Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Az egyik nagy vírusirtó cég szerint csak az év első felében több mint tízmillió új ártalmas alkalmazás jelent meg a világhálón. Már a Mac-felhasználók sincsenek biztonságban.

Az MSNBC értesülései szerint a McAfee biztonsági cég közleményében az áll: 2010 első hat hónapjában minden eddiginél több rosszindulatú szoftver (malware) árasztotta el az internetet. A vállalat több mint tízmillió új kódsort katalogizált, amelyek célja a felhasználók adatainak megszerzése, vagy a gépeken található tartalom módosítása.

A McAfee szakértői figyelmeztettek, hogy az Apple számítógépek felhasználói sincsenek biztonságban. A Mac-tulajdonosokat korábban szinte egyáltalán nem fenyegették a vírusok, mostanra azonban ez a korszak lezárult.

„A legfrissebb jelentésünk szerint az év első felében meredeken emelkedett a rosszindulatú alkalmazások száma” – nyilatkozta a Reutersnek Mike Gallagher, a cég Global Threat Intelligence nevű részlegének műszaki vezetője.

Áprilisban fedezték fel az OSX/HellRTS nevű vírust, amely kifejezetten az Apple-gépeket célozza. Ha működésbe lép, módosíthatja a vágólapra másolt adatokat, illetve elkezdi kinyitni és becsukni a CD- vagy DVD-lejátszó ajtaját.

„Nem akarjuk eltúlozni a fenyegetést, azonban ez egy jó emlékeztető, hogy a cyber-bűnözés, valamint az adatlopás korát éljük, amelyben minden operációs rendszert és minden típusú készüléket védeni kell a vírusok ellen” – áll a közleményben.

A felmérés szerint 2010 második negyedévében valamivel visszaesett a kéretlen levelekben terjesztett vírusok száma, azonban a támadók a széleskörű érdeklődésre számot tartó eseményeket – mint például a labdarúgó világbajnokság – meglovagolva próbálják rávenni a felhasználókat, hogy fertőzött linkekre kattintsanak.

 

 

http://hvg.hu/Tudomany/20100811_virus_malware_spyware_spam_apple#rss

 

Címkék: vírus; mac; apple; malware; spam; spyware; osx;

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Varga Zoltánné Marika üzente 13 éve

Köszönöm a figyelmeztetést.Marika.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu