Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A Santa Maria in Cosmedion-templom oldalán haladó Via della Greca folytatása a Via del Circi Massimo. Ez a Circus Maximus azaz a Nagycirkusz oldalánál vezet végig. A csekélyke maradványból már alig lehet látni, hogy valamikor 20000 ember számára volt itt ülőhely , hogy végignézhessék az ókorban oly népszerű kocsiversenyeket. A Cirkus túloldalán a Palatinus dombot, a császári palotákhoz tartozó épitményeket látjuk. A Cirkus másik oldalán pedig a Aventinusnak nevezett domb magasodik. Két kis ókeresztény eredetű , de többszörösen átépített templomot találunk itt.

AS. Prisca:

AS. Sabina templom

A Ciircus Maximus délkeleti végétől A Via dia S.Gregorio vezet a Colosseum felé.. Bal kéz felől a Palatinus, jobb kéz felől a Caelius domb szegélyezi. A Caeliuson is találhatunk két  középkori eredetű, de későbbi korszakban átépitett templomot. Az egyik a Nagy Szent Gergely templom, ahol a hagyomány szerint a nagy pápa lakott a VI század végén., a másik a Szent János és Pál templom A templom oldalánál húzódó elég meredek ókori utcán, a parkosított vidéken tovább haladva, lefelé a Via Claudia felé, egy nagy ókori iv alatt átjutvaa Via di S.Stefano Rodontón menjünk egy keveset.. Jobb kéz felől egy kert mélyén meglátjuk az utcának nevet adó templomot.

Szent István körtemplom

Szent Kelemen templom

Lateráni Szent János Bazilika

Szent Lépcső és Szentek Szentje Kápolna: A 28 lépcsőfokot faburkolat védi és ezen csak térden állva szabad felmenni. Tetején van az 1277-ben épült Szentek Szentjének nevezett kis gótikus kápolna, ahol sok ereklyét őriznek. Az egész együttest egy barokk épitménybe foglalták.

Jeruzsálemi Szent Kereszt templom

San Lorenzo fuori is Mura

AS. Agnesefuori le Mura

SanConstansa templom

Nagyobb Mária templom

AS. Prassede templom

S.Pietro in Vincoli

Termini Pályaudvar

Római Nemzeti Múzeum

Angyalok Szűz Máriája templom

A Győzelem Szűz Mária temlom

Palazzo Barberini

S. Carto alle QuatroFontane

S. Andrea Quirinale

A PalazzodelQuirinale

Trevi kút: A barokk stilusú épitményt Bernini tervei szerint alakitották ki a XVIII. század folyamán. Középen a tenger istene Neptunus áll, körülötte pedig kűlömböző tengeri lények szobrai emelkednek ki a vízből. A kút nemcsak szépségének, hanem inkább a hozzáfűződő hiedelmeknek  köszönheti hírnevét.: aki pénzt dob a kút vizébe , azt a forrás nimfája visszahozza az Örök Városba.

A hegyi Szentgáromság templom

A Casino Borghese

Modern Művészetek Galériája

Etruszk Muzeum

Címkék: palota kút templom

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu