Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Alapkövetelmény a játéktérrel kapcsolatban, hogy az a játékra alkalmas legyen, ami azt jelenti: állapota nem veszélyeztetheti a játékosok testi épséégét, a labdának a pálya egész területén megjátszhatónak kell lennie!

A mpálya méretei: A futballpálya téglalap alaku, maximális hossza 120 méter, minimális 90 méter, szélessége: maximum 90 méter minimum 45 méter. A nemzetközi mérkőzéseket legalább 100 X 64 méteres pályákon lehet játszani.

A labdarugó pálya tartozékai:

A kapuk, a zászlók és a határjelzővonalak

A kapuk mérete 2,44 X 7,32 méter, fából, fémből, műanyagból készülhet. Alakjuk téglalap, négyzet  , félkör, vagy elipszis. Szélességük akárcsak a kapu vonalaké legfeljebb 12 centiméter.. A kapuk mögött a kapufához, a keresztléchez és a talajhoz hálót lehet rögzíteni.

A zászlók:a játéktér minden sarkán sarokzászlókat kell elhelyezni, legalább 1,5 méter magas rúdon. Egyik sem hiányozhat! A felező zászló alkalmazása-amelyet a felezővonal és az oldalvonal találkozási pontjától 1 méterre a játéktéren kívül helyeznek el - nem kötelező.! A legnagyobb stadionokban általában nem is használják. A játékvezető azonban kérheti pótlásukat.

A játéktérhez tartozó legfontosabb jelzővonalak:

A kapuvonal, gólvonal, az oldalvonalak, ezek a pályát határoló hosszabb vonalak, játéktér közepén keresztül haladó felezővonal, amelynek középpontját meg kell jelölni.

Kapuelőtér: Innen hajtják végre a kirugásokat és a kapust itt mindaddig amig nem szerzi meg a labdát még szabályosan  sem lehet támadni. A kaputeret ugy alakítják ki, , hogy a kapuvonalakra merőlegesen 5.,5 méter távolságra vonalakat húznak ki és a végpontjaikat összekötik. A kapuvonal (gólvonal) és a kapuháló által terület nem tartozik a játéktérhez. Ha a játékosok itt követnek el szabálytalanságot, a játékvezető megállítja ugyan a játékot -figyelmeztet, vagy kiállit - de a mérkőzést játékvezetői labdával folytatja (labdádt ejt) , ahol a labda a játék megszakításának pillanatában volt.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu