotak.network.hu/

    és a magyarnóta klubot

    http://magyarnota.network.hu/

    2013-ban is a nótakedvelők szolgálatába állítani.

    minden nótakedvelő szent kötelessége tenni azért, az uj esztendőben, hogy azok száma jelentősen csökkenjen akik eddig nem ismerték és emiatt a nótát nem kedvelték

    Nótabaráti szeretettel és tisztelettel kívánok eredményes sikeres évet minden nótakedvelőnek, magyarnótaelőadónak, rendezvényszervezőnek, nótaszerzőnek és magyarnótát népszerűsítő médiának, a 2013-as esztendőben.

    Nótaszótól legyen hangos minden nap 2013-ban.

    2013. január 01. kovács Mária Magdolna

     

    Erdélyi Rózsa Cordier Vanda
    Képek:

    http://magyarnota.network.hu/kepek/erdelyi_rozsa_cordier_vanda

     

    Erdélyi Rózsa (Vanda Cordier) élettörténete saját tollából folytatásokban

    http://magyarnota.network.hu/video/erdelyi_rozsa_videogaleriaja alatt található és hallgatható meg. kv.MM.

     

     

    Erdélyi Rózsa videógalériája

    http://magyarnota.network.hu/video/erdelyi_rozsa_videogaleriaja

     

     

     

    Erdélyi Rózsa (Vanda Cordier) élettútjahttp://magyarnota.network.hu/blog/magyarnota-klub-cikkei/erdelyi-rozsa-vanda-cordier-elettutja

     

     

     

     

    On Thursday, January 16, 2014 6:01:04 PM, vanda cordier <vrcordier@yahoo.com> wrote:

    Kedves Magdika,
    Az elozo reszben elkovettem egy kis hibat, ha lehet kerlek javitsd ki.
    Fides Krucker operaenekesnotol 2000-2004 ig vettem enekorakat
    5.befejezo resz
    Angol nyelven a kilencvenes évek közepe táján kezdtem el énekelni, amikor Paul Mathew producer és zongora művész meghívott társulatába. Broadway slágereket, filmdalokat és muzikal betét dalokat énekeltem velük.
    Köszönettel gondolok rá, sokat segített angol repertoárom felépítésében és türelmesen javítgatta angol kiejtésemet.
    2002 ben ujabb meghívást kaptam a Baklava nevű World Music együttesbe. Magyar, román, görög, macedon es cigány nyelvű dalokat énekeltem szólistaként. Itt is sok segitséget kaptam Kevin Bud művészeti vezetőtől, akinek szintén sok köszönettel tartozom.
    Időközben több értékes kapcsolatot alakítottam ki a kisérleti zene torontói közösségének tagjaival. Legjelentősebb együttműködésem eredményeként egy duo alakult ki James Baileyvel, a Tidal Pool. 2006-ban adtuk ki a szabad improvizációs fellépéseink anyagából összeválogatott CD lemezünket TIDAL POOL címen. Hálás vagyok neki mindazért amit az elektronikus hang diszítésekről és különleges hatásokról megtanított. És a végtelen türelemet, amivel elkisért hangszer bevásárló útjaimra.
    1997-ben jelent meg első kazettám VALLOMÁS címen. A felvétel céljára Remsei Marika rendelkezésemre bocsájtotta Budapest Diner nevű vendéglőjét. A dalok válogatásában Farkas András korondi énekművész segített és zongorán Ő kisért. Mindkettőjüknek nagyon köszönöm.
    2003- ban Jakab Alpar ültette át 2 CD lemezre a kazettán levő hanganyagot, AHOGY ÉN SZERETLEK és ÉN GYONYORŰSÉGEM címen. A remastering az Ő munkája. A lemezborítókat Andrasofszky Kálmán tervezte. Mindkettőjük munkájáért hálás vagyok.
    Na és a számtalan tehetséges prímás és bandájuk, akikkel szerencsém volt együtt dolgozni. Mindig szeretettel gondolok rájuk!
    És hogy mindezt elmondhattam az Deák Ferenc és Mária Magdolna érdeme.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Legnagyobb művészi élményeim közé tartozik egyszínpadon fellépni Német Marikával és Kovács Apolloniával tororntói vendégszereplésük alkalmával. Mindketten nagy befolyással voltak előadói stílusomra.
    1981 ben jelent meg Kertész Sándor színigazgató "Déryné voltam Kanadában" cimű könyve a torontói Művész Színház megalakulásának 23-ik évfordulója alkalmaból. Halála után a szinház vezetését Kosaras Vilmos (Pufi ) vette át.Én 1993- ig voltam tagja a színháznak.Szinházi karrierem is ebben az időszakban érte el a csúcspontját a két alakítással, amiről csak álmodni mertem, a János Vitézben Iluska es A Csárdás Királynőben Szilvia szerepében.
    Muvészi pályámmal párhuzamosan magán életemben is torténtek fontosabb események. 1973-ban újból férjhez mentem és 1975- ben megszületett Kálmán fiam. Házasságom 1979-ig tartott. Ettől kezdve egyedül kellett megteremtenem az anyagi feltételeket saját magam és gyermekem részére.1980-ban női ruha szalont nyitottam Torontó belvárosában. A divat mindig érdekelt, és a szabászatot a szakképzett alkalmazottaimtól idővel tökéletesen elsajátítottam.
    1998-ban súlyos beteg lettem. A ruhaszalont bezártam és csodával határos felépülésem után úgy éreztem, hogy itt az ideje más, új kifelyezési stílusokkal kisérleteznem. Figyelmemet a szabad improvizácios kisérleti zene, elektronikus hang modulálás, fuzio és a "World Music" vonta magára.
    2000-ben megalakítottam első zenei csoportomat "Beyond Redmption" néven. Ekkor döntöttem el, hogy a Torontóban élő New Music stílusban éneklő nemzetközi hírű operaénekesnőtől, Fidez Kruckertől szeretnék tanulni. 1994-ig vettem tőle magán órákat, mire sikerült az addig kizárólagosan bellcanto stílusba beszorított hangomat kiszabadítani és végre régi álmom teljesedett be, mikor könnyedén tudtam különböző stílusokban énekelni, ahogy a dal megkivánta. Sebestyén Márta művészete nagy hatást tett rám és most végre képes voltam hasonló módon énekelni!
    Első zenekarom személyes nézeteltérések és tapasztalatlanságom miatt magszünt, de ez nem akadályozott meg abban, hogy az akkor Torontóban működő Kecskeszem együttes és a szabadimprovizácios közösség néhány tagjából összeállított zenekarommal FeedBack néven részt vegyek 2001-ben az első torontói Fringe Jazz Fasztiválon. Műsorunkban erdélyi és csángó népdalok szerepeltek jazz improvizációval kiegészítve.(folyt. kov.)

     

     

     

     

     

     

     

     


    . a nóta zászlajára a fiatalsággal való megismertetését, megszerettetését kel nagy betűkkel felírnunk, hisz ezt a zászlót nekik fogjuk átadni, és reméljük, hogy ez a nótalobogó sok nemzedéken át fog kézről-kézre járni!
    Most a déd és ükunokáinknak kívánok nótás szebb jövőt!

     

     

     

    Nem tolakodni, inkább segíteni szeretnék.
    Olvasgatom szakmai tanácsait a youtube másolással kapcsolatban.
    Ezek a videók feltölthetővé válnak a beágyazás tiltása ellenére is.

    A firefoxhoz le kell tölteni a DWHelper programot. Nem mindegyik mozilla verzióval kompatibilis.Az én 21-es verziómmal működik.
    A Yutub videót megnyitva a kép bal felső sarkában a piros-kék sárga köröcskékre kattintva felajánlja a letöltést, ami a total commander/ Doc and Setting/felhasználónév/dwhelper mappába menti a videót.A Medium kijelölése mp4 formátumba menti a videót.

    Ez a videó a letöltő birtokában marad, a gépén tárolt anyagokhoz hasonlóan független a Yutub fiók törlésétől, az nem befolyásolja többé a nótaklubba így feltöltött anyagokat.
    Természetesen amit eddig beágyazással vittek át, az, mint ahogy eddig is tapasztalhatták, a feltöltő általi törléssel ,vagy a csatorna bármi okból történt megszűnésével a networkon is elérhetetlenné vált.

    Remélem tudtam segíteni.
    Nótás üdvözlettel.: F K

     

    Akár a YouTube-on, akár valamelyik weboldalon lelünk rá egy videóra, netán valamilyen zenére, számtalan módszer segíthet a filmecske letöltésében, de talán egyik sem használható annyira egyszerűen, mint a Flash Video Downloader – YouTube Downloader nevű Firefox-kiegészítő.

    A kiegészítő innen tölthető le, és a települése után egy kis nyíl jelenik meg a böngésző beviteli mezője mellett. Ha egy olyan oldalra jutunk szörfözésünk során, amelyen letölthető videó vagy hangállomány van, azt a nyilacska is jelzi, ugyanis akkor eltűnik róla a kis, áthúzást szimbolizáló kereszt.

    Ha rákattintunk, egy kis menübe jutunk – itt érdemes a Set File Types lehetőséget választani, és a kinyíló menüben pár apróságot beállítani, például hogy hova kerüljenek a letöltött állományok.


    A továbbiakban már használhatjuk is a kiegészítőt, hiszen ha egy videót vagy videókat talál, amelyek letölthetők, a nyílra kattintva elérhetjük ezeket, és bármelyikük nevére állunk, egy újabb menü segítségével dönthetjük el, hogy a sima letöltést vagy a gyors letöltést választjuk, vagy egyszerűen csaj az URL-jüket másoljuk a vágólapra.

    A letöltés során egy kis felugró ablakban kísérhetjük figyelemmel a letöltés állapotát, illetve ha közben valamelyik másik alkalmazásban vagyunk, értesítést kapunk arról, ha befejeződött a letöltés.

     

    forrás:http://hvg.hu/tudomany/20130616_Itt_a_nagy_segitseg_a_letoltesekhez#rss

     

    a 211z év magyarnóta-szerzője:

    szívem nem járda,

     

    Vargáné Veiczi Irma

     

    156 db nótát főleg hallgatót írt.

     

     

    hogy minden köcs*g azt járja.

    Szóval útépítés miatt zárvaaa.;]

     

    Et a blog az operett és magyarnóta kedvelők megsértése. Felháborító a vélemény és a hozzákapcsolódó kommentek. Nyilt támadás ez e két műfaj ellen.
    Felmerül bennem a kérdés, hogy ekkora ellenszenvet csak az táplálhat, aki istenigazából nem is tudja mi is az a magyarnóta
    De, hát mi is az a magyarnóta?

    " Ha kérdik tőled: Mi a magyar nóta?
    Csak annyit mondj, könnyeket virágzó fa.
    Fájdalmunk szülte halk panasz,
    Karunkat edző büszke dac,...
    részlet Pápai Molnár Kálmán verséből

    A magyarnóta az emberi lélek és érzelmek terméke, melyben kifejezést kapnak örömeink, bánataink egyaránt. A legtöbb dal a férfi és nő egymás iránti érzelmeit, a szerelem bonyodalmait énekli meg. A szomorú dallamok a vágyódást, a kétséget, a bizonytalanságot tükrözik.
    Vannak olyan nóták is, melyek életünk, érzelmeink más mozzanatait öntik szavakba, mint például a hazaszeretet, a hazafiságot. Ezek a dalok az eszmeiség pillérei, a közösségi élet szilárd kapcsai. Ápolói az együvé tartozás tudatának, a közös sors vállalásának. Zenéjük és szavaik a nyelven túl magukon viselik a sajátos népi jellegünket.
    Ajánlom mindenki figyelmébe:
    magyarnota.network.hu/
    takács bálint 2012.04.13. 20:28:21
    @nótakedvelő:
    semmi baj nincs a magyar nótával azon túl, hogy hülye neve van. mert annak alapja nem a magyar, hanem a szláv, leginkább a szlovák népzene. valamilyen szlávos népzenei alapra danolászunk. és a vicc az, hogy ez egyesítette a magyar kultúrát. mert az autentikus népzene tájjellegű. és nem feltétlen ismeri egy őrségi a nyírségi vagy az erdélyi dalokat. de azt mindenki tudja, hogy zöldre van a zöldre van a rácsos kapu festve.

    na most puzsér gyerek urbánus fazon. ő azt mondja, hogy ami népies az úgy rossz, ahogy van. mert az nem valódi, vagyis hamis. akármilyen szépen éneklik hamisnak hatnak. olyan ez, mint a bizsu. de a bizsu nem rossz. azt lehet kedvelni. ugyanúgy, mint a magyar nótát.

     

     

    (A híres nótaszerzők neveit felesleges lenne megemlíteni, de azért nem állhatom, meg, hogy egy-kettőt ide ne írjak. Sas Náci, Balázs Árpád, Radics Béla, Ányos Laci, Grósz Alfréd, Lengyel Miska, Kalmár Tibor, Bíró József, Fráter Lóránd, Nádor József, Alpár Géza, Tarcsai Vilmos, Erőss Béla, Rácz Béla, Szaucsek István, Járóka Sándor, Szerdahelyi János, ifj. Magyari Imre. Ajaj! Nem is lehet sorolni őket. Nem is kellett volna belekezdeni, de sokan nem hallottak egyesekről, pedig éneklik a nótáikat. Mert énekelni csodálatos.)

     

     

     

     

     

    Pár gondolat bánt engemet. Hatalmas kérdőjelként tolakodnak elő megválaszolásra várva. .

    Ha észrevesszük, ha nem: nincs jelen ma a magyar ének Magyarországon. Egyre több a nem magyar nyelvű zene magyar előadóktól

    A mostanság "sikeresnek" kikiálltott versenyeken

    (X faktor, megasztár, az év hangja, a napokban kezdődőtt, a címe nem jut eszembe, mert nem magyarul keresztelték el) - az előadók miért idegen nyelven énekelnek?

    Akármit is énekelnek, biztosan nem magyarul.

    A dallam, a ritmus és a szöveg harmóniája együtt képesek arra, hogy az ember lelkéig hatoljon.

    Talán a magyar dalok nem rendelkeznek, modern akordokkal, harmonizációval, amik lehetővé teszik, a versenyek magas színvonalát????

    Miért nem tudunk magyar dallal indulni. ékes magyar szóval énekelni? .Szép a nyelvünk fantasztikus dalaink vannak…MIÉRT NEM élnek előadóink ezzel a lehetőséggel?

    Nagyon sok kíváló régi és mai magyar slágert írtak már amelyeket szívesebben hallanék az előadóktól, mint azokat amelyek mostanság előadnak.. Kész felüdülés fülünknek, ha meghallunk egy magyagyarul éneklő versenyzőt.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Szerintem az járatta le leginkább a műfajt akinek a pengeéles agyából kipattant ez az ötlet. és most nemcsak a császárságra gondolok. Ők a műfaj katonái voltak eddig és a pénz amit kaptak ezért, valamint, hogy nem keveredtek ellentmondásba a vezetőkkel nagy motiváló erő. Mielőtt megköveznének ezért a mondatért, sajnos igy van ez ebben a felfordult világban. az élet más területein is. Sajnos vezetőink élesre pallérozott sütnivalója a társadalmi összefüggések és egymásra gyakorolt hatása valamint az önkritika fogalma hallattán tompa eszű ellustult elmévé formálódik..

     

     

     

    I. Nótacsászárunk I. számu rendelete

     

    XY, aki isten és a legkegyelmesebb, fenséges, magyarnóta egyesületek senátusa által megkoronázott, legjobb magyarnótaelőadó és békeszerető császár,

    aki isten és a földi helytartójának a nóta senátusának kegyelméből a magyar nótástársadalmat kormányozza ,

    a mai naptól allatvalói mélyéges tiszteletét és odaadását elvárva megparancsolom,

    hogy koronázási ceremónia keretében,

    a már hosszú ideje döglődő józan ész és

    hosszantartó betegsége után elhunyt józan gondolkodás

    temetési szertartársán a búcsúszövegében

    az alábbiakról ne felejtsen el megemlékezni.

     

    A józanság, a józan gondolkodás nagyon fontos dolog

    A józan észt kivételes tehetségként kell fogadnunk.

    .Nem vall józan észre, ha valaki nem az emberi logika, gondolkodás, tradíció, elvárások stb. szabályai szerint cselekszik,

    Ámen

     

    Nyugodjék békében. Béke poraira.

     

     

     

     

     

     

     

    Fikció vagy valóság?

    Egerben nótaversenykiirásra került sor amatőrök részére. A két napos program részeként "nótacsászár" avatására is készülnek. Eredetileg királyi koronát szándékoztak a műfaj két neves képviselőjének a fejére tenni Igenám, de a királyi korona jogos tulajdonosa jelezte, hogy ez a cím már foglalt, a korona már az Ő fején van és egy korona alatt nem fér el több király.

    A kialakult helyzetre való tekintettel összeültek hát a rendezvény szervező funkcionáriusai, nevezetesen az országos szórakoztató központ igazgatója, valamint a nótaszövetség elnöke, hogy megoldást találjanak.

    Nincs kecmec, nem lehet lazafacázni mondták már pedig avatás az lesz, mégpedig császári rangot fogunk adományozni.

    Leendő császárunknak gyorsan ment egy telefon, hogy nótakirály már nem lehet, de választhat Eger város nótakirálya, vagy a műfaj császára kíván-e lenni. Naná, hogy melyik akart lenni.........nem írom le, mert ugyis kitalálták már.

     

    Amióta ez a hír a tudomásomra jutott komoly dilemma előtt állok, nevezetesen: lehet-e realitása ilyen fikcióknak? A képzelődés összeegyezhetetlen a valóságos élethelyzettel Ez a kitaláció vetekszik holvoodi filmesek elmeszüleményeivel. Az ilyen fikciók érvényesítése a műfaj kamikázéja.

    Külömböző értekezésekben olvasható, hogy a magynóta, műfaja agonizál Haldokló műfajunk ujabb öngyilkos akciója fog lezajlani májusban Egerben.

     

     

     

     

     

     

     

    A magyar nótaklubba felkerült cikkek, híranyagok a figyelem felkeltését, az információk gyors, szabad áramlását szolgálják.

    A klubtagok jogos észrevételei, pedig rávilágítanak olyan visszáságokra, amelyeken illenék elgondolkodni és nemes egyszerüséggel önkritikát gyakorolni.

    A kommentek nem öncéluak, senki sem azért írja ide a véleményét, hogy azzal a klubban levő hozzászólások száma szám szerint növekedjen, hanem minden kommentező gondolatait az a cél vezérli, hogy a rendezvények, versenyek találkozók a legtöbb elismerést kapják. A műfaj ötcsillagos rendezvényei hiába teszik egy-egy lépcsőfokkal magasabbra az elismerés ranglétráján, ha mindig is lesznek olyanok akik semmibe veszik a nemes célt, hogy a műfajt ki kell emelni abból a szakadékból amelybe belecsúszott.. Ez a szakadék nagyon mély és nem lehet megengedni magunknak semmilyen lazaságot. A műfaj legkiemelkedőbb egyéniségei által pontokba kellene foglalni azokat az ismérveket amelyek jellemezhetnek egy-egy versenykiirást, (szép példa a szegediek versenykíírása) egy-egy nótatalálkozó , egy-egy est, vagy délutános rendezvényt. A műfaj képviselőinek nemcsak önös érdekeit kellene nézni, hanem összefogni a műfaj érdekében is, mert ha ezt nem teszik meg a szakmailag mindig lesznek elfogadhatatlan lefelé húzó , csak a bevételt szem előtt tartó rendezvények..

    Ezekhez kellene tartania magát minden szervezőnek, amennyiben nem tudja ezeket a feltételeket garantálni, úgy nem kapna engedélyt a rendezvény megtartására

    Egy egyszerű példával támasztanám alá. Azt mindenki tudja milyen egy jó igazi tyúkhúsleves. Bele kell tenni mindent ami belevaló se többet, se kevesebbet.

    Nos, ha én hozzáöntök még két liter vizet, meg hozzáadok egy kis marhahúst, esetleg sertés húst, behabarom egy pohár tejföllel is, már nem is tyúkhúslevesnek hívják és minden valószínűség szerint kapok egy egy felhigult zagyvalékot ami már ehetlen lesz.

     

     

    Tisztelt Tolnai ur. amint úgy érzi, hogy a korona nem esik le a fejéről, már elintézettnek és megoldottnak találja az ügyet?
    Hiányolom, hogy királyi rangját nem vetette be egy ilyen nevetséges cím, mint nótacsászári rang adományozása.
    Jelenleg 1989-től a világon Akihito japán császár az egyetlen uralkodó a világon, aki a császár címet viseli. Ő isten után az első ember a világon, a királyok felett is hatalommal bír.
    A nótakirályi cím csak jogokkal jár, kötelezettségekkel nem? Mint a nóta királyának latba kellene vetni tekintélyét azon ügy érdekében, hogy a magyarnóta végre kikerüljön a béka segge alól. A királyi hatalommal járó kötelezettségek egyike volna, hogy a kormányzása ideje alatt a magyarnótát elismert, a műfajt mindenki által tisztelt és szeretett zenei irányzattá tegye, a muzsikus világ gondjaira írt keressen, a nem megfelő szinvonal alatti versenyek és rendezvények szervezői ellen felemelje a szavát.
    Milyen király ön, ha a királyságának ideje alatt a műfaj haldoklik, alattvalói,az előadók elégedetlenek mindenféle szinvonal alatti pénzszagú versenykirások biznicekről és elbuvárosodásról beszélnek. a magyarnótáról, mint a zeneművészet egy ágáról sehol sem hallanni.
    Úgy mint a királyi titulus dícsőítő fényében fürödni meglehetősen kellemes lehet, de akkor ez a cím milyen kötelezettségek vonz maga után?
    Ja és majd elfelejtem a nótacsászári rang ami ugye a királyi rang felett áll milyen kötelezettségeket is hordozhat magával?
    Még a szépségkirálynőknek is uralkodásuk ideje alatt bizonyos feladatokat el kell látni.és minden királynő igyekszik is ezeknek eleget tenni.

     

     

     

     

     

    Kedves Hozzászólók.

    Megkértek rá, hogy a versenyekkel kapcsolatos témában foglaljak állást, mint klubvezető,

    Én ezt a klubot szívesen vezetem, a klubbal kapcsolatos karbantartásokat, frissitéseket, feltöltéseket elvégzem és minden ügyes-bajos dolgát csinálgatom, de a versenykiírás kimondottan szakmai kérdés, hogy mikor, hol és hányszor írnak ki magyarnóta versenyeket, oda kiket és milyen szempontok alapján hívnak meg zsűrizni, milyen díjakat osztanak szét.

    A véleményem szerint mindaddig amig ezekre a versenykíírásokra elegendő jelentkező van, és így a szervezőknek ez megéri, ki is fogják írni. Megmérettetésre szükség van, versenyekre is, hiszen úgy lehet megállapítani, hogy másokhoz képest hogy is állunk tudásban, színvonalban.

    A versenyeken résztvevők mégis keserű szájízzel nyilatkoznak arra engednek következtetni, hogy mégsincs minden rendben a versenykiírások házatáján. Ha a szervezőket csak a pénz motiválja annak egyenes következménye a résztvevők elégedetlensége, Az itt megszerzett díjak értéket akkor kéviselnek, ha olyanokhoz kerülnek akik azt meg is érdemlik., a dij elnyeréséhez szükséges szintet elérik. valamint az énekesek annak a hasznát is látják.

    N.Béla által feltett költöi kérdés körül kialakult vitát, egy erre a célra nyitott topikban folytassák. mindenki írja le a véleményét mire is volna szükség inkább a magyarnóta népszerűsítéséhez, óvásához ápolásához versenyekre, találkozókra, rendezvényekre.

    Az ide feltett kommenteket átmoderálom a fórumtopikba, a témával kapcsolatosan a véleményeket oda várom.

    A fórumtopik címe: Versenyek, vagy találkozók?

     

    2012. október 25. klubvezető Kovácsné Mária Magdolna

     

     

     

     

     

    Ez lesz az újévi bevezetőköszöntő szalagokkal

     

     

     

    A klubal kapcsolatos fórumba:

    Mi is lenne a klub feladata?

    Elsősorban a tájékoztatás. Tájékoztatás minden olyan eseményről amely a magyarnótával kapcsolatosan történik. Nyilvánosságot kell adni minden történésnek, minnél több helyen, Legyen az nótástalálkozó, nótaest, verseny, vagy fesztiválokba illesztett műsorprogram. Ha hallgatunk a történésekről és nem kürtöljük szét, hogy igenis vannak magyarnótás rendezvények feledésbe merül.

    A magyarnótának nyilvánosságra van szükségük, nem versenyekre, hogy miből lesz nemzedékeket vigasztaló nóta azt a úgyis a közönség a hallgatóság dönti el.

    Versenyekre az előadónak van szüksége, hogy megméretesse magát., a nótakedvelőknek meg arra, hogy hallgathassák a magyarnóták mélabús zenéjét.

    klubunknak pedig arra, hoggy minnél több magyarnóta felkerüljön , szerzőikkel és előadóikkal egyetemben. Aztán kellenek vélemények, cikkek, kommentek.

    Kellenek eseménydús rendezvények amikről hírt lehet adni.

    szeretném megkérdezni a véleményét, hogy szerinte megvalósítható e egy olyan versenykiírás amely a neten a magyarnóta klub hirdetne meg. Ez még ötlet szinten van meg nálam is, de valami ilyesmi lenne, hogy szövegírók, részére lenne meghirdetve 21. század emberének gondolatvilágát tükröző újj magyarnótákra, szövegre amelyekre a kottákat is meg kellene írni.
    Ezeket feltöltenék az oldalra jeligésen. szavazás utján kiválasztanánk azokat akik értékelik a szövegeket szerkezetileg stb.. A kiválasztott nótaverseket az előadók megtanulnák és egy esten bemutatásra kerülnének Itt a legszebbnek kinyilvánított nóták nótaszerzői, a nóta előadója valamilyen elismerésben részesülne, hogy a motiváció meglegyen mindenkinél.
    Felmerült bennem a kérdés, hogy a cigányzenekarok közül lenne e olyan aki megtanulna ennyi uj nótát és mivel lehetne a zenekart motiválni
    A célom az lenne, hogy a köz figyelem a nóta felé terelődjön,, Minden a nagyközönség előtt zajlodjon. A jelige azért lenne fontos, hogy ne a valakinek a valakije, hanem tényleg a legszebbnek tartott nóta legyen a győztes
    és kihez fordulhatnék, hogy a dijakat finanszírozza., valamint az estet ha sor kerül rá levezényelné.
    Nos egy idealista elképzelés, vagy a megvalósíthatóságán el lehetne gondolkodni.
    Azért kérdezem Önt, mert tudom, hogy őszintén megmondja a véleményét, ha tényleg ez a gyakorlatban megvalósíthatatlan akkor el is dobom az ötletet, de ha mégis kivitelezhetőnek látszik akkor tovább elmélkedem rajta. Nótás barátsággal üdv: Magdi

    Kedves Editke. Csekő Józseffel felvettem a kapcsolatot és az alábbi választ küldte a fiatalember:

    Csekő József válasza:

    Üdvözlöm, Tisztelt Klubvezető Asszony!

    Nagyon köszönöm a lehetőséget, élnék is vele! A CD-nek a lehetőségét választanám!

    Megoldható lenne az, hogy Győri Szabó József-Bokrétát kötöttem mezei virágból cimű CD-jét küldjék el nekem?

    Ugyanis ezt már nagyon régóta szeretném meghallgatni, de lehetőségem egészen eddig nem volt beszerezni.

    A cimem: 8373 Rezi, Dózsa György utca 3.

    Köszönettel, Csekő József!

    Ide most leírom azt amit a klubban blogként megjelenítenék a verseny dijazottjának elismerése kapcsán
    Ha úgy gondolod, valamit még fűzzek hozzá, azt írd meg légyszives. A blogot a válasz után nyitom meg a klubban. Legyen szép napod:

    Versenyértékelés

    Kedves klubtagok. 1 hónapja indult a

    Ki tud több szép magyarnótaszöveget verseny kiírás . A verseny április 30-val zárult.

    Ide olyan magyarnótaszövegeket vártunk, amelyeknek szomorú sorsa az lett, hogy napjainkban nem hallhatóak, a feledés homályába vesztek. Nagyon sok elfeledett magyarnótaszöveg lett ily módon leporolva és feltöltve, színesebbé és gazdagabbá téve az oldalt.

    Most már csak magyarnóta előadóinkon múlik melyiket tűzik műsorra és elevenítik fel a szöveg dallamát is.

    A versenyre 34 versenyzőtől 500-nál több versszöveg érkezett be.

    A legtöbb magyarnótaverset Csekő József, küldte be.

    Balyi Ferenc és Szolnoki János is nagyon szép régi nótagyüjteménnyel büszkélkedhet.

    Network közösség vezetője a győztes számára elismerése jeléül felajánlott egy szerény jelképes ajándékot, amelyet maga a nyertes választhat ki , a klub témájához kapcsolódó CD, vagy rendezvényjegy formájában.

    Ez az elismerés a Network vezetősége részéről a magyarnóta klubban folyó műhelymunka értékelése is, hiszen nincs tudomásom róla, hogy hasonló eset történt volna.

    Csekő József Győri Szabó József-Bokrétát kötöttem mezei virágból cimű CD-jét választotta.

    Gratulálunk a nyertesnek és minden feltöltőnek, aki akár csak egy nótaversel is gazdagította a magyarnóta klub nóta szöveggyűjteményét.

    .

     

     

     

     

     

     

     

     

    Kedves Csekő József! Mind már tudja is a ki tud több régi szép magyarnótaszöveget versenyre Ön küldte be a legtöbb magyarnótaszöveget. Azért irok, mert jó hírt kell közölnöm. A network vezetősége jóváhagyta azt a kérésemet, hogy fáradsága és magyarnóta szeretete, valamint a verseny győzteseként szerény lehetőségeinkhez mérten meglepetés jutalomban részesüljön.
    Sikerült egyeztetni a főnökökkel, és jóváhagyták, hogy a nyertesnek egy pár ezer forintos díjat adjunk
    Ezt úgy tudnánk elképzelni, hogy a leghasználhatóbb módon maga a nyertes válasszon ki egy, a klub témájához kapcsolódó CD-t, amit esetleg már nagyon szeretett volna meghallgatni, vagy elérhető messzeségben zajló zenei rendezvény, koncert, fellépésre egy jegyet tudnánk küldeni, ha megjelölné a napot, a rendezvényt...
    Az ajándékról, a klub blogjában cikket kell irnom
    Kedves József! várom válaszát és a pontos címet., üdvözlettel a klubvezető

     

    Nagyon jó hírem van!
    Sikerült egyeztetni a főnökökkel, és jóváhagyták, hogy a nyertesnek egy pár ezer forintos díjat adjunk. Ezt úgy tudnánk elképzelni, hogy a leghasználhatóbb módon maga a nyertes válasszon ki egy, a klub témájához kapcsolódó CD-t, amit esetleg már nagyon szeretett volna meghallgatni, vagy egy olyan, az illető körnéykén, elérhető messzeségben zajló zenei rendezvény, koncert, fellépésre egy jegyet tudnánk küldeni, ha megjelölné a napot, a rendezvényt... biztosan érted, mire gondolok!

    Ha ezt sikerülne blog formájában valahogy megjelentetni a klub blog-oldalán, előtte leegyeztetve a nyertessel, az nagyon jó lenne! Le tudnád ezt vezényelni, hogy tartjuk közben a kapcsolatot?

    Üdv: Edit

    ------- Eredeti üzenet -------
    Feladó: Kovács Mária Magdolna
    Időpont: 2012.04.27., 16:59
    Tárgy: Re: Re: magyarnóta szövegek

    Most 30-án zárul a ki tud több régi magyarnótát. Úgy vettem észre ez nagyon tetszik a klubtagoknak. A magyarnótás klubtagok szívügyüknek tekintik a nóta sorsát. Jó kis csapat kovácsolódott össze, pedig a kezdetek elején állandóan lemínősítették egymás videóit. Még klubszabályzatot is irtam nekik,, és kilátásba helyeztem, hogyha tanult emberek lévén nem tudnak etikusan viselkedni egymással megszüntetem a klubot, mert én nem veszekszem velük Azóta megfelelő hangnemben tudnak egymáshoz kommenteket írni. A neten ez az egyetlen magyarnótával foglalkozó klub amelyik nem a saját repertoár bemutatásával foglalkozik, hanem összefogja a hazai és a kárpátaljai előadókat és magyarnóta kedvelők táborát, elküldik a rendezvények plakátjait és a műsorokról beszámolót küldenek. Irunk életutakról, gratulálunk a dijazottaknak összefogunk, ha valakire szavazni kell, Találkozókat szervezünk, amelyek mindig sikeresek és emlékezetesek.
    A nóta tv nótasztárja: Koltai László is a klubtagunk. Jelenleg Mészáros János Eleknek küldjük az sms-eket, mert azt szeretnénk, ha ő lenne a csillagszületik győztese, mert az ő személye hagyományos tradicionális értékrendet képvisel., hangja, hiteles előadásmódja alkalmas erre a kulturmisszióra
    Szerintem, ha a ki tud több magyarnóta győztesét valamiképp elismernénk, nemcsak az ő elismerése lenne, hanem az egész magyarnóta klubbé és az ott folyó műhelymunkáé., csak megfelelő körítéssel kell tálalni.

     

     

    Sülyi Károly
    15:20 (1 órája)
    címzett: saját magam

     

    Kedves Kovács Mária Magdolna!
    Szeretnénk elkérni a postacímét, mivel szeretnénk elküldeni a Nemzeti Muzsika című kiadványunkat, melyben Ön is helyet kapott.Többször próbálkoztunk a 20/452-7336-os telefonszámmal, sajnos sikertelenül.
    A tavasszal elindított ötletünket pénz hiányában nem tudtuk tovább folytatni. Azóta támogatókat kerestünk a kiadványra és úgy néz ki,hogy elképzeléseinket meg tudjuk valósítani.
    Egy rendezvényünkre szeretnénk Önt meghívni - amennyiben lehetőségünk van rá - amelyen ötleteinket, véleményeinket meg tudnánkegymással osztani.
    Üdvözlettel:
    Sülyi Károly elnökDAN-TON MKKE.

     

    Istvánné kovács kovacs.suveges@gmail.com
    16:20 (0 perce)
    címzett: Sülyi

     

    Kedves Károly. A cimem Kovács Istvánné 6900 Makó Csanádvezér tér 17/A IV. 11.
    Arról azonban szeretném tájékoztatni, hogy én az idén még dolgozom és igy nincs módom rá, hogy bárhova is elmenjek. A klubot is hobby szerüen csináltam, nem teljes erő bedobással, mert a munkaköröm és a magyarnóta milliárdnyi évre vannak egymástól. Szakmailag nem igazán vagyok tájékozott, amit próbáltam segíteni az inkább a megérzéseimen alapult Amint a nyugdijkorhatárt betöltöm és nem kell megosztanom magam a munkahely és nóta között minden bizonnyal hatékonyabban tudok majd gondolkodni ebben a témában. . Nótás barátsággal üdvözlöm: Kovács Istvánné (Mária Magdolna)
    2012. november 5. 15:20 Sülyi Károly írta, <sulyikaroly64@gmail.com>:

    A magyarnóta rendezvényeken is valami + ujjal kell előrukkolni, mert nem elég a kiváló hanghatás a szinpadon, olyan megmozdulásokkal kell elkápráztatni a közönséget, amelyek a díszlet mellett hangulat fokozók és élménydúsabbá teszik az előadást.

     

    A népitánc elemekkel kidolgozott koreográfia dekorativ megjelenésű páros háttértáncosokkal egészen ujjat tud nyújtani, miközben remek cigányzenekarral kisért magyarnótaénekes a csodálatos hangjával varázsolja el a közönséget,

     

    A szinpadi kép még szinesebbé tartalmasabbá varázsolható virág diszletekkel, show jellegű látványos szin és fény elemekkel..

     

    A népitáncosok és a nivós magyarnóta előadások összefonódása mindig megemeli az alkalom rangját.

     

     

     

    Ne értsetek félre nem az előadót akarom háttérbe szorítani. Az énekes a főszereplő továbbra is a cigányzenekaros kiséretével.

    Az egy, két pár esetleg három pár táncosnak nem szabad, hogy uralkodóvá váljon a szinpadon. Ők a díszlet egy részét képeznék, visszafogott mozgásukkal alárendelt szerepet játszanak.,

     

    Nem olyan háttértáncosokra gondoltam, mint amilyenek a könnyűzenei énekesek háta mögött ugrabugrálnak, és úgy kalimpálnak a karjukkal mintha az ütem után kapkodnának, sokszor nincs összhang a zene és a kapálózásuk között.

     

    A népitáncosokra azért gondoltam, mert kimagasló szinvonalon szakmai tudásuk, birtokában profizmusok biztosítja, hogy tisztában vannak egy-egy vidék mozgáskultúrájával.és a legmegfelelőbbek arra, hogy a nóta melyik vidék ősi jellegzetességeit hordozza leginkább magán , igy milyen háttér tánccal lehet még leginkább kiemelni a népdalhoz való kapcsolódásukat. Nem beszélve arról, hogy magyarnótás műsorokat a népdalokkal lehet leginkább kombinálni és az operettel. Szinpadi díszletkellékek összhangja pedig mind a három műfajnál némi eltéréssel variálhatóak.

     

    Természetesen amelyik magyarnótához nem lehet beilleszteni egy ily háttéri diszletként funkcionáló táncot, ott nem kell erőlködni.

     

     

     

    Dióhéjban a klubunk megalakulásának története kissé hosszúra sikeredett, mivel nem tudom milyen hosszú cikkre gondoltál természetesen az ujság méreteihez igazíthatod.

    Kérdés

    Mi adta az ötletet egy internetes magyarnóta klub létrehozásához?

    Nóta Klub beindítása, működtetése, tevékenysége, tagok a magyar nóta helyzete

    .



    Ha arra gondolt, hogy mint valamiféle isteni szikraként kipattanó ötlet jelent meg....dehogy. Mindössze a gyerekkoromban hallott magyar nótákat szerettem volna újrahallgatni. Az internetes keresgélés közben rájöttem, hogy nincs egységes nótagyűjtemény, a weboldalak általában saját repertoárt tartalmaznak, és az interneten nincs rendszerezve semmi, ha megtalálom a videót, meg kell keresni hozzá a szöveget, a nóta szerzőjét, szövegíróját és némi ismeretanyagot, ezeket külön oldalakról lehetett összehozni...

    A Network közösségi oldalon van egy lehetőség, klubok formájában tudástárat lehet kialakítani. Eredetileg az általam ismert, majd félig elfelejtett nótákat kezdtem el feltölteni. A klub nevét a benne összegyűjtött anyag adta. Magyarnóta-Klub. A semmiből gombaként nőtte ki magát a nótakedvelő klubtagok, a nótaénekesek segítségével 3 éve már, persze nem a jelenlegi formájában. Rátaláltak a magyar nótára kiéhezettek a társadalom minden rétegéből, egyszerű nótakedvelők, orvosok, költők, nótaszövegírók, idősek, fiatalok, és jöttek az előadók is határon belülről és határon kívülről. Egy a közös jellemző bennük, hogy szeretik a műfajt és valamennyien azt szeretnék, hogy újra elfoglalhassa méltó helyét a kulturális zenei élet ranglétráján.

    Azt mondhatom, hogy a klubot a felfedezők hozták létre azzal, hogy beléptek, véleményeztek, jelezték az áldatlan állapotokat. Tulajdonképpen ekkor szembesültem a magyarnóta jelenleg is fennálló méltatlan helyzetével.

    A klub eleinte azt a célt szolgálta, hogy a nótaszerető emberek kedvükre tölthessenek le nótafelvételeket, ország-világ előtt bemutatkozhassanak közönség előtt, a nem hivatásos, amatőr énekesek is. Az ismerkedésre, közös érdeklődés alapján kezdeményezhető barátkozásokra alkalmas fórum időközben olyan hiánypótló, interaktív médiafelületté nőtte ki magát, amely alkalmat teremt különféle szakmai nézetek, vélemények megbeszélésének és ütköztetésének, hiszen időközben a szakma néhány jelentős képviselője is bekapcsolódott a fórumozásba.
    A klubéletbe bekapcsolódó személyek a magyar nóta kortárs és máshol nem, vagy elsőként itt meghallgatható különleges muzeális felvételeinek hallgatása mellett sokszor tabutémákat feszegető parázs vitákba szólhatnak bele: az emberek az interneten könnyebben vállalják fel konfliktusaikat, mint négyszemközt.
    Sokan elsőként e helyről értesülhetnek nótás rendezvényekről, vagy megnézhetik és véleményezhetik az ott készült videofelvételeket. Ezek jelentik azt a hozzáadott értéket, amelyet a Magyarnóta-Klub más internetes fórumokkal, a máshol feltöltött tartalmakkal összehasonlításban megjelenít..



    A klub hiánypótló szerepet tölt be. A magyar nóták hallgatási lehetőségét biztosítjuk, amatőr előadók és hivatásos művészek bemutatkozására is van lehetőség. Összegyűjtjük az amatőr videókon megörökített dalokat, vagy a profin megszólaltatott hegedű zokogó hangját, amitől a szemekből a könny kicsordul, és azokat is, amelyeknek hallatán a lélek rezdülése mosolyt varázsol az arcokra. Olyan formában hasznos ez a klub, hogy szinte mindent pótol, ami már az egykori Petőfi Rádióban nem hallható. Gondolok itt a rendezvények időpontjainak közlésére, sok szép régi nóta felkerül az oldalra, sőt új nóták feltöltésére is van lehetőség. Nézettségében és hallhatóságában országosan és azon túl használható, ha valaki fizeti az internetet. Itt láthatja a klubtag és erre látogató a feltöltött dalokat, nem csak hallja.

    Véleményezni lehet, és a tagok sok fórumtémába bekapcsolódhatnak.

    A műfajnak megfelelő zenei írásokat olvashatunk, megismerhetjük a régi szerzőket, előadókat, sőt lehetőség van a jelenlegiek bemutatkozására, arról nem is beszélve, hogy közösségkovácsoló szerepet tőlt be a klub, azonos érdeklődésű embereket hoz közel egymáshoz, barátságok szövődnek.

    Már három alkalommal Gyöngyösi Kiss Anna szervezésében személyes találkozókra is sor került. Valamennyien felejthetetlen emlékekről számolnak be a weboldalunkon.

    Fontos kommunikációs szerepet töltünk be még akkor is, ha nem tagadható ellenszenvek is kiütköznek. Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy minden napfényes ebben a klubban, a gőg és egymás kollegiális tiszteletének hiánya, veszekedések is napirenden voltak. Még etikai kódexben is rögzíteni kellett a helyes kommentálást és a klub alapszabályait.

    Az irigység szülte véleményeket le kell vetkőzni, mellőzni kell a rosszindulatú piszkálódásokat. Amikor a klaviatúrán a karaktereket pötyögtetjük, ujjainkat alá kell rendelni azon cél elérésének, hogy a klubban folyó műhelymunka eredményes legyen... El kell felejtenünk a személyeskedő, sértő megjegyzéseket.

    A moderátorok áldozatos kitartása, a renitenskedő tagok belátása meghozta az eredményt; már elfogadható stílusban lehet építő jellegű kritikákat és kommenteket olvasni.

    Jó, hogy határon túli tagok is élvezhetik ezt a magyar lelkületű embereknek szóló oldalt.

    Mi vezettük be, hogy a videók alatt jelenjenek meg a nótaszövegek nótaszövegírókkal és zeneszerzők neveivel, mert ők épp úgy hozzátartoznak a nótához, mint az előadók, míg egy versről mindig tudjuk ki írta, ezt egy magyar nótáról nem állíthatjuk ilyen magabiztosan.
    Megtalálhatók a nóta jelenlegi hírnökei mellett, a régmúlt idők utánozhatatlan művészei, gyöngyszemeket válogatunk a műdalaink ékköveiből. Nótabarátok találkozóhelyévé váltunk A felmerülő, a műfajjal kapcsolatos problémákat is itt vitatjuk meg.

    A klubban magyar nótára hangoltan minden hírt feltöltünk. Híres szerzők énekelnek nótatörténeti sorozatunkban, Kovács Péter tollából a magyar nóta és a cigányzene válságjelenségeinek okát elemezzük.

    Nótás életutakkal ismerkedhetünk meg.

    Konferenciákról hozunk híreket, riportokat töltünk fel.

    Nótás rendezvényekről tájékoztatjuk a tagokat és nyugodt lélekkel elmondhatom, hogy ez az egyetlen hely az interneten, ahol szinte minden ilyen rendezvényről összejönnek az értesítések.

    Nótaklubok megalakulásáról, elismerésekről, díjakról, találkozókról és versenyekről számolunk be.




    Hivatalos bejegyzésre vár az ÖMNE, a Magyarnóta-Klub tagjainak sorából induló szervezetünk, melynek - mint legtöbb nótakörünknek és klubunknak - az a célkitűzése, hogy újra erőt adjon, ápolja, művelje, és az utókornak továbbadja azt a műfajt, amit felső erők, még nagyobb felső vezetéstől kapott utasításra feledtetni, illetve száműzni akartak a kulturális műfajok sorából.

    Levelet és egyenként sok-sok e-mailt küldtünk a Magyar Rádiónak címezve, kérve őket, hogy a rádióban állítsák vissza újra a száműzött magyarnóta-műfajt. Írtunk a rádió kuratóriumának, hogy az évekkel ezelőtt, méltánytalanul mellőzött nótaműsorokat hallhassuk ismét az országos lefedettséget biztosító MR1, vagy MR2 műsorában, mert a kulturális értékeink bemutatását célzó műsorokból hiányoljuk a magyar nóta, a népdalok, valamint a cigányzenekarok értékeinek bemutatását. Hagyományunk ékkövei ezek a szívnek és léleknek írt, a magyar ember öröméről, bánatáról, szerelméről, elmúlásról szóló nóták, amelyek már teljesen ki vannak szorítva a rádióból, tv-ből amióta a pénz dominál, és a kultúrát is elárasztotta a külföldi szemét.

    A magyar közszolgálati rádiók, médiaszervezetek tudatosan hozzájárulhatnak a magyar identitásért elkezdett harc sikeréért, többek között a leghazafiasabb kultúrműfajnak, azaz a magyar nótánknak honfitársainkhoz való eljuttatásával. E nemes feladat teljesítését ki mástól várhatnánk el, ha nem a hazai médiától. Magyar adófizető állampolgárként a hazai médiától szeretnénk megkapni azt, amit a szomszédos államok médiumai biztosítanak az ott élő kisebbségi magyarok számára.



    Tájékoztatnám azon kezdeményezésünkről, hogy Birinyi Józseffel, a parlament által kinevezett, a hungarikumtörvény szaktanácsosainak vezetőjével, előrehaladott tárgyalásaink vannak a műfaj hungarikumnak számító kulturális értékké nyilváníttatása terén.

    A magyar nóta műfajának legszebb darabjai nagyon magas igényt támasztanak hangi adottságok és muzikalitás tekintetében, és ritka dolog, ha a műfajhoz megfelelő stílusérzékkel rendelkezik az előadó. Igazi kuriózumnak számít, ha valaki mind a három kritériumnak megfelel, mert a magyar nótákat nem elég a kotta szerint elénekelni, nem elég, ha valakinek szép a hangja, a nótát szívvel és lélekkel kell előadni, életet kell belevinni.

    Akkor jó egy előadó által megszólaltatott nóta, ha borsózik az ember bőre, mikor hallja, önkéntelenül is mosoly jelenik meg az arcon..

    Szomorú időket élnek napjainkban ezek a híres, gyönyörű nóták. Kitiltották a médiából, először a televízióból, aztán a rádióból, pedig ezek a nóták méltán megérdemlik, hogy minden magyar legszebb emlékei között őrizze őket, ápolja, és továbbadja a jövő nemzedékének.
    Véleményem szerint a lehetőségek hiánya sem kedvez a magyar nótának. Az a körülmény, hogy nem egyenlő eséllyel kezelik más zenei műfajok mellett, nincsenek pályázati lehetőségek a műfaj számára, de hiányzik a műfaj iránti feltétlen alázat is.

    A magyar nóta ma olyan műfaj, melynek előadását, nyilvánosság előtti bemutatását nem korlátozza szigorú szakmai minősítési rendszer. Hozzá kellene rendelni egy szigorú szakmai minősítési követelményrendszert. Szükség lenne a szakmai követelményrendszer bevezetésére, a nótaénekesi szakma feltételeinek, működési engedélyeinek újratárgyalására és szabályozására a megfelelő intézményi feltételek kialakításával egyidejűleg. A magyar nótát olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó nemzeti értékké kell emelni, amely belföldön és külföldön egyaránt bizonyítja a magyar nemzeti örökséghez történő tartozását.

    Az általam vezetett Magyarnóta-Klubnak a mai napon 7502 tagjai van, és kivétel nélkül valljuk, hogy a népzenének, a magyar nótának és az azt kísérő cigányzenének jelen kell lennie napjaink zenei életében, a médiában, mert ezek adják a hagyományos magyar zenei és kulturális életünk sava-borsát.

    Amikor megkérdeztem mindenki által tisztelt "Nótáspapánkat" (akit a 6 éves unokája nevezett így el), mit szeretne, hogy feltétlenül megjelenjen a rólunk írt cikkben, a következőket válaszolta:

    Megpróbálták eltaposni, a szívünkből kitörölni a nótát.
    Kizárták azt mindenhonnan, de a nóta kiállta a próbát.
    Ha megszólal a hegedű, kíséri a cimbalom és brácsa,
    azt dalolják a galambok, velük zúgják a harangok, hogy
    ÉL A MAGYAR NÓTA!


    Internetes magyarnóta-klubunkban hallható a nóta gyűjteményünk galériákba csoportosított 3910 videó,
    látható 2294 db feltöltött kép, 1353 blogbejegyzés, 240 link és 85 fórumtéma, szavazási lehetőség http://magyarnota.network.hu/ link alatt működik ingyenesen, a Network közösségi hálózaton belül.

     



    A cikk készült 2012. február 23.

    Kovács Mária Magdolna

     

     

     

     

     

    Hálásak lehetünk az internetnek amelett, hogy kinyitotta előttünk a világ ablakait, megteremtette az önkéntes rabszolgák piacát

     

     

    Kedves Edit! elküldök Neked két emailt. Nemcsak ez a kettő foglalkozik ezzel témával, van vagy nyolc, persze ilyen is meg olyan is.Tudom, hogy nem illik, de azért teszem, hogy ráláss mihez is kérek tanácsot..Kérlek segíts nekem, hogyan is irhatnám meg tapintatosan, hogy a klub mindenkié. Abban igaza van, az email küldöjének, hogy jobb lenne, ha a tagok a nívósabb dolgokhoz is ilyen lelkesen szólnának hozzá, de hát mit tehetek, ha ők irják a commenteket. Abban is igaza van, hogy a színvonalat a klubban tartani kell, mert rávetíti fényét az egész magyarnóta műfajára.
    Nem értem őket tulajdonképp mit is várnak tőlem, hiszen úgy befolyásolni nem tudom egyik csoportot sem, hogy az mindenkinek tessék..
    Editke nézz be légyszíves a klubba, valóban annyira színvonal alatti, hogy azt szégyelni kellene?
    Köszönöm, hogy időt szakítasz rám Magdi


    Drága Magdikám ! Éppen az imént beszélgettem Némethné, Kov.Magdikával is erről. Pontosan egy véleményen voltunk, miszerint teljes mértékben igazat ad nekem és ő is így látja a dolgokat,. A színvonalasabb előadók nem azért nincsenek itt, mert nem keverednek "korpa " közé, hanem vagy nincsenek net KÖZELBE, VAGY CSAK A gYEREKEIKNEK VAN nET-ÜK. kÖZVETÍTETTEN MEG NEM AKARNAK. vAGY NEM IS TUDJÁK, HOGY FELKERÜLNEK a szép előadások is, ide. Tudod csak az a gond ebben igazán, hogy az úgymond "civilek" akik ide kattintanak , bizony a sok silány dolgot is látják, mert az ha kell, ha nem állandóan a felszínen van !!! Egymásnak szólnak, hogy Te írj már alá valamit, meg hasonló. Mi már Kádár Zsuzsival nem is reagálunk egymás dolgaira, mert úgy is egy percen belül ott van valamelyik (böske, mariska, julcsika, Béluska...stb) és azonnal lenyomja az úgymond értékesebb dolgokat. Csupán ezért kértem tőled , meg a mindenkori moderátoroktól, hogy egy kis navigálás nem ártana!!!! Igen emelkedik a klub létszáma, ennek örülnünk kellene valóban. De lassan Magdikám el fognak tűnni az építő jellegű hozzászólások, események és akkor mi lesz ??? -Mit fognak észlelni az újonnan belépők ??? - " Lám itt van a műfajunk !... Lám így fest a magyar-nóta képviselőinek tábora ...!)Én valóban nem erre gondoltam, mikor ide tartozónak éreztem magam,. Átbillent ez az egész egy "ÖMLESZTETT" -"Kommersz" eseményekre. Bátran nevezhetem alkalmi "mulatozásokra" Ezzel sem lenne gond, ha nem ezek uralnák a KLUB oldalait !!! Ezért érezzük egyöntetűen Cilikével is azt, hogy itt valóban a moderároroknak, vezetőinknek lenne fontos NAVIGÁLÓ szerepe !!! Továbbra is nagyon köszönöm értékes munkádat, s mindezeket azért találtam fontosnak elmondani, mert KLUBUNK színvonalát, és műfajunk érték megőrzését, mindennél fontosabbnak érzem. !!!!! Szeretettel LM

    Magdikám ! Ez már nem lehet igaz!!! Alig., hogy hozzászólunk végre más témához, mint a Te értékes ismeretterjesztésedhez., azonnal ott van az a helyét meg nem álló írás a Találkozóról!! Mi volt annak a jelentősége mondd ?? Mért kell bizonyítaniuk 5 percenként azt a Találkozót ??? És nem is helyes az állítása szegény Vargáné Marikának! Hiszen ez aTalálkozó bizony kemény 5000 Ft-jába volt mindenkinek, ami érthető is, hiszen vacsora...egyebek, De akkor miről beszél és miért a Marika, hogy nem volt anyagi része?? Legalább azt írná le szegénykém, mert egyébként szeretem a Marikát, azt írná le , ami igaz ! És egyáltalán ki vonja kétségbe ANIKA munkáját, hogy ennyire kelljen bizonyítani ?? De látod édes Magdikám !! Most már érzékeled ugye ?? Ahogy valami másról szeretnénk már végre érdemben szólni, újra és újra visszatér valamelyik kis emberke a már unalomig elcsépelt témához. Itt nem számít Talabér, Kovács A, Gyulai E videó, itt mindjárt újra visszakanyarodnak ........ Bocsánat, de ha ezt már valaki nem veszi észre ??? puszika LM

     

     

     

     

     

     

    kérésre , mely szerint töröljek ez alól a videó aól sértő véleményeket a következő a válaszom

    Ügy érzem ennél a videónál nem egy malomban őrölnek a véleménytadók. Mindenkinek van saját véleménye, hogy melyik lesz a domináns, azt sok-sok hozzászóló véleménye formálja. Felesleges szőrszálhasogatás a kritizáló részéről, hogy egy külföldön élő hazánkfia, írta-e a verset. Az írói szabadság, ha az nem valótlanságokat állít, ezt megengedi, szerintem nem is bántó éllel írta
    A dal gyönyörű, hűen jeleniti meg azt az.ösztönös érzést amikor minden nap gyötör minket valamilyen szinten kik távol vagyunk hazánktól, de nem kell külföldre menni, elég, ha szülőhelyünktől kerülünk távol, házasság, iskola, vagy egyéb elköltözés miatt. Ez olyan erős lehet, a visszakivánkozás a szülőföldre, hogy valóságos súlyos lelki problémákat is okozhat.

    Az érzés ellen semmit nem lehet tenni, egyszerűen jön. Hiányzik a megszokott régi hely, hiányzik a megnyugvás érzése, hiányzik minden, ami éppen abban a pillanatban nem lehet a miénk,
    Amikor távol vagyunk szülöföldüktől és minden jó, nyugodság megadatik nékünk akkor is érzünk egy ürességet életünkbe Hiányzik valami, , ahol biztonságban érezzük magunkat, ahol azelőtt ismeretlen érzéseket éltünk át. A hely, ahol minden elkezdődött, ahol születtünk, hol beszélni tanultunk ,hol az első lépést tettük hol Édesanyánk karjai ringattak álomba bennünket
    Ezt az érzést hűen jeleniti meg a ez a gyönyörű dal.


    Marika szerintem az a vers ereje, hogy tartalma miatt egy téged nem ismerő személy azt gondolja, hogy egy külföldre kényszerült költőnk tollából született meg ez a költemény. Nem tudom miért sért ez téged. Nincs benne sértés, csak nem tartalmaz dicséretet. Nem tudok mindenkinek a kedve szerint cselekedni. A videó aláírt megjegyzés, melyszerint ezt a verset külföldre szakadt hazánk fia vagy lánya irhatta volna, szerintem nem sértő, még egy költő lelkületének sem, Az utánna történő megjegyzésekben, pedig úgy a László Mária hozzászólása és a Lukács János hozzászólása is hagy kívánnivalót maga után. Ha törlök akkor minden ezzel kapcsolatos hozzászólást törölni fogok, mert egyébként értelmetlen beírásokká válnak csak. A vers tartalmáról és szerkezeti felépítéséről pedig lehet vitázni magánlevelezésben is, de én nem látok abban semmi kivetnivalót, hogy viták jelenjennek meg egy egy szerzeményről stilisztikai, szerkezeti , tartalmi vonatkozásban is.

    .
    .
    .
    MAGDIKA !!! Ki ez már tényleg ez a LUKÁCS ?? Kísérd csak figyelemmel. Nagyon belendült. Mert hagytuk !!! Minden dalt csak kritizál, leszól, minősít, mindenkinek a hozzászólását lesodorja az aljára. MINT EGY FELSŐBBRENDŰ ZSŰRI-TAG!! Nem érzékelitek ezt??? Ugyan az, mint KNS..és a barátai .stb. Most még időben jelezzük Magdika !
    Minden dalnál ilyenképpen nyilatkozik..."Ez igen, ezt így kell csinálni, ez nem nóta.. ez nem jól kísér stb stb..." Mi ő, hogy így itélkezzen. És csak ÍTÉLKEZIK, ITÉLKEZIK .A fotóját nem látod, hogy egy előszedett oldalsó, szemüveges profil kép.Egy fiatal modortalan ember takar. És ennek már megint lehet helye itt nálunk. Mit írtál a kódexbe a bírálatok tekintetében??? És engem minden nélkül meghazudtolt, és a dalomat lepocskondiázta. NEM TUDOM EL FOGADNI, HOGY AZ engem érintett kommentje fennmaradjon. ÉN betartottam, amit írtál a KÓDEXBE, hogy ne reagáljak többé rá!! Na de, kérem, ő viszont mindent tehet?? Aki a megbántott az meg kuksoljon ?? Bocsi, de ezek nagyon lényeges dolgog Magdikám !Puszi LM

     

    MAGDIKA !!! Nézd már meg jobban a beírásokat KÉRLEK !!! Elfogadható az , hogy olyanokat írt, hogy " NEVEZZEM ÁT A KLUBOT, -Minden nagyon jó, minden nagyon szép, minden renben " KLUBNAK ??? NEM olvasod, hogy ÚJRA JELZIK..A FÓRUMOZÓK... hogy " VISSZATÉRT A JÓ ÖREG STÍLUS A KLUBBA"" EZEKET LÁTNOD KELL: NE MONDD MÁR, HOGY EZEK ELFOGADHATÓk. ÚJRA EZ ALAKUL KI A KLUBUNKBA ??? CSAK FIGYELMESEN OLVASD EL!!!! EZ A DALOM ( Magyarföldről sodor a...) EZT ÉRDEMLI ?????? TÖRÖLTETNI SZERETNÉM . MERT EZ A MOCSKOLÓDÓ MEG VAN NYUGODVA, HOGY HELYTÁLLÓ DOLGOT ÍRT, MERT ELFODTAD. HOL AZ " ETIKAI KÓDEX " ILYENKOR ??????????

     

     

    Magdika ! Én igazán nem sértődök meg mindenen, de kérem és szeretném, ha azokat a kommenteket igen is törölnéd a Magyarföldről sodor a szél alól.EZEK NEM SÉRTÉSEK már, HANEM EGYENES TÁMADÁSOK !! Nem tudom ha az nem eléggé bántó, hogy "mást beszélek, mint amit cselekszem, meg rám testálta azokat a kifejezéseket, melyeket Ő HASZNÁLT SAJÁT MAGÁRA !!! Pl hogy ő nem "szövegíró meg nótaszerző." Én ezt csak idéztem, mint az ő megállapítása. ÉS EZEK UTÁN NEKEM ESETT, HOGY MÉRT MEREK ILYET MONDANI, meg hogy ARROGÁNS VAGYOK !!! EZEK MAGDIKA elfogadhatók ??? Nem érzed, ezek az "ÚJRA TÁMADÁSBA LENDÜLT " SZAVAK egy és ugyanazon embertől erednek!!!!!!! CSAK ŐK MOST ELTŰNTEK. MAGDIKÁM !! KÉRLEK, NAGYON AZOKAT A NEKEM ÍRÓDOTT KOMMENTEKET VEDD LE !!! Egyébként felhívtak, hogy ..mi van Marika már megint elkezdték veled.a mocskos játékukat ?? DE HA TE EZT ÍGY JÓNAK TARTOD?? NAGYON FÁJNA. Mindkét dal alatt nekem célzott lealázó írások vannak ! Kevés az, hogy egyedül én utasítsam vissza. Kérem tőled, mint vezetőtől. KÖSZÖNÖM .Puszi LM . HIDD EL NEM A SÉRTŐDÉS SZÓL BELŐLEM, HANEM A TÉNY !!! ÉS EBBEN NEKED KELL SEGÍTENI !!! LÁSD KALI M- át is SÉRTŐDÉKENYNEK VÉLTED, ÉS ELHARAPÓZOTT A DURVASÁG !!! KÉREM TOVÁBBRA IS, TÖRÖLD AZOKAT mert BÁNTÓAK. ÉS EZEK NEM ELÉG OKOK ???LM

     

     

     

     

    Válasz:

    Marika én átnéztem a hozzászólásokat és azokban olyan kifejezéseket nem találtam amelyek okot adnának arra, hogy azokat töröljem.
    Marika kedves ne sértődj már meg minden apróságon. Amiket itt kifogásolsz bele lehet magyarázni a szövegbe, de olyan comment született ami tartalmában nem kifogásolható. MM

     

    Magdika ! ne is haragudj, de ez az ember most igenis ,OK NÉLKÜL, NEM TUDOM MÉRT ,TÁMAD, ÉS AMI LÉNYEGES!!! HITELRONTÁSIG MENT EL ! ...idézem az utólsó szavait.. miszerint én csak "Vizet prédikálok és bort iszok.." meg miegymás. Fáj neki, hogy Kádár Zs mellém , illetve a kis nótám mellé állt. Kikezdte a nótát. Megkérdőjelezte annak mivoltát, kikezdte annak értékét, egyáltalán személyem ellen támadott. Pedig nem is ismerem és ő sem engem. De lehet, hogy sőt erősen az az érzésünk ugyanazok az emberek !!!! (KNS,F.K, stb..) Belegázolt nagy NYILVÁNOSSÁG ELŐTT az erkölcsi értékeimet meghatározó jellemembe. Bocsánat, többet nem kérem tőled ezt, de VEDD LE A BEÍRÁSAIT MINDKÉT NÓTA ALÓL !!! AMELYEKKEL SÉRTETT ENGEM . (Magyar földről.., és a Elfelejtünk minden csókot..) Me3g azokat, ahol végig sértegetett. Köszönöm és várom a levételeket. puszi LM

     

    Magdika! Most idézem amit LUKÁCS JÁNOS gondolom vagy(KNS vagy Petik E) üzent !!! este későn!!! ..." Nevezzem át a KLUBOT..MINDEN NAGYON JÓ, MINDEN nAGYON SZÉP, MINDEN RENDBEN KLUBNAK ! és hogy én egy vizet prédikáló ember vagyok !!!! Ő SÉRTEGETETT ELEJÉTŐL FOGVA MEGINT és ENGEM BÁNT AZÓTA IS !! MAGDIKA HA RZ NEM ÁLL LE, NEM ÁLLÍTOD LE, NYILVÁNOSAN ELHAGYOM EZT AZ ÁLTALAM VALÓBAN REMEKNEK TARTOTT KÖZÖSSÉGET. ÚGY LÁTOM ÚJRA ÁTVETTÉK A RÁGALMAZÓ SZEREPET, (Mert ugyanis érdekes módon eltűnt az F.K, az RNS és a Horváth..) Magdika tegyél gyökeres lépéseket. ÉN azt idéztem a válaszomban, mindig neki, amit ő fejezett ki sajátmagáról..."hogy ő sem szövegíró, sem nótaszerző) Mással nem illettem sem én, sem Kádár Zs, csak kifejeztem, hogy egy újra kekeckedő ember került közénk. DE MEDDIG ???? MEDDIG. VEDD LE A " Magyar földről...." dalom alól azokat a sértő, bejegyzéseit Magdika !!!!!!!!!! Köszönöm szépen. Én most nem reagálok, de kérlek TE IGEN !!! Egy olyan tagot bánt , aki valóban a szépet, a békét szeretném hirdetni. Megint ilyen kép alakul ki erről a KLUBRÓL ???

     

    Nagyon szépen megkérlek Magdikám !!! Miután elmentetted ennek a LUKÁCS JÁNOSNAK igen bántó reagálását a Magyar földről sodor a szél DAL alól, MERT MENTSD EL . De kérlek, hogy azután vedd le azokat az általa beírt förmedvényeket Újvári Marika által énekelt szép nóta alól, mert ez a dal nem ezt érdemli meg ! Köszönöm szépen. Jó? Magdika ??? Mentsd el, hogy meg legyen neked, mert kezdi valaki a bántásokat, és utána mindet töröld ki amit ő írt oda !!! Jó. KÉRLEK !!!!! Puszi LM. EZ a szép NÓTA NEHOGY MÁR ILYENEKKEL LEGYEN MEGTÜZDELVE.
    Magdikám ! Egy Lukács János nevű kis "nyikhaj" akcióba lépett. Nézd vissza azokat, ahol kikezdett engem, a "Magyar földről sodor a szél..." dalomnál. Nem hagyja abba. Már a profi üzenőmön is sérteget. Kádár Zsuzsi válaszolt neki , meg én is nagyon finoman, érthetően, de továbbra bánt! MAGDIKA ! Figyelj rá, és oda, mert ez egy fiatal sértegetős ember!!! Megsértett a korom miatt, a dalom miatt. , megkérdőjelez mindenkit, Újvári Marikát stb! Szóltam Magdika, kérlek állítsd le. Sajnos, úgy ahogy Kádár zsuzsi reagált neki, igaza van. Megjelent egy újabb KNS. Kikezdett, mélyen sértett magyarsági érzelmemben is. Ha szükséges leírom neked, amit az üzenőmre írt, de látom ide a közösségi oldalra is leírta. Milyen jogon bánt engem a dalom miatt????? Puszi L.M.

    Az a javaslat, hogy ne lehessen profilnak feltölteni, avatorokat, állatokat külömböző rajzokat.. Mindenki vállalja el az arcát. Az arc nélküli tagoknak ne legyen hozzászólási joga, ezzel meg lehetne előzni az olyan sértő, gunyos, bántó megjegyzéseket amelyek névtelenül, vagy álarc mögé bújva íródnak.


     

     

     

    argáné Veiczi Irma

     

    Veiczi Irma 156 db nótát lefőleg hallgatót írt.

     

     

     

     

     

     

     

     


    . a nóta zászlajára a fiatalsággal való megismertetését, megszerettetését kel nagy betűkkel felírnunk, hisz ezt a zászlót nekik fogjuk átadni, és reméljük, hogy ez a nótalobogó sok nemzedéken át fog kézről-kézre járni!
    Most a déd és ükunokáinknak kívánok nótás szebb jövőt!

     

     

     

    Nem tolakodni, inkább segíteni szeretnék.
    Olvasgatom szakmai tanácsait a youtube másolással kapcsolatban.
    Ezek a videók feltölthetővé válnak a beágyazás tiltása ellenére is.

    A firefoxhoz le kell tölteni a DWHelper programot. Nem mindegyik mozilla verzióval kompatibilis.Az én 21-es verziómmal működik.
    A Yutub videót megnyitva a kép bal felső sarkában a piros-kék sárga köröcskékre kattintva felajánlja a letöltést, ami a total commander/ Doc and Setting/felhasználónév/dwhelper mappába menti a videót.A Medium kijelölése mp4 formátumba menti a videót.

    Ez a videó a letöltő birtokában marad, a gépén tárolt anyagokhoz hasonlóan független a Yutub fiók törlésétől, az nem befolyásolja többé a nótaklubba így feltöltött anyagokat.
    Természetesen amit eddig beágyazással vittek át, az, mint ahogy eddig is tapasztalhatták, a feltöltő általi törléssel ,vagy a csatorna bármi okból történt megszűnésével a networkon is elérhetetlenné vált.

    Remélem tudtam segíteni.
    Nótás üdvözlettel.: F K

     

    Akár a YouTube-on, akár valamelyik weboldalon lelünk rá egy videóra, netán valamilyen zenére, számtalan módszer segíthet a filmecske letöltésében, de talán egyik sem használható annyira egyszerűen, mint a Flash Video Downloader – YouTube Downloader nevű Firefox-kiegészítő.

    A kiegészítő innen tölthető le, és a települése után egy kis nyíl jelenik meg a böngésző beviteli mezője mellett. Ha egy olyan oldalra jutunk szörfözésünk során, amelyen letölthető videó vagy hangállomány van, azt a nyilacska is jelzi, ugyanis akkor eltűnik róla a kis, áthúzást szimbolizáló kereszt.

    Ha rákattintunk, egy kis menübe jutunk – itt érdemes a Set File Types lehetőséget választani, és a kinyíló menüben pár apróságot beállítani, például hogy hova kerüljenek a letöltött állományok.


    A továbbiakban már használhatjuk is a kiegészítőt, hiszen ha egy videót vagy videókat talál, amelyek letölthetők, a nyílra kattintva elérhetjük ezeket, és bármelyikük nevére állunk, egy újabb menü segítségével dönthetjük el, hogy a sima letöltést vagy a gyors letöltést választjuk, vagy egyszerűen csaj az URL-jüket másoljuk a vágólapra.

    A letöltés során egy kis felugró ablakban kísérhetjük figyelemmel a letöltés állapotát, illetve ha közben valamelyik másik alkalmazásban vagyunk, értesítést kapunk arról, ha befejeződött a letöltés.

     

    forrás:http://hvg.hu/tudomany/20130616_Itt_a_nagy_segitseg_a_letoltesekhez#rss

     

    a 211z év magyarnóta-szerzője:

    szívem nem járda,

     

    Vargáné Veiczi Irma

     

    156 db nótát főleg hallgatót írt.

     

     

    hogy minden köcs*g azt járja.

    Szóval útépítés miatt zárvaaa.;]

     

    Et a blog az operett és magyarnóta kedvelők megsértése. Felháborító a vélemény és a hozzákapcsolódó kommentek. Nyilt támadás ez e két műfaj ellen.
    Felmerül bennem a kérdés, hogy ekkora ellenszenvet csak az táplálhat, aki istenigazából nem is tudja mi is az a magyarnóta
    De, hát mi is az a magyarnóta?

    " Ha kérdik tőled: Mi a magyar nóta?
    Csak annyit mondj, könnyeket virágzó fa.
    Fájdalmunk szülte halk panasz,
    Karunkat edző büszke dac,...
    részlet Pápai Molnár Kálmán verséből

    A magyarnóta az emberi lélek és érzelmek terméke, melyben kifejezést kapnak örömeink, bánataink egyaránt. A legtöbb dal a férfi és nő egymás iránti érzelmeit, a szerelem bonyodalmait énekli meg. A szomorú dallamok a vágyódást, a kétséget, a bizonytalanságot tükrözik.
    Vannak olyan nóták is, melyek életünk, érzelmeink más mozzanatait öntik szavakba, mint például a hazaszeretet, a hazafiságot. Ezek a dalok az eszmeiség pillérei, a közösségi élet szilárd kapcsai. Ápolói az együvé tartozás tudatának, a közös sors vállalásának. Zenéjük és szavaik a nyelven túl magukon viselik a sajátos népi jellegünket.
    Ajánlom mindenki figyelmébe:
    magyarnota.network.hu/
    takács bálint 2012.04.13. 20:28:21
    @nótakedvelő:
    semmi baj nincs a magyar nótával azon túl, hogy hülye neve van. mert annak alapja nem a magyar, hanem a szláv, leginkább a szlovák népzene. valamilyen szlávos népzenei alapra danolászunk. és a vicc az, hogy ez egyesítette a magyar kultúrát. mert az autentikus népzene tájjellegű. és nem feltétlen ismeri egy őrségi a nyírségi vagy az erdélyi dalokat. de azt mindenki tudja, hogy zöldre van a zöldre van a rácsos kapu festve.

    na most puzsér gyerek urbánus fazon. ő azt mondja, hogy ami népies az úgy rossz, ahogy van. mert az nem valódi, vagyis hamis. akármilyen szépen éneklik hamisnak hatnak. olyan ez, mint a bizsu. de a bizsu nem rossz. azt lehet kedvelni. ugyanúgy, mint a magyar nótát.

     

     

    (A híres nótaszerzők neveit felesleges lenne megemlíteni, de azért nem állhatom, meg, hogy egy-kettőt ide ne írjak. Sas Náci, Balázs Árpád, Radics Béla, Ányos Laci, Grósz Alfréd, Lengyel Miska, Kalmár Tibor, Bíró József, Fráter Lóránd, Nádor József, Alpár Géza, Tarcsai Vilmos, Erőss Béla, Rácz Béla, Szaucsek István, Járóka Sándor, Szerdahelyi János, ifj. Magyari Imre. Ajaj! Nem is lehet sorolni őket. Nem is kellett volna belekezdeni, de sokan nem hallottak egyesekről, pedig éneklik a nótáikat. Mert énekelni csodálatos.)

     

     

     

     

     

    Pár gondolat bánt engemet. Hatalmas kérdőjelként tolakodnak elő megválaszolásra várva. .

    Ha észrevesszük, ha nem: nincs jelen ma a magyar ének Magyarországon. Egyre több a nem magyar nyelvű zene magyar előadóktól

    A mostanság "sikeresnek" kikiálltott versenyeken

    (X faktor, megasztár, az év hangja, a napokban kezdődőtt, a címe nem jut eszembe, mert nem magyarul keresztelték el) - az előadók miért idegen nyelven énekelnek?

    Akármit is énekelnek, biztosan nem magyarul.

    A dallam, a ritmus és a szöveg harmóniája együtt képesek arra, hogy az ember lelkéig hatoljon.

    Talán a magyar dalok nem rendelkeznek, modern akordokkal, harmonizációval, amik lehetővé teszik, a versenyek magas színvonalát????

    Miért nem tudunk magyar dallal indulni. ékes magyar szóval énekelni? .Szép a nyelvünk fantasztikus dalaink vannak…MIÉRT NEM élnek előadóink ezzel a lehetőséggel?

    Nagyon sok kíváló régi és mai magyar slágert írtak már amelyeket szívesebben hallanék az előadóktól, mint azokat amelyek mostanság előadnak.. Kész felüdülés fülünknek, ha meghallunk egy magyagyarul éneklő versenyzőt.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Szerintem az járatta le leginkább a műfajt akinek a pengeéles agyából kipattant ez az ötlet. és most nemcsak a császárságra gondolok. Ők a műfaj katonái voltak eddig és a pénz amit kaptak ezért, valamint, hogy nem keveredtek ellentmondásba a vezetőkkel nagy motiváló erő. Mielőtt megköveznének ezért a mondatért, sajnos igy van ez ebben a felfordult világban. az élet más területein is. Sajnos vezetőink élesre pallérozott sütnivalója a társadalmi összefüggések és egymásra gyakorolt hatása valamint az önkritika fogalma hallattán tompa eszű ellustult elmévé formálódik..

     

     

     

    I. Nótacsászárunk I. számu rendelete

     

    XY, aki isten és a legkegyelmesebb, fenséges, magyarnóta egyesületek senátusa által megkoronázott, legjobb magyarnótaelőadó és békeszerető császár,

    aki isten és a földi helytartójának a nóta senátusának kegyelméből a magyar nótástársadalmat kormányozza ,

    a mai naptól allatvalói mélyéges tiszteletét és odaadását elvárva megparancsolom,

    hogy koronázási ceremónia keretében,

    a már hosszú ideje döglődő józan ész és

    hosszantartó betegsége után elhunyt józan gondolkodás

    temetési szertartársán a búcsúszövegében

    az alábbiakról ne felejtsen el megemlékezni.

     

    A józanság, a józan gondolkodás nagyon fontos dolog

    A józan észt kivételes tehetségként kell fogadnunk.

    .Nem vall józan észre, ha valaki nem az emberi logika, gondolkodás, tradíció, elvárások stb. szabályai szerint cselekszik,

    Ámen

     

    Nyugodjék békében. Béke poraira.

     

     

     

     

     

     

     

    Fikció vagy valóság?

    Egerben nótaversenykiirásra került sor amatőrök részére. A két napos program részeként "nótacsászár" avatására is készülnek. Eredetileg királyi koronát szándékoztak a műfaj két neves képviselőjének a fejére tenni Igenám, de a királyi korona jogos tulajdonosa jelezte, hogy ez a cím már foglalt, a korona már az Ő fején van és egy korona alatt nem fér el több király.

    A kialakult helyzetre való tekintettel összeültek hát a rendezvény szervező funkcionáriusai, nevezetesen az országos szórakoztató központ igazgatója, valamint a nótaszövetség elnöke, hogy megoldást találjanak.

    Nincs kecmec, nem lehet lazafacázni mondták már pedig avatás az lesz, mégpedig császári rangot fogunk adományozni.

    Leendő császárunknak gyorsan ment egy telefon, hogy nótakirály már nem lehet, de választhat Eger város nótakirálya, vagy a műfaj császára kíván-e lenni. Naná, hogy melyik akart lenni.........nem írom le, mert ugyis kitalálták már.

     

    Amióta ez a hír a tudomásomra jutott komoly dilemma előtt állok, nevezetesen: lehet-e realitása ilyen fikcióknak? A képzelődés összeegyezhetetlen a valóságos élethelyzettel Ez a kitaláció vetekszik holvoodi filmesek elmeszüleményeivel. Az ilyen fikciók érvényesítése a műfaj kamikázéja.

    Külömböző értekezésekben olvasható, hogy a magynóta, műfaja agonizál Haldokló műfajunk ujabb öngyilkos akciója fog lezajlani májusban Egerben.

     

     

     

     

     

     

     

    A magyar nótaklubba felkerült cikkek, híranyagok a figyelem felkeltését, az információk gyors, szabad áramlását szolgálják.

    A klubtagok jogos észrevételei, pedig rávilágítanak olyan visszáságokra, amelyeken illenék elgondolkodni és nemes egyszerüséggel önkritikát gyakorolni.

    A kommentek nem öncéluak, senki sem azért írja ide a véleményét, hogy azzal a klubban levő hozzászólások száma szám szerint növekedjen, hanem minden kommentező gondolatait az a cél vezérli, hogy a rendezvények, versenyek találkozók a legtöbb elismerést kapják. A műfaj ötcsillagos rendezvényei hiába teszik egy-egy lépcsőfokkal magasabbra az elismerés ranglétráján, ha mindig is lesznek olyanok akik semmibe veszik a nemes célt, hogy a műfajt ki kell emelni abból a szakadékból amelybe belecsúszott.. Ez a szakadék nagyon mély és nem lehet megengedni magunknak semmilyen lazaságot. A műfaj legkiemelkedőbb egyéniségei által pontokba kellene foglalni azokat az ismérveket amelyek jellemezhetnek egy-egy versenykiirást, (szép példa a szegediek versenykíírása) egy-egy nótatalálkozó , egy-egy est, vagy délutános rendezvényt. A műfaj képviselőinek nemcsak önös érdekeit kellene nézni, hanem összefogni a műfaj érdekében is, mert ha ezt nem teszik meg a szakmailag mindig lesznek elfogadhatatlan lefelé húzó , csak a bevételt szem előtt tartó rendezvények..

    Ezekhez kellene tartania magát minden szervezőnek, amennyiben nem tudja ezeket a feltételeket garantálni, úgy nem kapna engedélyt a rendezvény megtartására

    Egy egyszerű példával támasztanám alá. Azt mindenki tudja milyen egy jó igazi tyúkhúsleves. Bele kell tenni mindent ami belevaló se többet, se kevesebbet.

    Nos, ha én hozzáöntök még két liter vizet, meg hozzáadok egy kis marhahúst, esetleg sertés húst, behabarom egy pohár tejföllel is, már nem is tyúkhúslevesnek hívják és minden valószínűség szerint kapok egy egy felhigult zagyvalékot ami már ehetlen lesz.

     

     

    Tisztelt Tolnai ur. amint úgy érzi, hogy a korona nem esik le a fejéről, már elintézettnek és megoldottnak találja az ügyet?
    Hiányolom, hogy királyi rangját nem vetette be egy ilyen nevetséges cím, mint nótacsászári rang adományozása.
    Jelenleg 1989-től a világon Akihito japán császár az egyetlen uralkodó a világon, aki a császár címet viseli. Ő isten után az első ember a világon, a királyok felett is hatalommal bír.
    A nótakirályi cím csak jogokkal jár, kötelezettségekkel nem? Mint a nóta királyának latba kellene vetni tekintélyét azon ügy érdekében, hogy a magyarnóta végre kikerüljön a béka segge alól. A királyi hatalommal járó kötelezettségek egyike volna, hogy a kormányzása ideje alatt a magyarnótát elismert, a műfajt mindenki által tisztelt és szeretett zenei irányzattá tegye, a muzsikus világ gondjaira írt keressen, a nem megfelő szinvonal alatti versenyek és rendezvények szervezői ellen felemelje a szavát.
    Milyen király ön, ha a királyságának ideje alatt a műfaj haldoklik, alattvalói,az előadók elégedetlenek mindenféle szinvonal alatti pénzszagú versenykirások biznicekről és elbuvárosodásról beszélnek. a magyarnótáról, mint a zeneművészet egy ágáról sehol sem hallanni.
    Úgy mint a királyi titulus dícsőítő fényében fürödni meglehetősen kellemes lehet, de akkor ez a cím milyen kötelezettségek vonz maga után?
    Ja és majd elfelejtem a nótacsászári rang ami ugye a királyi rang felett áll milyen kötelezettségeket is hordozhat magával?
    Még a szépségkirálynőknek is uralkodásuk ideje alatt bizonyos feladatokat el kell látni.és minden királynő igyekszik is ezeknek eleget tenni.

     

     

     

     

     

    Kedves Hozzászólók.

    Megkértek rá, hogy a versenyekkel kapcsolatos témában foglaljak állást, mint klubvezető,

    Én ezt a klubot szívesen vezetem, a klubbal kapcsolatos karbantartásokat, frissitéseket, feltöltéseket elvégzem és minden ügyes-bajos dolgát csinálgatom, de a versenykiírás kimondottan szakmai kérdés, hogy mikor, hol és hányszor írnak ki magyarnóta versenyeket, oda kiket és milyen szempontok alapján hívnak meg zsűrizni, milyen díjakat osztanak szét.

    A véleményem szerint mindaddig amig ezekre a versenykíírásokra elegendő jelentkező van, és így a szervezőknek ez megéri, ki is fogják írni. Megmérettetésre szükség van, versenyekre is, hiszen úgy lehet megállapítani, hogy másokhoz képest hogy is állunk tudásban, színvonalban.

    A versenyeken résztvevők mégis keserű szájízzel nyilatkoznak arra engednek következtetni, hogy mégsincs minden rendben a versenykiírások házatáján. Ha a szervezőket csak a pénz motiválja annak egyenes következménye a résztvevők elégedetlensége, Az itt megszerzett díjak értéket akkor kéviselnek, ha olyanokhoz kerülnek akik azt meg is érdemlik., a dij elnyeréséhez szükséges szintet elérik. valamint az énekesek annak a hasznát is látják.

    N.Béla által feltett költöi kérdés körül kialakult vitát, egy erre a célra nyitott topikban folytassák. mindenki írja le a véleményét mire is volna szükség inkább a magyarnóta népszerűsítéséhez, óvásához ápolásához versenyekre, találkozókra, rendezvényekre.

    Az ide feltett kommenteket átmoderálom a fórumtopikba, a témával kapcsolatosan a véleményeket oda várom.

    A fórumtopik címe: Versenyek, vagy találkozók?

     

    2012. október 25. klubvezető Kovácsné Mária Magdolna

     

     

     

     

     

    Ez lesz az újévi bevezetőköszöntő szalagokkal

     

     

     

    A klubal kapcsolatos fórumba:

    Mi is lenne a klub feladata?

    Elsősorban a tájékoztatás. Tájékoztatás minden olyan eseményről amely a magyarnótával kapcsolatosan történik. Nyilvánosságot kell adni minden történésnek, minnél több helyen, Legyen az nótástalálkozó, nótaest, verseny, vagy fesztiválokba illesztett műsorprogram. Ha hallgatunk a történésekről és nem kürtöljük szét, hogy igenis vannak magyarnótás rendezvények feledésbe merül.

    A magyarnótának nyilvánosságra van szükségük, nem versenyekre, hogy miből lesz nemzedékeket vigasztaló nóta azt a úgyis a közönség a hallgatóság dönti el.

    Versenyekre az előadónak van szüksége, hogy megméretesse magát., a nótakedvelőknek meg arra, hogy hallgathassák a magyarnóták mélabús zenéjét.

    klubunknak pedig arra, hoggy minnél több magyarnóta felkerüljön , szerzőikkel és előadóikkal egyetemben. Aztán kellenek vélemények, cikkek, kommentek.

    Kellenek eseménydús rendezvények amikről hírt lehet adni.

    szeretném megkérdezni a véleményét, hogy szerinte megvalósítható e egy olyan versenykiírás amely a neten a magyarnóta klub hirdetne meg. Ez még ötlet szinten van meg nálam is, de valami ilyesmi lenne, hogy szövegírók, részére lenne meghirdetve 21. század emberének gondolatvilágát tükröző újj magyarnótákra, szövegre amelyekre a kottákat is meg kellene írni.
    Ezeket feltöltenék az oldalra jeligésen. szavazás utján kiválasztanánk azokat akik értékelik a szövegeket szerkezetileg stb.. A kiválasztott nótaverseket az előadók megtanulnák és egy esten bemutatásra kerülnének Itt a legszebbnek kinyilvánított nóták nótaszerzői, a nóta előadója valamilyen elismerésben részesülne, hogy a motiváció meglegyen mindenkinél.
    Felmerült bennem a kérdés, hogy a cigányzenekarok közül lenne e olyan aki megtanulna ennyi uj nótát és mivel lehetne a zenekart motiválni
    A célom az lenne, hogy a köz figyelem a nóta felé terelődjön,, Minden a nagyközönség előtt zajlodjon. A jelige azért lenne fontos, hogy ne a valakinek a valakije, hanem tényleg a legszebbnek tartott nóta legyen a győztes
    és kihez fordulhatnék, hogy a dijakat finanszírozza., valamint az estet ha sor kerül rá levezényelné.
    Nos egy idealista elképzelés, vagy a megvalósíthatóságán el lehetne gondolkodni.
    Azért kérdezem Önt, mert tudom, hogy őszintén megmondja a véleményét, ha tényleg ez a gyakorlatban megvalósíthatatlan akkor el is dobom az ötletet, de ha mégis kivitelezhetőnek látszik akkor tovább elmélkedem rajta. Nótás barátsággal üdv: Magdi

    Kedves Editke. Csekő Józseffel felvettem a kapcsolatot és az alábbi választ küldte a fiatalember:

    Csekő József válasza:

    Üdvözlöm, Tisztelt Klubvezető Asszony!

    Nagyon köszönöm a lehetőséget, élnék is vele! A CD-nek a lehetőségét választanám!

    Megoldható lenne az, hogy Győri Szabó József-Bokrétát kötöttem mezei virágból cimű CD-jét küldjék el nekem?

    Ugyanis ezt már nagyon régóta szeretném meghallgatni, de lehetőségem egészen eddig nem volt beszerezni.

    A cimem: 8373 Rezi, Dózsa György utca 3.

    Köszönettel, Csekő József!

    Ide most leírom azt amit a klubban blogként megjelenítenék a verseny dijazottjának elismerése kapcsán
    Ha úgy gondolod, valamit még fűzzek hozzá, azt írd meg légyszives. A blogot a válasz után nyitom meg a klubban. Legyen szép napod:

    Versenyértékelés

    Kedves klubtagok. 1 hónapja indult a

    Ki tud több szép magyarnótaszöveget verseny kiírás . A verseny április 30-val zárult.

    Ide olyan magyarnótaszövegeket vártunk, amelyeknek szomorú sorsa az lett, hogy napjainkban nem hallhatóak, a feledés homályába vesztek. Nagyon sok elfeledett magyarnótaszöveg lett ily módon leporolva és feltöltve, színesebbé és gazdagabbá téve az oldalt.

    Most már csak magyarnóta előadóinkon múlik melyiket tűzik műsorra és elevenítik fel a szöveg dallamát is.

    A versenyre 34 versenyzőtől 500-nál több versszöveg érkezett be.

    A legtöbb magyarnótaverset Csekő József, küldte be.

    Balyi Ferenc és Szolnoki János is nagyon szép régi nótagyüjteménnyel büszkélkedhet.

    Network közösség vezetője a győztes számára elismerése jeléül felajánlott egy szerény jelképes ajándékot, amelyet maga a nyertes választhat ki , a klub témájához kapcsolódó CD, vagy rendezvényjegy formájában.

    Ez az elismerés a Network vezetősége részéről a magyarnóta klubban folyó műhelymunka értékelése is, hiszen nincs tudomásom róla, hogy hasonló eset történt volna.

    Csekő József Győri Szabó József-Bokrétát kötöttem mezei virágból cimű CD-jét választotta.

    Gratulálunk a nyertesnek és minden feltöltőnek, aki akár csak egy nótaversel is gazdagította a magyarnóta klub nóta szöveggyűjteményét.

    .

     

     

     

     

     

     

     

     

    Kedves Csekő József! Mind már tudja is a ki tud több régi szép magyarnótaszöveget versenyre Ön küldte be a legtöbb magyarnótaszöveget. Azért irok, mert jó hírt kell közölnöm. A network vezetősége jóváhagyta azt a kérésemet, hogy fáradsága és magyarnóta szeretete, valamint a verseny győzteseként szerény lehetőségeinkhez mérten meglepetés jutalomban részesüljön.
    Sikerült egyeztetni a főnökökkel, és jóváhagyták, hogy a nyertesnek egy pár ezer forintos díjat adjunk
    Ezt úgy tudnánk elképzelni, hogy a leghasználhatóbb módon maga a nyertes válasszon ki egy, a klub témájához kapcsolódó CD-t, amit esetleg már nagyon szeretett volna meghallgatni, vagy elérhető messzeségben zajló zenei rendezvény, koncert, fellépésre egy jegyet tudnánk küldeni, ha megjelölné a napot, a rendezvényt...
    Az ajándékról, a klub blogjában cikket kell irnom
    Kedves József! várom válaszát és a pontos címet., üdvözlettel a klubvezető

     

    Nagyon jó hírem van!
    Sikerült egyeztetni a főnökökkel, és jóváhagyták, hogy a nyertesnek egy pár ezer forintos díjat adjunk. Ezt úgy tudnánk elképzelni, hogy a leghasználhatóbb módon maga a nyertes válasszon ki egy, a klub témájához kapcsolódó CD-t, amit esetleg már nagyon szeretett volna meghallgatni, vagy egy olyan, az illető körnéykén, elérhető messzeségben zajló zenei rendezvény, koncert, fellépésre egy jegyet tudnánk küldeni, ha megjelölné a napot, a rendezvényt... biztosan érted, mire gondolok!

    Ha ezt sikerülne blog formájában valahogy megjelentetni a klub blog-oldalán, előtte leegyeztetve a nyertessel, az nagyon jó lenne! Le tudnád ezt vezényelni, hogy tartjuk közben a kapcsolatot?

    Üdv: Edit

    ------- Eredeti üzenet -------
    Feladó: Kovács Mária Magdolna
    Időpont: 2012.04.27., 16:59
    Tárgy: Re: Re: magyarnóta szövegek

    Most 30-án zárul a ki tud több régi magyarnótát. Úgy vettem észre ez nagyon tetszik a klubtagoknak. A magyarnótás klubtagok szívügyüknek tekintik a nóta sorsát. Jó kis csapat kovácsolódott össze, pedig a kezdetek elején állandóan lemínősítették egymás videóit. Még klubszabályzatot is irtam nekik,, és kilátásba helyeztem, hogyha tanult emberek lévén nem tudnak etikusan viselkedni egymással megszüntetem a klubot, mert én nem veszekszem velük Azóta megfelelő hangnemben tudnak egymáshoz kommenteket írni. A neten ez az egyetlen magyarnótával foglalkozó klub amelyik nem a saját repertoár bemutatásával foglalkozik, hanem összefogja a hazai és a kárpátaljai előadókat és magyarnóta kedvelők táborát, elküldik a rendezvények plakátjait és a műsorokról beszámolót küldenek. Irunk életutakról, gratulálunk a dijazottaknak összefogunk, ha valakire szavazni kell, Találkozókat szervezünk, amelyek mindig sikeresek és emlékezetesek.
    A nóta tv nótasztárja: Koltai László is a klubtagunk. Jelenleg Mészáros János Eleknek küldjük az sms-eket, mert azt szeretnénk, ha ő lenne a csillagszületik győztese, mert az ő személye hagyományos tradicionális értékrendet képvisel., hangja, hiteles előadásmódja alkalmas erre a kulturmisszióra
    Szerintem, ha a ki tud több magyarnóta győztesét valamiképp elismernénk, nemcsak az ő elismerése lenne, hanem az egész magyarnóta klubbé és az ott folyó műhelymunkáé., csak megfelelő körítéssel kell tálalni.

     

     

    Sülyi Károly
    15:20 (1 órája)
    címzett: saját magam

     

    Kedves Kovács Mária Magdolna!
    Szeretnénk elkérni a postacímét, mivel szeretnénk elküldeni a Nemzeti Muzsika című kiadványunkat, melyben Ön is helyet kapott.Többször próbálkoztunk a 20/452-7336-os telefonszámmal, sajnos sikertelenül.
    A tavasszal elindított ötletünket pénz hiányában nem tudtuk tovább folytatni. Azóta támogatókat kerestünk a kiadványra és úgy néz ki,hogy elképzeléseinket meg tudjuk valósítani.
    Egy rendezvényünkre szeretnénk Önt meghívni - amennyiben lehetőségünk van rá - amelyen ötleteinket, véleményeinket meg tudnánkegymással osztani.
    Üdvözlettel:
    Sülyi Károly elnökDAN-TON MKKE.

     

    Istvánné kovács kovacs.suveges@gmail.com
    16:20 (0 perce)
    címzett: Sülyi

     

    Kedves Károly. A cimem Kovács Istvánné 6900 Makó Csanádvezér tér 17/A IV. 11.
    Arról azonban szeretném tájékoztatni, hogy én az idén még dolgozom és igy nincs módom rá, hogy bárhova is elmenjek. A klubot is hobby szerüen csináltam, nem teljes erő bedobással, mert a munkaköröm és a magyarnóta milliárdnyi évre vannak egymástól. Szakmailag nem igazán vagyok tájékozott, amit próbáltam segíteni az inkább a megérzéseimen alapult Amint a nyugdijkorhatárt betöltöm és nem kell megosztanom magam a munkahely és nóta között minden bizonnyal hatékonyabban tudok majd gondolkodni ebben a témában. . Nótás barátsággal üdvözlöm: Kovács Istvánné (Mária Magdolna)
    2012. november 5. 15:20 Sülyi Károly írta, <sulyikaroly64@gmail.com>:

    A magyarnóta rendezvényeken is valami + ujjal kell előrukkolni, mert nem elég a kiváló hanghatás a szinpadon, olyan megmozdulásokkal kell elkápráztatni a közönséget, amelyek a díszlet mellett hangulat fokozók és élménydúsabbá teszik az előadást.

     

    A népitánc elemekkel kidolgozott koreográfia dekorativ megjelenésű páros háttértáncosokkal egészen ujjat tud nyújtani, miközben remek cigányzenekarral kisért magyarnótaénekes a csodálatos hangjával varázsolja el a közönséget,

     

    A szinpadi kép még szinesebbé tartalmasabbá varázsolható virág diszletekkel, show jellegű látványos szin és fény elemekkel..

     

    A népitáncosok és a nivós magyarnóta előadások összefonódása mindig megemeli az alkalom rangját.

     

     

     

    Ne értsetek félre nem az előadót akarom háttérbe szorítani. Az énekes a főszereplő továbbra is a cigányzenekaros kiséretével.

    Az egy, két pár esetleg három pár táncosnak nem szabad, hogy uralkodóvá váljon a szinpadon. Ők a díszlet egy részét képeznék, visszafogott mozgásukkal alárendelt szerepet játszanak.,

     

    Nem olyan háttértáncosokra gondoltam, mint amilyenek a könnyűzenei énekesek háta mögött ugrabugrálnak, és úgy kalimpálnak a karjukkal mintha az ütem után kapkodnának, sokszor nincs összhang a zene és a kapálózásuk között.

     

    A népitáncosokra azért gondoltam, mert kimagasló szinvonalon szakmai tudásuk, birtokában profizmusok biztosítja, hogy tisztában vannak egy-egy vidék mozgáskultúrájával.és a legmegfelelőbbek arra, hogy a nóta melyik vidék ősi jellegzetességeit hordozza leginkább magán , igy milyen háttér tánccal lehet még leginkább kiemelni a népdalhoz való kapcsolódásukat. Nem beszélve arról, hogy magyarnótás műsorokat a népdalokkal lehet leginkább kombinálni és az operettel. Szinpadi díszletkellékek összhangja pedig mind a három műfajnál némi eltéréssel variálhatóak.

     

    Természetesen amelyik magyarnótához nem lehet beilleszteni egy ily háttéri diszletként funkcionáló táncot, ott nem kell erőlködni.

     

     

     

    Dióhéjban a klubunk megalakulásának története kissé hosszúra sikeredett, mivel nem tudom milyen hosszú cikkre gondoltál természetesen az ujság méreteihez igazíthatod.

    Kérdés

    Mi adta az ötletet egy internetes magyarnóta klub létrehozásához?

    Nóta Klub beindítása, működtetése, tevékenysége, tagok a magyar nóta helyzete

    .



    Ha arra gondolt, hogy mint valamiféle isteni szikraként kipattanó ötlet jelent meg....dehogy. Mindössze a gyerekkoromban hallott magyar nótákat szerettem volna újrahallgatni. Az internetes keresgélés közben rájöttem, hogy nincs egységes nótagyűjtemény, a weboldalak általában saját repertoárt tartalmaznak, és az interneten nincs rendszerezve semmi, ha megtalálom a videót, meg kell keresni hozzá a szöveget, a nóta szerzőjét, szövegíróját és némi ismeretanyagot, ezeket külön oldalakról lehetett összehozni...

    A Network közösségi oldalon van egy lehetőség, klubok formájában tudástárat lehet kialakítani. Eredetileg az általam ismert, majd félig elfelejtett nótákat kezdtem el feltölteni. A klub nevét a benne összegyűjtött anyag adta. Magyarnóta-Klub. A semmiből gombaként nőtte ki magát a nótakedvelő klubtagok, a nótaénekesek segítségével 3 éve már, persze nem a jelenlegi formájában. Rátaláltak a magyar nótára kiéhezettek a társadalom minden rétegéből, egyszerű nótakedvelők, orvosok, költők, nótaszövegírók, idősek, fiatalok, és jöttek az előadók is határon belülről és határon kívülről. Egy a közös jellemző bennük, hogy szeretik a műfajt és valamennyien azt szeretnék, hogy újra elfoglalhassa méltó helyét a kulturális zenei élet ranglétráján.

    Azt mondhatom, hogy a klubot a felfedezők hozták létre azzal, hogy beléptek, véleményeztek, jelezték az áldatlan állapotokat. Tulajdonképpen ekkor szembesültem a magyarnóta jelenleg is fennálló méltatlan helyzetével.

    A klub eleinte azt a célt szolgálta, hogy a nótaszerető emberek kedvükre tölthessenek le nótafelvételeket, ország-világ előtt bemutatkozhassanak közönség előtt, a nem hivatásos, amatőr énekesek is. Az ismerkedésre, közös érdeklődés alapján kezdeményezhető barátkozásokra alkalmas fórum időközben olyan hiánypótló, interaktív médiafelületté nőtte ki magát, amely alkalmat teremt különféle szakmai nézetek, vélemények megbeszélésének és ütköztetésének, hiszen időközben a szakma néhány jelentős képviselője is bekapcsolódott a fórumozásba.
    A klubéletbe bekapcsolódó személyek a magyar nóta kortárs és máshol nem, vagy elsőként itt meghallgatható különleges muzeális felvételeinek hallgatása mellett sokszor tabutémákat feszegető parázs vitákba szólhatnak bele: az emberek az interneten könnyebben vállalják fel konfliktusaikat, mint négyszemközt.
    Sokan elsőként e helyről értesülhetnek nótás rendezvényekről, vagy megnézhetik és véleményezhetik az ott készült videofelvételeket. Ezek jelentik azt a hozzáadott értéket, amelyet a Magyarnóta-Klub más internetes fórumokkal, a máshol feltöltött tartalmakkal összehasonlításban megjelenít..



    A klub hiánypótló szerepet tölt be. A magyar nóták hallgatási lehetőségét biztosítjuk, amatőr előadók és hivatásos művészek bemutatkozására is van lehetőség. Összegyűjtjük az amatőr videókon megörökített dalokat, vagy a profin megszólaltatott hegedű zokogó hangját, amitől a szemekből a könny kicsordul, és azokat is, amelyeknek hallatán a lélek rezdülése mosolyt varázsol az arcokra. Olyan formában hasznos ez a klub, hogy szinte mindent pótol, ami már az egykori Petőfi Rádióban nem hallható. Gondolok itt a rendezvények időpontjainak közlésére, sok szép régi nóta felkerül az oldalra, sőt új nóták feltöltésére is van lehetőség. Nézettségében és hallhatóságában országosan és azon túl használható, ha valaki fizeti az internetet. Itt láthatja a klubtag és erre látogató a feltöltött dalokat, nem csak hallja.

    Véleményezni lehet, és a tagok sok fórumtémába bekapcsolódhatnak.

    A műfajnak megfelelő zenei írásokat olvashatunk, megismerhetjük a régi szerzőket, előadókat, sőt lehetőség van a jelenlegiek bemutatkozására, arról nem is beszélve, hogy közösségkovácsoló szerepet tőlt be a klub, azonos érdeklődésű embereket hoz közel egymáshoz, barátságok szövődnek.

    Már három alkalommal Gyöngyösi Kiss Anna szervezésében személyes találkozókra is sor került. Valamennyien felejthetetlen emlékekről számolnak be a weboldalunkon.

    Fontos kommunikációs szerepet töltünk be még akkor is, ha nem tagadható ellenszenvek is kiütköznek. Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy minden napfényes ebben a klubban, a gőg és egymás kollegiális tiszteletének hiánya, veszekedések is napirenden voltak. Még etikai kódexben is rögzíteni kellett a helyes kommentálást és a klub alapszabályait.

    Az irigység szülte véleményeket le kell vetkőzni, mellőzni kell a rosszindulatú piszkálódásokat. Amikor a klaviatúrán a karaktereket pötyögtetjük, ujjainkat alá kell rendelni azon cél elérésének, hogy a klubban folyó műhelymunka eredményes legyen... El kell felejtenünk a személyeskedő, sértő megjegyzéseket.

    A moderátorok áldozatos kitartása, a renitenskedő tagok belátása meghozta az eredményt; már elfogadható stílusban lehet építő jellegű kritikákat és kommenteket olvasni.

    Jó, hogy határon túli tagok is élvezhetik ezt a magyar lelkületű embereknek szóló oldalt.

    Mi vezettük be, hogy a videók alatt jelenjenek meg a nótaszövegek nótaszövegírókkal és zeneszerzők neveivel, mert ők épp úgy hozzátartoznak a nótához, mint az előadók, míg egy versről mindig tudjuk ki írta, ezt egy magyar nótáról nem állíthatjuk ilyen magabiztosan.
    Megtalálhatók a nóta jelenlegi hírnökei mellett, a régmúlt idők utánozhatatlan művészei, gyöngyszemeket válogatunk a műdalaink ékköveiből. Nótabarátok találkozóhelyévé váltunk A felmerülő, a műfajjal kapcsolatos problémákat is itt vitatjuk meg.

    A klubban magyar nótára hangoltan minden hírt feltöltünk. Híres szerzők énekelnek nótatörténeti sorozatunkban, Kovács Péter tollából a magyar nóta és a cigányzene válságjelenségeinek okát elemezzük.

    Nótás életutakkal ismerkedhetünk meg.

    Konferenciákról hozunk híreket, riportokat töltünk fel.

    Nótás rendezvényekről tájékoztatjuk a tagokat és nyugodt lélekkel elmondhatom, hogy ez az egyetlen hely az interneten, ahol szinte minden ilyen rendezvényről összejönnek az értesítések.

    Nótaklubok megalakulásáról, elismerésekről, díjakról, találkozókról és versenyekről számolunk be.




    Hivatalos bejegyzésre vár az ÖMNE, a Magyarnóta-Klub tagjainak sorából induló szervezetünk, melynek - mint legtöbb nótakörünknek és klubunknak - az a célkitűzése, hogy újra erőt adjon, ápolja, művelje, és az utókornak továbbadja azt a műfajt, amit felső erők, még nagyobb felső vezetéstől kapott utasításra feledtetni, illetve száműzni akartak a kulturális műfajok sorából.

    Levelet és egyenként sok-sok e-mailt küldtünk a Magyar Rádiónak címezve, kérve őket, hogy a rádióban állítsák vissza újra a száműzött magyarnóta-műfajt. Írtunk a rádió kuratóriumának, hogy az évekkel ezelőtt, méltánytalanul mellőzött nótaműsorokat hallhassuk ismét az országos lefedettséget biztosító MR1, vagy MR2 műsorában, mert a kulturális értékeink bemutatását célzó műsorokból hiányoljuk a magyar nóta, a népdalok, valamint a cigányzenekarok értékeinek bemutatását. Hagyományunk ékkövei ezek a szívnek és léleknek írt, a magyar ember öröméről, bánatáról, szerelméről, elmúlásról szóló nóták, amelyek már teljesen ki vannak szorítva a rádióból, tv-ből amióta a pénz dominál, és a kultúrát is elárasztotta a külföldi szemét.

    A magyar közszolgálati rádiók, médiaszervezetek tudatosan hozzájárulhatnak a magyar identitásért elkezdett harc sikeréért, többek között a leghazafiasabb kultúrműfajnak, azaz a magyar nótánknak honfitársainkhoz való eljuttatásával. E nemes feladat teljesítését ki mástól várhatnánk el, ha nem a hazai médiától. Magyar adófizető állampolgárként a hazai médiától szeretnénk megkapni azt, amit a szomszédos államok médiumai biztosítanak az ott élő kisebbségi magyarok számára.



    Tájékoztatnám azon kezdeményezésünkről, hogy Birinyi Józseffel, a parlament által kinevezett, a hungarikumtörvény szaktanácsosainak vezetőjével, előrehaladott tárgyalásaink vannak a műfaj hungarikumnak számító kulturális értékké nyilváníttatása terén.

    A magyar nóta műfajának legszebb darabjai nagyon magas igényt támasztanak hangi adottságok és muzikalitás tekintetében, és ritka dolog, ha a műfajhoz megfelelő stílusérzékkel rendelkezik az előadó. Igazi kuriózumnak számít, ha valaki mind a három kritériumnak megfelel, mert a magyar nótákat nem elég a kotta szerint elénekelni, nem elég, ha valakinek szép a hangja, a nótát szívvel és lélekkel kell előadni, életet kell belevinni.

    Akkor jó egy előadó által megszólaltatott nóta, ha borsózik az ember bőre, mikor hallja, önkéntelenül is mosoly jelenik meg az arcon..

    Szomorú időket élnek napjainkban ezek a híres, gyönyörű nóták. Kitiltották a médiából, először a televízióból, aztán a rádióból, pedig ezek a nóták méltán megérdemlik, hogy minden magyar legszebb emlékei között őrizze őket, ápolja, és továbbadja a jövő nemzedékének.
    Véleményem szerint a lehetőségek hiánya sem kedvez a magyar nótának. Az a körülmény, hogy nem egyenlő eséllyel kezelik más zenei műfajok mellett, nincsenek pályázati lehetőségek a műfaj számára, de hiányzik a műfaj iránti feltétlen alázat is.

    A magyar nóta ma olyan műfaj, melynek előadását, nyilvánosság előtti bemutatását nem korlátozza szigorú szakmai minősítési rendszer. Hozzá kellene rendelni egy szigorú szakmai minősítési követelményrendszert. Szükség lenne a szakmai követelményrendszer bevezetésére, a nótaénekesi szakma feltételeinek, működési engedélyeinek újratárgyalására és szabályozására a megfelelő intézményi feltételek kialakításával egyidejűleg. A magyar nótát olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó nemzeti értékké kell emelni, amely belföldön és külföldön egyaránt bizonyítja a magyar nemzeti örökséghez történő tartozását.

    Az általam vezetett Magyarnóta-Klubnak a mai napon 7502 tagjai van, és kivétel nélkül valljuk, hogy a népzenének, a magyar nótának és az azt kísérő cigányzenének jelen kell lennie napjaink zenei életében, a médiában, mert ezek adják a hagyományos magyar zenei és kulturális életünk sava-borsát.

    Amikor megkérdeztem mindenki által tisztelt "Nótáspapánkat" (akit a 6 éves unokája nevezett így el), mit szeretne, hogy feltétlenül megjelenjen a rólunk írt cikkben, a következőket válaszolta:

    Megpróbálták eltaposni, a szívünkből kitörölni a nótát.
    Kizárták azt mindenhonnan, de a nóta kiállta a próbát.
    Ha megszólal a hegedű, kíséri a cimbalom és brácsa,
    azt dalolják a galambok, velük zúgják a harangok, hogy
    ÉL A MAGYAR NÓTA!


    Internetes magyarnóta-klubunkban hallható a nóta gyűjteményünk galériákba csoportosított 3910 videó,
    látható 2294 db feltöltött kép, 1353 blogbejegyzés, 240 link és 85 fórumtéma, szavazási lehetőség http://magyarnota.network.hu/ link alatt működik ingyenesen, a Network közösségi hálózaton belül.

     



    A cikk készült 2012. február 23.

    Kovács Mária Magdolna

     

     

     

     

     

    Hálásak lehetünk az internetnek amelett, hogy kinyitotta előttünk a világ ablakait, megteremtette az önkéntes rabszolgák piacát

     

     

    Kedves Edit! elküldök Neked két emailt. Nemcsak ez a kettő foglalkozik ezzel témával, van vagy nyolc, persze ilyen is meg olyan is.Tudom, hogy nem illik, de azért teszem, hogy ráláss mihez is kérek tanácsot..Kérlek segíts nekem, hogyan is irhatnám meg tapintatosan, hogy a klub mindenkié. Abban igaza van, az email küldöjének, hogy jobb lenne, ha a tagok a nívósabb dolgokhoz is ilyen lelkesen szólnának hozzá, de hát mit tehetek, ha ők irják a commenteket. Abban is igaza van, hogy a színvonalat a klubban tartani kell, mert rávetíti fényét az egész magyarnóta műfajára.
    Nem értem őket tulajdonképp mit is várnak tőlem, hiszen úgy befolyásolni nem tudom egyik csoportot sem, hogy az mindenkinek tessék..
    Editke nézz be légyszíves a klubba, valóban annyira színvonal alatti, hogy azt szégyelni kellene?
    Köszönöm, hogy időt szakítasz rám Magdi


    Drága Magdikám ! Éppen az imént beszélgettem Némethné, Kov.Magdikával is erről. Pontosan egy véleményen voltunk, miszerint teljes mértékben igazat ad nekem és ő is így látja a dolgokat,. A színvonalasabb előadók nem azért nincsenek itt, mert nem keverednek "korpa " közé, hanem vagy nincsenek net KÖZELBE, VAGY CSAK A gYEREKEIKNEK VAN nET-ÜK. kÖZVETÍTETTEN MEG NEM AKARNAK. vAGY NEM IS TUDJÁK, HOGY FELKERÜLNEK a szép előadások is, ide. Tudod csak az a gond ebben igazán, hogy az úgymond "civilek" akik ide kattintanak , bizony a sok silány dolgot is látják, mert az ha kell, ha nem állandóan a felszínen van !!! Egymásnak szólnak, hogy Te írj már alá valamit, meg hasonló. Mi már Kádár Zsuzsival nem is reagálunk egymás dolgaira, mert úgy is egy percen belül ott van valamelyik (böske, mariska, julcsika, Béluska...stb) és azonnal lenyomja az úgymond értékesebb dolgokat. Csupán ezért kértem tőled , meg a mindenkori moderátoroktól, hogy egy kis navigálás nem ártana!!!! Igen emelkedik a klub létszáma, ennek örülnünk kellene valóban. De lassan Magdikám el fognak tűnni az építő jellegű hozzászólások, események és akkor mi lesz ??? -Mit fognak észlelni az újonnan belépők ??? - " Lám itt van a műfajunk !... Lám így fest a magyar-nóta képviselőinek tábora ...!)Én valóban nem erre gondoltam, mikor ide tartozónak éreztem magam,. Átbillent ez az egész egy "ÖMLESZTETT" -"Kommersz" eseményekre. Bátran nevezhetem alkalmi "mulatozásokra" Ezzel sem lenne gond, ha nem ezek uralnák a KLUB oldalait !!! Ezért érezzük egyöntetűen Cilikével is azt, hogy itt valóban a moderároroknak, vezetőinknek lenne fontos NAVIGÁLÓ szerepe !!! Továbbra is nagyon köszönöm értékes munkádat, s mindezeket azért találtam fontosnak elmondani, mert KLUBUNK színvonalát, és műfajunk érték megőrzését, mindennél fontosabbnak érzem. !!!!! Szeretettel LM

    Magdikám ! Ez már nem lehet igaz!!! Alig., hogy hozzászólunk végre más témához, mint a Te értékes ismeretterjesztésedhez., azonnal ott van az a helyét meg nem álló írás a Találkozóról!! Mi volt annak a jelentősége mondd ?? Mért kell bizonyítaniuk 5 percenként azt a Találkozót ??? És nem is helyes az állítása szegény Vargáné Marikának! Hiszen ez aTalálkozó bizony kemény 5000 Ft-jába volt mindenkinek, ami érthető is, hiszen vacsora...egyebek, De akkor miről beszél és miért a Marika, hogy nem volt anyagi része?? Legalább azt írná le szegénykém, mert egyébként szeretem a Marikát, azt írná le , ami igaz ! És egyáltalán ki vonja kétségbe ANIKA munkáját, hogy ennyire kelljen bizonyítani ?? De látod édes Magdikám !! Most már érzékeled ugye ?? Ahogy valami másról szeretnénk már végre érdemben szólni, újra és újra visszatér valamelyik kis emberke a már unalomig elcsépelt témához. Itt nem számít Talabér, Kovács A, Gyulai E videó, itt mindjárt újra visszakanyarodnak ........ Bocsánat, de ha ezt már valaki nem veszi észre ??? puszika LM

     

     

     

     

     

     

    kérésre , mely szerint töröljek ez alól a videó aól sértő véleményeket a következő a válaszom

    Ügy érzem ennél a videónál nem egy malomban őrölnek a véleménytadók. Mindenkinek van saját véleménye, hogy melyik lesz a domináns, azt sok-sok hozzászóló véleménye formálja. Felesleges szőrszálhasogatás a kritizáló részéről, hogy egy külföldön élő hazánkfia, írta-e a verset. Az írói szabadság, ha az nem valótlanságokat állít, ezt megengedi, szerintem nem is bántó éllel írta
    A dal gyönyörű, hűen jeleniti meg azt az.ösztönös érzést amikor minden nap gyötör minket valamilyen szinten kik távol vagyunk hazánktól, de nem kell külföldre menni, elég, ha szülőhelyünktől kerülünk távol, házasság, iskola, vagy egyéb elköltözés miatt. Ez olyan erős lehet, a visszakivánkozás a szülőföldre, hogy valóságos súlyos lelki problémákat is okozhat.

    Az érzés ellen semmit nem lehet tenni, egyszerűen jön. Hiányzik a megszokott régi hely, hiányzik a megnyugvás érzése, hiányzik minden, ami éppen abban a pillanatban nem lehet a miénk,
    Amikor távol vagyunk szülöföldüktől és minden jó, nyugodság megadatik nékünk akkor is érzünk egy ürességet életünkbe Hiányzik valami, , ahol biztonságban érezzük magunkat, ahol azelőtt ismeretlen érzéseket éltünk át. A hely, ahol minden elkezdődött, ahol születtünk, hol beszélni tanultunk ,hol az első lépést tettük hol Édesanyánk karjai ringattak álomba bennünket
    Ezt az érzést hűen jeleniti meg a ez a gyönyörű dal.


    Marika szerintem az a vers ereje, hogy tartalma miatt egy téged nem ismerő személy azt gondolja, hogy egy külföldre kényszerült költőnk tollából született meg ez a költemény. Nem tudom miért sért ez téged. Nincs benne sértés, csak nem tartalmaz dicséretet. Nem tudok mindenkinek a kedve szerint cselekedni. A videó aláírt megjegyzés, melyszerint ezt a verset külföldre szakadt hazánk fia vagy lánya irhatta volna, szerintem nem sértő, még egy költő lelkületének sem, Az utánna történő megjegyzésekben, pedig úgy a László Mária hozzászólása és a Lukács János hozzászólása is hagy kívánnivalót maga után. Ha törlök akkor minden ezzel kapcsolatos hozzászólást törölni fogok, mert egyébként értelmetlen beírásokká válnak csak. A vers tartalmáról és szerkezeti felépítéséről pedig lehet vitázni magánlevelezésben is, de én nem látok abban semmi kivetnivalót, hogy viták jelenjennek meg egy egy szerzeményről stilisztikai, szerkezeti , tartalmi vonatkozásban is.

    .
    .
    .
    MAGDIKA !!! Ki ez már tényleg ez a LUKÁCS ?? Kísérd csak figyelemmel. Nagyon belendült. Mert hagytuk !!! Minden dalt csak kritizál, leszól, minősít, mindenkinek a hozzászólását lesodorja az aljára. MINT EGY FELSŐBBRENDŰ ZSŰRI-TAG!! Nem érzékelitek ezt??? Ugyan az, mint KNS..és a barátai .stb. Most még időben jelezzük Magdika !
    Minden dalnál ilyenképpen nyilatkozik..."Ez igen, ezt így kell csinálni, ez nem nóta.. ez nem jól kísér stb stb..." Mi ő, hogy így itélkezzen. És csak ÍTÉLKEZIK, ITÉLKEZIK .A fotóját nem látod, hogy egy előszedett oldalsó, szemüveges profil kép.Egy fiatal modortalan ember takar. És ennek már megint lehet helye itt nálunk. Mit írtál a kódexbe a bírálatok tekintetében??? És engem minden nélkül meghazudtolt, és a dalomat lepocskondiázta. NEM TUDOM EL FOGADNI, HOGY AZ engem érintett kommentje fennmaradjon. ÉN betartottam, amit írtál a KÓDEXBE, hogy ne reagáljak többé rá!! Na de, kérem, ő viszont mindent tehet?? Aki a megbántott az meg kuksoljon ?? Bocsi, de ezek nagyon lényeges dolgog Magdikám !Puszi LM

     

    MAGDIKA !!! Nézd már meg jobban a beírásokat KÉRLEK !!! Elfogadható az , hogy olyanokat írt, hogy " NEVEZZEM ÁT A KLUBOT, -Minden nagyon jó, minden nagyon szép, minden renben " KLUBNAK ??? NEM olvasod, hogy ÚJRA JELZIK..A FÓRUMOZÓK... hogy " VISSZATÉRT A JÓ ÖREG STÍLUS A KLUBBA"" EZEKET LÁTNOD KELL: NE MONDD MÁR, HOGY EZEK ELFOGADHATÓk. ÚJRA EZ ALAKUL KI A KLUBUNKBA ??? CSAK FIGYELMESEN OLVASD EL!!!! EZ A DALOM ( Magyarföldről sodor a...) EZT ÉRDEMLI ?????? TÖRÖLTETNI SZERETNÉM . MERT EZ A MOCSKOLÓDÓ MEG VAN NYUGODVA, HOGY HELYTÁLLÓ DOLGOT ÍRT, MERT ELFODTAD. HOL AZ " ETIKAI KÓDEX " ILYENKOR ??????????

     

     

    Magdika ! Én igazán nem sértődök meg mindenen, de kérem és szeretném, ha azokat a kommenteket igen is törölnéd a Magyarföldről sodor a szél alól.EZEK NEM SÉRTÉSEK már, HANEM EGYENES TÁMADÁSOK !! Nem tudom ha az nem eléggé bántó, hogy "mást beszélek, mint amit cselekszem, meg rám testálta azokat a kifejezéseket, melyeket Ő HASZNÁLT SAJÁT MAGÁRA !!! Pl hogy ő nem "szövegíró meg nótaszerző." Én ezt csak idéztem, mint az ő megállapítása. ÉS EZEK UTÁN NEKEM ESETT, HOGY MÉRT MEREK ILYET MONDANI, meg hogy ARROGÁNS VAGYOK !!! EZEK MAGDIKA elfogadhatók ??? Nem érzed, ezek az "ÚJRA TÁMADÁSBA LENDÜLT " SZAVAK egy és ugyanazon embertől erednek!!!!!!! CSAK ŐK MOST ELTŰNTEK. MAGDIKÁM !! KÉRLEK, NAGYON AZOKAT A NEKEM ÍRÓDOTT KOMMENTEKET VEDD LE !!! Egyébként felhívtak, hogy ..mi van Marika már megint elkezdték veled.a mocskos játékukat ?? DE HA TE EZT ÍGY JÓNAK TARTOD?? NAGYON FÁJNA. Mindkét dal alatt nekem célzott lealázó írások vannak ! Kevés az, hogy egyedül én utasítsam vissza. Kérem tőled, mint vezetőtől. KÖSZÖNÖM .Puszi LM . HIDD EL NEM A SÉRTŐDÉS SZÓL BELŐLEM, HANEM A TÉNY !!! ÉS EBBEN NEKED KELL SEGÍTENI !!! LÁSD KALI M- át is SÉRTŐDÉKENYNEK VÉLTED, ÉS ELHARAPÓZOTT A DURVASÁG !!! KÉREM TOVÁBBRA IS, TÖRÖLD AZOKAT mert BÁNTÓAK. ÉS EZEK NEM ELÉG OKOK ???LM

     

     

     

     

    Válasz:

    Marika én átnéztem a hozzászólásokat és azokban olyan kifejezéseket nem találtam amelyek okot adnának arra, hogy azokat töröljem.
    Marika kedves ne sértődj már meg minden apróságon. Amiket itt kifogásolsz bele lehet magyarázni a szövegbe, de olyan comment született ami tartalmában nem kifogásolható. MM

     

    Magdika ! ne is haragudj, de ez az ember most igenis ,OK NÉLKÜL, NEM TUDOM MÉRT ,TÁMAD, ÉS AMI LÉNYEGES!!! HITELRONTÁSIG MENT EL ! ...idézem az utólsó szavait.. miszerint én csak "Vizet prédikálok és bort iszok.." meg miegymás. Fáj neki, hogy Kádár Zs mellém , illetve a kis nótám mellé állt. Kikezdte a nótát. Megkérdőjelezte annak mivoltát, kikezdte annak értékét, egyáltalán személyem ellen támadott. Pedig nem is ismerem és ő sem engem. De lehet, hogy sőt erősen az az érzésünk ugyanazok az emberek !!!! (KNS,F.K, stb..) Belegázolt nagy NYILVÁNOSSÁG ELŐTT az erkölcsi értékeimet meghatározó jellemembe. Bocsánat, többet nem kérem tőled ezt, de VEDD LE A BEÍRÁSAIT MINDKÉT NÓTA ALÓL !!! AMELYEKKEL SÉRTETT ENGEM . (Magyar földről.., és a Elfelejtünk minden csókot..) Me3g azokat, ahol végig sértegetett. Köszönöm és várom a levételeket. puszi LM

     

    Magdika! Most idézem amit LUKÁCS JÁNOS gondolom vagy(KNS vagy Petik E) üzent !!! este későn!!! ..." Nevezzem át a KLUBOT..MINDEN NAGYON JÓ, MINDEN nAGYON SZÉP, MINDEN RENDBEN KLUBNAK ! és hogy én egy vizet prédikáló ember vagyok !!!! Ő SÉRTEGETETT ELEJÉTŐL FOGVA MEGINT és ENGEM BÁNT AZÓTA IS !! MAGDIKA HA RZ NEM ÁLL LE, NEM ÁLLÍTOD LE, NYILVÁNOSAN ELHAGYOM EZT AZ ÁLTALAM VALÓBAN REMEKNEK TARTOTT KÖZÖSSÉGET. ÚGY LÁTOM ÚJRA ÁTVETTÉK A RÁGALMAZÓ SZEREPET, (Mert ugyanis érdekes módon eltűnt az F.K, az RNS és a Horváth..) Magdika tegyél gyökeres lépéseket. ÉN azt idéztem a válaszomban, mindig neki, amit ő fejezett ki sajátmagáról..."hogy ő sem szövegíró, sem nótaszerző) Mással nem illettem sem én, sem Kádár Zs, csak kifejeztem, hogy egy újra kekeckedő ember került közénk. DE MEDDIG ???? MEDDIG. VEDD LE A " Magyar földről...." dalom alól azokat a sértő, bejegyzéseit Magdika !!!!!!!!!! Köszönöm szépen. Én most nem reagálok, de kérlek TE IGEN !!! Egy olyan tagot bánt , aki valóban a szépet, a békét szeretném hirdetni. Megint ilyen kép alakul ki erről a KLUBRÓL ???

     

    Nagyon szépen megkérlek Magdikám !!! Miután elmentetted ennek a LUKÁCS JÁNOSNAK igen bántó reagálását a Magyar földről sodor a szél DAL alól, MERT MENTSD EL . De kérlek, hogy azután vedd le azokat az általa beírt förmedvényeket Újvári Marika által énekelt szép nóta alól, mert ez a dal nem ezt érdemli meg ! Köszönöm szépen. Jó? Magdika ??? Mentsd el, hogy meg legyen neked, mert kezdi valaki a bántásokat, és utána mindet töröld ki amit ő írt oda !!! Jó. KÉRLEK !!!!! Puszi LM. EZ a szép NÓTA NEHOGY MÁR ILYENEKKEL LEGYEN MEGTÜZDELVE.
    Magdikám ! Egy Lukács János nevű kis "nyikhaj" akcióba lépett. Nézd vissza azokat, ahol kikezdett engem, a "Magyar földről sodor a szél..." dalomnál. Nem hagyja abba. Már a profi üzenőmön is sérteget. Kádár Zsuzsi válaszolt neki , meg én is nagyon finoman, érthetően, de továbbra bánt! MAGDIKA ! Figyelj rá, és oda, mert ez egy fiatal sértegetős ember!!! Megsértett a korom miatt, a dalom miatt. , megkérdőjelez mindenkit, Újvári Marikát stb! Szóltam Magdika, kérlek állítsd le. Sajnos, úgy ahogy Kádár zsuzsi reagált neki, igaza van. Megjelent egy újabb KNS. Kikezdett, mélyen sértett magyarsági érzelmemben is. Ha szükséges leírom neked, amit az üzenőmre írt, de látom ide a közösségi oldalra is leírta. Milyen jogon bánt engem a dalom miatt????? Puszi L.M.

    Az a javaslat, hogy ne lehessen profilnak feltölteni, avatorokat, állatokat külömböző rajzokat.. Mindenki vállalja el az arcát. Az arc nélküli tagoknak ne legyen hozzászólási joga, ezzel meg lehetne előzni az olyan sértő, gunyos, bántó megjegyzéseket amelyek névtelenül, vagy álarc mögé bújva íródnak.


     

     

     

    argáné Veiczi Irma

     

    Veiczi Irma 156 db nótát lefőleg hallgatót írt.

     

    Hervis kupon Utalvány kapcsolat: Administrator (admin@radix-group.com)

     

     

     

    A Magyar Marketing Szövetség 2013-ban is kiírta az “Az Év Honlapja” elnevezésű pályázatot.

    Az Év Honlapja 2013 díj célja

    A pályázat célja a hazai online-kultúra erősítése, illetve a hiánypótló, értékteremtő, kiemelkedő minőségű honlapok díjazása.

    A pályázat célja a figyelemfelkeltés a korszerű marketinglehetőségek kiaknázására.

    Pályázók köre

    A pályázatot benyújthatja vállalkozás vagy magánszemély, aki a honlapot fejlesztette vagy a honlap tulajdonosa, amennyiben a honlap magyar nyelvterületen működik.

    A pályázat részletei

    Egy személy vagy szervezet egy honlappal, több kategóriában is jelölheti magát egy pályázaton belül, ekkor csak egyszer kell neveznie a versenyen.

    A benyújtandó pályázat tartalma: Online kitöltött Jelentkezési lap + az oldal screenshot-ja

    Az elbírálás kritériumai

    • Design - A honlap vizuális megjelenése (színvilág, layout, tipográfia, grafika) támogatja-e a megadott célkitűzést, valamint mennyire van összhangban a honlap tartalmával.
    • Impresszió - A weblap vizuális megjelenése és tartalmának megismerése milyen összbenyomást kelt a látogatóban.
    • Innovativitás - Milyen újszerű tartalmi, formai és programozástechnikai megoldásokat alkalmaztak a weblap fejlesztői.
    • Interaktivitás - Milyen formában ad lehetőséget a honlap a látogatóknak / ügyfeleknek a kapcsolattartásra. A honlap tartalma / szolgáltatásai mennyire használják ki a web által nyújtott kétirányú kommunikációs lehetőségeket.
    • Kategóriának megfelelő tartalom (súlyozott pontszám) - Miután a versenyben különböző kategóriákban lehet nevezni, a tartalmat nem lehet általában értékelni, hanem csak a konkrét kategória jellegzetességeinek megfelelően. A honlap tartalmi része mennyire támogatja a nevezésben megadott marketing célkitűzés megvalósítását az adott kategóriában. A kereskedelmi kategóriában induló honlapok – az üzleti szolgáltatás minősége mellett – mennyire felelnek meg a kötelező jogi előírásoknak.
    • Navigáció - A látogatók részéről a leggyakoribb panasz a weblapokra, hogy egy idő után elveszítik a tájékozódást, nem tudják hol vannak, hogyan tudnak visszatérni a kezdőoldalra. Értékeljük, hogy a weblap mennyire áttekinthető, milyen segítséget nyújt a weblap egyes részeinek a megismeréséhez.
    • Reszponzivitás - A felhasználó eszközéhez/eszközeihez alkalmazkodó rugalmas webdizájn ma már elengedhetetlen feltétele egy jó honlapnak, éppen ezért értékeléseink során mi is nagy hangsúlyt fektetünk erre a szempontra.

    Díjak

    • Az Év Honlapja Díj
    • Közönségdíj
    • Különdíj
    • Minőségi Díj
    • *Az Év Applikációja* – új kategória

    Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját.

    A pályázat benyújtása

    Határidő: 2013. október 31.

    Benyújtás: online, a kiíró honlapján.

    További információ

    info@evhonlapja.hu

    Tekintse meg a teljes pályázati kiírást!

    Az Év Honlapja 2013 – Pályázat kiemelkedő honlapok díjazására

     

     

     

    Network.hu

    ugyfelszolgalat@network.hu

    klubkoordinator@network.hu 

    A megfertőzött fájlokat le kellene  az oldalakról takarítani, de hát miképp lehet tudni, hogy kódban, videóba épitett reklámban

     

     

     

    Kedves MM!
    Ezt a levelet hétfőn kaptuk az ügyfélszolgálatra. Mivel a Te klubodról van szó, továbbítanám Neked, mégis csak Te vagy ebben kompetens! Üdv: Edit


    "Kedves MAGYARNÓTA KLUB!

    Nagyon tetszik ! Ezért nagy megtiszteltetés lenne benne lenni Szeretném ha néhány Nóta versem és magyarnótám látható és hallható lenne ITT.Magyarnótáimat melyeknek én írom a zenéjét és versét is,Per János és B.Tóth Magda is énekli.

    Niczky Géza

    költő,zeneszerző

    niczkyzenesz@gmail.com "

     

    Sotus Béla

    Béla Sotus bela.sotus@gmail.com

     

    Albert Kiss albertk@partdes.com.br; László Aradi laradi.mail@gmail.com; Poorang Amini poorang_a@yahoo.com; Borbíró Zoltán borbiro.z80@gmail.com; Bakk Edgár leviba@citromail.hu; Dr. Vaskor László Lucavaskor@t-online.hu; Dóri Venesz dori.venesz@gmail.com; dit iza iza4@freemail.hu; Dobrányi Tamás dobranyi@kontakt.hu; dr. Kroó Andrea andrea.kroo@avocat.hu; Klára Dudás dudasklari@gmail.com; László Dudás dudasz.dudaslaszlo@gmail.com; zeljenka szabolcs dezebt@freemail.hu; BAU-EXPORT E.C. bauexport.ec@gmail.com; Ede Szikes szikesede@gmail.com; Gergely Szládek gergely.szladek@gmail.com; szita.janos@baleseti.hu; Zsolt Hájos hajosduo@gmail.com; Zsuzsanna Hubert h.zsuzsi01@gmail.com; Maria Ilonka mariailonka@gmail.com; Ibolya Szmolkáné Bene rendezvenycsakvar@gmail.com; Lélek József jozsef.lelek@rm-consulting.eu; Urbánné Juhász Katalin urbanne.kati@upcmail.hu; Ádám Szabó-Jilek adam.szabojilek@gmail.com; Sotus Kálmán planinstal.bt@hdsnet.hu; Lajos Tilli tillilajos@freemail.hu; Lajos Szalay szalay.lajos53@gmail.com; Marczinek Zoltán marczinek@freemail.hu; KovácsMária Magdolna kovacs.suveges@citromail.hu; Magyarosi Attila maekbt@invitel.hu; Mohácsi Zsuzsa mamika5@freemail.hu; cecil o c.bordas@gmx.net; Porcellán Máté mattheus.1@freemail.hu; Royal Kft. K kroyal.kft@gmail.com; Éva Répai repai.eva@gmail.com; Tibor Viniczai viniczai96@gmail.com; urban.janos.1970@gmail.com; Gold Tankör tankorgold@gmail.com

     

     

     

    Akay Miklós akay47@t-online.hu

     

    Varga Gizike vgizmi@freemail.hu; Tóth István toth.ispi@freemail.hu; Tiszai Nagy Ildikó ildiko510731@freemail.hu; Tarnai Kiss László Tarnai.Kiss.Laszlo@mtva.hu; Szirmai László szirmailaszlo@vnet.hu; Szeredi Krisztina szeredyk@yahoo.com; Szabó Eszter szabo.eszterke@t-online.hu; Steer Béla steerbela@upcmail.hu; Smidéliusz Éa smideliusz@citromail.hu; Simon Zsóka mecin@citromail.hu; Siliga Miklós siliga.miklos@upcmail.hu; Polgár Gábor polgar-gabor@freemail.hu; Péntek Jozsef pentek6@citromail.hu; Ozsvath Karoly karoly.ozsvath@yahoo.com; Ország Ilona ica0601@freemail.hu; Oláh Józsefné olah.erzsebet1951@gmail.com; Nagy, Zsuzsanna Zsuzsanna.Nagy@pfizer.com; Nagy Róbert djzeuska@yahoo.com; Nádor Mara nadormara@freemail.hu; Lukács Mihályné zsi55@tvn.hu; Lindenmayer Mihályné lmrvera@gmail.com; Léka Klári lekaklari@mailbox.hu; Kovácsné Aranka kovacsne.aranka@freemail.hu; Kovács Istvánné kovacs.suveges@citromail.hu; Kosaras Ildikó ildiko682@freemail.hu; Koltai László lkoltai@yahoo.com; Kocsis Dominika domimaci@freemail.hu; Kerekes andrea gyoreyandi@freemail.hu; Kardos Ágnes Zsuzsanna kardos.agnes@telekom.hu; Karácsony Rita rita.76@freemail.hu; Jozsef Fazekas dalenekes.fazekas@gmail.com; István János Somogyi somogyicharly@gmail.com

    Akay Mónika moniakay@freemail.hu; Andrásy Gyula andrasygy@primcom.hu; Izolda izy77@freemail.hu; Blaskó Bernadett bernadett.blasko@gmail.com; Bognár Gyula bognar.gyula@gmail.com; Bosi bosi_b5@freemail.hu; Böbe beda75@freemail.hu; Brad Greta bradgreta@yahoo.com; Dér Ervinné derervinne@dunaharaszti.hu; Erzsébet Bányai Dr. erzsebetdoki@gmail.com; Eszter Szabó szabo.eszterke@t-online.hu; Fabi Aniko fabiandrasne@freemail.hu; Faller István falleristvan@freemail.hu; Fátyol Tivadar tivadar.fatyol@facebook.com; Fehér Eszter artemisia@freemail.hu; Gránát Zsuzsa granat15@t-online.hu; Gyémánt Ferenc gyemantferi@index.hu; Hangya Kálmán hangya.k@freemail.hu; Holczman József holczman87@freemail.hu; Illés Lajos lajapapa@digikabel.hu; Jozsef Fazekas dalenekes.fazekas@gmail.com; Judit Soós soosilonajudit@gmail.com; Karácsony Rita rita.76@freemail.hu; Kardos Ágnes Zsuzsanna kardos.agnes@telekom.hu; Kerekes andrea gyoreyandi@freemail.hu; Kocsis Dominika domimaci@freemail.hu; Koltai László lkoltai@yahoo.com; Kosaras Ildikó ildiko682@freemail.hu; Kovács Istvánné kovacs.suveges@citromail.hu; Kovácsné Aranka kovacsne.aranka@freemail.hu; László Tarnai Kiss Tarnai.Kiss.Laszlo@mtva.hu; Lindenmayer Mihályné lmrvera@gmail.com; Lukacs Timea lukacs.timea@gmail.com; Magdolna Hesz miliorozsa@gmail.com; Nádor Mara nadormara@freemail.hu; Máté Ottilia ottilia@mateottilia.hu; Nagy Róbert djzeuska@yahoo.com; Nagy, Zsuzsanna Zsuzsanna.Nagy@pfizer.com; Ország Ilona ica0601@freemail.hu; Polgár Gábor polgar-gabor@freemail.hu; Siliga Miklós siliga.miklos@upcmail.hu; Simon Zsóka mecin@citromail.hu; Smidéliusz Éa smideliusz@citromail.hu; István János Somogyi somogyicharly@gmail.com; Sós Hanna hanka815@freemail.hu; Steer Béla steerbela@upcmail.hu; Szabó Szilvia szaszima@freemail.hu; Szeredi Krisztina szeredyk@yahoo.com; Tiszai Nagy Ildikó ildiko510731@freemail.hu; Tóth István toth.ispi@freemail.hu; Varga Gizike vgizmi@freemail.hu

    Címkék:

    Kommentáld!

    Ez egy válasz üzenetére.

    mégsem

    Hozzászólások

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu