Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A kapus ezen a területen belül amelyet büntetőterületnek neveznek, kézzel játszhatja meg a labdát. Kirugáspk, szabadrugások alkalmával a labdának a mezőny felé el kell hagynia ezt a területet. Ha a védőcsapat valamelyik játékosa  a 16 1/2-esen belül olyan szabálysértést követ el, amelyért a mezőnyben közvetlen szabadrugás jár. "itt" 11-es (büntetőrugás) at ítélet. Egyrészt ennek végrehajtásához szükséges a 22 cm átmérőjű pont, amelyet a kapuvonalra merőlegesen (képzeletbeliegyenes) 11 méterre mérnek ki, másrészt e pontból (természetesen mindkét kapunál) 9,15 méter sugarú körívet húznak a büntetőterületen.

Mi a saroktér?

A sarokzászló körül a játéktérre eső 1 méter sugaru negyedkör, ahonnan a szögletrugásokat hajtják végre.

Kezdőkör

A játéktér közeén keresztülhúzódó felezővonal középpontjából kiindulva megrajzolt kör 9,15 méter sugarú.. A felezővonal a lesállások megitélésénél nyújt tápmpontot, a körnek a kezdőrugások elvégzésénél van szerepe.

Fontos tudnivaló:

A játéktér jelzővonalai az általuk határolt területhez tertoznak. A játékvezető a 16-os vonalról itélt szabadrugást - olvassuk, halljuk sokszor a sportujságíróktól. Tévedés! A játékvezetők közvetlen szabadrugást sohasem ítélnek a 16-os, pontosabban a 16 1/2-es vonalról, mert ezek a vonalak a büntetőterülethez tartoznak. Tehát ha ezeknek a vonalaknak bármelyikén védők olyan szabálysértést követnek el, amelyért a mezőnyben közvetlen szabadrugást kell itélni, itt büntetőrugás jár a vétkes csapat ellen. A felezővonalon álló játékos sincs lesen, mert a saját térfelét határolja.

Címkék: 11-es rugás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu