Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ötemeletes. törnyos,, sárgás szürkés épület 1680-ban épült. eredetileg szultáni rezidencia volt, késóbb a kalózok hajósiskolája, majd mohamedán egyházi iskola lett.

nyitvatartás naponta 9-12-ig és 13-17 óra között.

Belépve az épület  kapuján , az udvarban kellemes látvánít nyújt a fehér márvány medence. Hatását növeli az udvart körülvevő  patkóives árkádsor. A múzeumban a legjelentősebb a 13. századból való Korán kéziratgyűjtemény, továbbá az aranybrokátos-selymes teljes szobaberendezés és  a marokkói  szőnyeggyűjtemény.

Az épület mögött van az Andalúziai kert, egyik oldalán a hajdani raktárakban kerámiákat mutatnak be, valamint Marokkó tájairól vakó népviseleteket.

A kert körüli falnál láthatjuk a noriát, az ősi vizmerítő kereket. Ez 3-4 méter átmérőjű vizszintes tengelyű fakerék, amelynek kerületére 50-60 homoru falapát nyúlik sugarasan. A kerék alja a folyóba vagy a csatornába ér, az onnan kiemelt víz a kerék felső részénél elhelyezett vályuszerűen megformált  elvezetőbe folyik.

A kerten keresztül  a népszerű Café Maureba menta tea vagy igazi török kávé mellett csodálatos a kilátás különösen napnyugtakor gyönyörü a tenger és a Bou Regreg tükre.

Címkék: Andalúziai kert

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu