Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 Most tudtam meg, hogy a jövő héten  február 7-én ülésezik a Magyar Rádió kuratóriuma, ahol az új műsor struktúráról is tárgyalnak többek között!

Be kell mozgósítani tagjainkat, hogy mindannyian, egymástól függetlenül

E mailt küldjünk a Magyar Rádió Elnökének címezve az

 info@radio.hu E mail címre!

A levélben kérjük, követeljül, hogy vagy az MR1 vagy az MR2, napi rendszerességgel játsszon Magyarnótát!
mindenki saját szavaival fogalmazza meg a kérelmet, a követelést, hogy vegyék figyelembe az idősebb korosztály igényeít is.
Most minden magyarnóta kedvelő ember egy email elküldésével kifejezheti igényét az irányba, hogy a  magyar rádiókból  a műsor szerkesztők tegyék lehetővé a magyarnóták meghallgatását.

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Rádió Tisztelt Kuratóriumának !

 

Tisztelt Elnök úr, Tisztelt Kuratóriumi tagok

 

Tudomásomra jutott, mint a magyarnóta klub internetes közösség vezetőjének, hogy  e hónap 7-én összeül a Magyar Rádió kuratóriuma  többek között Magyar Rádió műsor strukturájának megbeszélése ügyében.

 

Az összejövetel alkalmat nyit azon óhajunk megfogalmazására és továbbítására az Elnök Úr és a kuratóriumi tagok felé, hogy a Magyarnótának napi rendszereséggel biztosítsanak helyet a műsortervben

.

A Magya Rádió Közszolgálati műsorszabályzata tartalmazza többek között, hogy  a , Magyar Rádió RT. kiemelt szerepet vállal a magyar kultúra értékeinek megőrzésében és gazdagításában. Elősegíti a nemzeti etnikai kisebbségek kultúrájának, hagyományainak ápolását

Feladatául tűzte ki, hogy az MR.RT. programjaival, műsoraival kielégíti a társadalom valamennyi csoportjának érdeklődését.. A műsorszolgáltatás során gondoskodik a magyar kulturális értékek bemutatásáról, nemzeti hagyományok ápolásáról, önazonosságuk megőrzéséről és erősítéséről, nemzeti és etnikai kisebbségek kulturájának bemutatásáról, hagyományainak ápolásáról, önazonosságuk megőrzéséről és erősítéséről, az igényes szórakoztatásról, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltését szolgáló műsorokról.

Állítjuk, hogy a szabályzatban feladatként elvállaltakat hiánytalanul nem teljesítik.

 

Kultúrális értékeink bemutatását célzó műsorokból hiányoljuk a magyarnóta, (a népies műdal,) valamint a cigányzenekarok értékeinek bemutatását, azokat a gyöngyszemeket amelyek  gyöngysorrá fúzve adják  a magyar nemzet legtisztább kincsét. Hagyományunk ékkövei ezek a szívnek és léleknek írt, a magyar ember öröméről,   bánatáról, szerelméről, elmúlásról szóló nóták

A műfaj legszebb darabjai nagyon magas igényt támasztanak hangi adottságok és muzikalitás tekintetében.és ritka, hogy a magyarnóta műfajához megfelelő stílusérzékkel rendelkezik az előadó. Igazi csemegének számít, ha valaki mind a három kritériumnak megfelel.

 

Szomorú időket élnek napjainkban ezek a híres, gyönyörű nóták. Kitiltották a médiából, először a televizióból, aztán a rádióból.  Ezen állításomat alátámasztom azzal, hogy nem hallani már a "jó ebédhez szól a nóta" világszerte közkedvelt műsort, és a televizió adók egyetlen magyarnótaestet sem közvetítenek.

 

Az interneten külömböző közösségi oldalakon magyarnótával foglalkozó web oldalak,  klubok alakulnak, videókon örökítik meg  azokat a magyarnótákat, amelyek hallattán  a lélek rezdülése mosolyt varázsol az arcokra.

Megörökítik a zokogó hegedű hangját, amikor a szemekből a könny kicsordul.

Ezek a nóták méltán megérdemlik, hogy minden magyar legszebb emlékei között őrizze őket, ápolja és továbbadja unokáinak.

 

Az általam vezetett magyarnóta klubnak a mai nap 7434 tagjai van, akik egybehangzóan szeretnék Önök felé  küldeni azon kívánságukat, hogy a magyarnótás és cigányzenés műsorok ne hiányozzanak sem a magyar rádió , sem a magyar  televizió műsorszerkezetéből. A magyarnótának és az azt kísérő cigányzenének jelen kell lennie napjaink  zenei életében. a médiában, mert ezek adják a hagyományos magyar zenei kulturális életünk sava-borsát.

Ugyanúgy, mint az élelmiszerek között többek közt a kecskeméti barackpálinka,  a kalocsai fűszeraprika. a szegedi téli szalámi, vagy a tokai bor,

 

Kovács Mária Magdolna

 

 http://magyarnota.network.hu/

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu