Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 GHB, a láthatatlan diszkódrog
Hatása alatt megerőszakolják a fiatal lányokat
A diszkódrogot, ha az ember nem figyel, belekeverik az italába, majd amikor a szer hat, kifosztják vagy megerőszakolják. És ő nem emlékszik semmire. Megkérdeztük a tiniket tapasztalataikról, és rejtett kamerával szórakozóhelyeken forgattunk. Megdöbbentő történetekről hallottunk. Már Magyarországon is fel kell készülnünk mindenre, ha buliba megyünk.
link:
Fókusz - Szalai Anett
2007-07-06, 21:45

A GHB-t korábban gyerekek altatására használták az orvosok. Semleges ízű, vízszerű folyadék, hol keserű ízzel, hol íztelenül. Ha megisszák 10-15 perc múlva tudatvesztés és légzészavar lép fel. Túladagolás esetén pedig légzési elégtelenség, kóma.

Sokszor szórakozóhelyeken, a csapolt sörbe is tesznek olyan anyagot – nem feltétlen GHB-t, amelytől automatikusan visszajár az ember ugyanarra a helyre. Furcsa módja ez a vendéglátásnak.

A budapesti toxikológián szinte minden héten van legalább két GHB-s eset. Az elkövetők ugyanis kifosztás és nemi erőszak céljából rakják a kiszemelt italába a szert. Ha nem adagolják túl, akkor passzív, eufórikus, bamba állapot lép fel az áldozatnál. Így ha felkérik táncolni, elmegy, ha kikísérik az autóhoz, elmegy. Ellenállásképtelenné válik.

A GHB-val elkövetett nemi erőszak áldozatainak csupán 5 százaléka megy el orvoshoz vagy rendőrségre. Fontos lenne pedig, mert a szer mindössze 12 órán keresztül mutatható ki a vizeletből. Utóhatásai pedig nincsenek. Hogy ezek után hogyan lehet védekezni ellene? Azzal a régi jó mondással, miszerint idegenektől inkább ne fogadjunk el semmit.

 

 

 

 

 

 GHB gammahydroxubutyrát

2008-10-23 20:00 | Kovács Istvánné | 0 hozzászólás

Kedves nagyszülők! ezt a cikket olvassátok el, és mondjátok el unokáitoknak, hívjátok fel figyelmüket a veszélyre. Vigyázzatok rájuk!  és ők is vigyázzanak magukra és egymásra. (suvi)

 

 

GHB gammahydroxubutyrát

2008-10-25 00:00 | Kovács Istvánné | 0 hozzászólás

 

network.hu

 

 

network.hu

 network.hu

 

A GHB
A GHB-t gyakran szokták folyékony extasynak nevezni. Ez egy olyan új típusú szintetikus drog, amelyet rekreációs célból csak nemrég kezdtek fogyasztani. Először 1961-ben állították elő (egy évvel korábban, mint a ketamint). Ezt a szert sokáig érzéstelenítőként használták - színtelen, szagtalan, kissé sós ízű folyadék, rendszerint kis üvegekben vagy kupakonként árulják. A GHB (gamma hidroxibutirát) fogyasztása szájon át történik és hatásai a ketaminéhoz hasonlóak. Illegális szernek számít (Angliában 2003-tól). Sokáig randi drognak tartották: gyakran cikkeztek Amerikában és Európa több országában is az újságok, hogy milyen bűntetteket követtek el e szer segítségével. A szer egyik hatását (emlékezetkiesést) használták nemi erőszakhoz - az italukba keverték az áldozatoknak, így nem emlékeztek mi történt velük. Kis mennyiségben alkalmazva a nyugalom és béke érzését váltja ki, vidámmá és közvetlenné teszi fogyasztóját, feloldja a belső gátlásokat, de esetlegesen fáradságot is okozhat. Nagy mennyiségben teljes emlékezetkiesést, a koordinációs képesség elvesztését, émelygést, izomlázat, dührohamokat, a tájékozódó képesség elvesztését, ájulást, eszméletvesztést, szédülést, hányingert és hányást okozhat. Túladagolása akár kómához, görcsökhöz, fulladáshoz, légzési nehézséghez és halálhoz is vezethet. A GHB-t, mint nemi vágyat serkentő drogot árulják. Rendszeres használata függőséget alakíthat ki- elvonási tüneteket okozva. Alkohollal együtt használva rendkívül veszélyes lehet-a legtöbb haláleset GHB és alkohol együttes fogyasztása miatt történik.

2007.04.11.    

forrás: Zsiráf  

Comments
Written by ew.k on 2008-10-11 23:43:27
a gina mint név a GHB szlengje, ennek inkább enyhén kesernyés íze van, nem sós. általában ez festéklemosó, vagy alvázvédő folyadék ami ezt a szert is tartalmazza, ezét hasonlíthatott marószerre. Ha mértékletesen veszi magához valaki akkor kellemes hatása van, de túladagolásnál nagyon veszélyes. Rendszeres használata veszélyes, viszért is okozhat.
Written by karelgott on 2008-08-05 12:57:24
Hy! Amit mi próbáltunk azt gina-nak hívták, de közel sem enyhén sós íze volt, hanem inkább valami mosószerre hasonlított, a telefon hátlapját megmarta, ahogy a nyelvemet is tisztán. üdítővel türhető volt, meg a hatás is jó volt! 
Mit ihattunk? tudja valaki?
Forrás: http://funyiro.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=199&Itemid=175

Címkék: ghb kábítószer

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kedves Tünde! Itt küldök egy cikket a GHB-ról. Sajnálom ami a lányoddal történt. Amint látod nagyon veszélyes anyag. Legálisan sehol nem juthatsz hozzá. Ne akarj te is belekeveredni egy ilyen társaságba. ezek az esetek nem véletlenszerüen történnek meg.A kiszemelt áldozat bizony nem tud ellenne tenni semmit, csak ugy ha figyel, idegentől nem fogad el olyan italt amit kiöntve pohárba hoznak oda. Ilyen bulis helyeken fogyasszunk palackozott italokat, csak ismerőssel együtt menjünk diszkóba stb.


Csak felvilágosítással tudod némileg eleját venni a bajnak. Ilyen világban élünk
Azért tettem fel, hogy tudjanak róla a szülők és fiatalok.

A cikk szerint nem foglaltak még le randi drogot senkitől. Hát valyon miért?

Válasz

Randidrog és legenda: Bájital



A randidrog-hisztéria valószínűleg előbb jelent meg itthon a női magazinok hasábjain, mint "élőben". Maga a kifejezés az angol "rape drug" kissé szerencsétlen fordítása, hiszen az "nemierőszak-drogot" jelent. Nyugaton az elmúlt években komoly legendakör alakult ki a GHB (gamma-hidroxi-butirát) nevű anyag körül: bármelyik amerikai egyetemi újságban találunk kéthavonta egy cikket az egyetemi Pi Omega Sorority huszonkét éves, szőke eminenséről, aki egy hevesebb buli után egy ismeretlen ágyában felébredve gyászolja a szüzességét, és meg van győződve róla, hogy az itala "spiked" volt, vagyis randidroggal bolondították meg. Bár a GHB-t itthon alig ismerik, a legenda már megjelent.
A GHB-t az ún. új típusú szintetikus drogok között tartja számon a szakirodalom, mivel "rekreációs célú" fogyasztása csak a közelmúltban kezdett elterjedni. A köznyelvben folyékony exstasynak nevezett szert Henri Laborit, neves francia kutató állította elő 1961-ben. Eredetileg az aneszteziológiában kívánta használni, de hamar rájött, hogy antidepresszánsnak sem utolsó:

egy barátja
visszaemlékezése szerint hetente háromszor használta, és hosszú élete egyik legnagyobb felfedezésének tartotta. Az anyag - kis menynyiségben - természetes módon jelen van az emberi szervezetben is. Négy európai uniós államban (Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Ausztriában) máig használják orvosi célokra, elsősorban az alkoholmegvonás tüneteinek enyhítésére és a narkolepszia nevű alvászavar kezelésére, de végső soron nem futott be nagy gyógyászati karriert: hamar kiderült, hogy túl sok kellemetlen mellékhatása van, például émelygés, hányás, látási és tudatzavarok.
Legálisan ma már sehol nem lehet GHB-hez jutni, Nagy-Britanniában tiltották be utoljára (idén júliusban), de a neten keresztül könnyen beszerezhető kis műanyag fiolák formájában, melyek valóban színtelen, szagtalan folyadékot tartalmaznak - a legendának ez a része tehát igaz, ahogy az is, hogy alig fél gramm már jelentősen csökkenti a gátlásokat, felszabadultságot, eufóriát okoz. A hatás tizenöt percen belül jelentkezik, erőssége a dózis nagyságától függ: 3-5 g már valóban ájuláshoz, alváshoz vezet.
A randidrogos elméletet tehát elvileg nem sorolhatjuk a teljes képtelenségek közé, sőt, egyszer-egyszer valóban felhasználhatták nők megerőszakolására. Nagy-Britanniában a különösen erős sajtókampány hatására 1997-ben külön szervezetet hoztak létre a "probléma" kezelésére. A Roofie Foundation 24 órás forródróttal várja a bajba jutott nőket. Állításuk szerint évről évre drámaian nő a hozzájuk fordulók száma, és összességében eléri a 6650 főt - ez persze töredéke az ugyanennyi idő alatt bekövetkezett halálos autóbalesetek számának. A több mint hatezer főből (772 férfi is akadt köztük) nagyon kevesen tettek rendőrségi feljelentést, és még kevesebb esetben született érvényes bírósági ítélet - az alapítvány alig tucatnyi bizonyított GHB-üggyel büszkélkedhet. Franciaországban, Svédországban és az Egyesült Államokban szintén rendszeresen fordulnak elő rape drug ügyek, nagyjából hasonlóan jelentéktelen számban. A legenda kialakulásához valószínűleg jobban hozzájárulhatott egy híres bűnügy: a világhírű Max Factor kozmetikai cég alapítójának az unokájáról, Andrew Lusterről kiderült, hogy 1996 és 2000 között több lányt is megerőszakolt a lakásában, akiket előtte GHB-vel kábított el. Hőstetteiről házi videókat is készített, így három esetet sikerült rábizonyítani. Jelenleg 124 éves börtönbüntetését tölti, miután Mexikóban elkapta egy fejvadász.
Bár az eset nyomán a GHB végképp beírta magát a köztudatba mint randidrog, valódi rekreációs használata egészen más. Mivel szinte teljesen ugyanolyan,

mint az alkohol,
de nagyon gyorsan hat, és elég egy kis mennyiséget fogyasztani belőle, elsősorban bulikon, főleg rave partikon használják. Bár a magyar rendőrség még soha nem foglalt le GHB-t, a hazai kutatások is azt bizonyítják, hogy a szer elsősorban a partizók között van jelen. Az egyetlen mértékadó felmérést Demetrovics Zsolt addiktológus és munka-társai készítették eddig, a még publikálatlan és nem végleges adatok szerint egy 1000 fős mintából hat százalék állította, hogy kipróbálta a drogot, és közülük is a többség legfeljebb egyszer vagy kétszer nyúlt hozzá. A kutató szerint "a GHB-re nem igazán szoktak rákattanni a partizók se. A rape drug elmélet is jórészt az új szereket övező pánik jellegzetes tünete: ha a GHB randidrog, akkor az alkohol is az."
A GHB-nek azért mindenképpen van némi köze a szexhez: használói hagyományosan vágy- és gyönyörfokozónak tartják, és magyar nyelvű fórumokon is lehet már olvasni egy-két lelkes beszámolót erről a hatásáról. A többi valószínűleg tényleg csak mese: sokkal inkább szól arról a férfiálomról, hogy kezünkbe kapjunk egy minden nőt lefegyverző, ellenállhatatlan csodafegyvert, és a nők félelméről, hogy egy színtelen-szagtalan, modern aphrodisiacum játékszerré teszi őket, és visszalöki egykori kiszolgáltatott állapotukba, mint egy másodlagos partidrog valós kockázatairól.

Zsuppán András

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Jó napot Kivonok! Hujderné Szauer Tünde vagyok! És olvastam a cikjét a Ghb-röl, és egy olyan kirésel fordulok, önhöz hogy-tud na e pontos képet a ghb-röl és a pontos nevét és hogy hol juthatnak hozzá, mert szeretnék szembesülni azzal ami majdnem tönkretette a lányom életét! hogy engedhetik meg hogy bárki szabadon vásárolhasson ilyen szörnyű dolgot, és hogy úszhatják meg büntetlenül? mert ha ezt használják akkor a nem minősül erőszaknak, mivel a lányom nem védekezett! De ha valaki ájultan fekszik hogy védek-ezen? és ezt hogy magyarázom meg a lányomnak hogy nem is erőszak magyarul bárki szabadon megteheti! Bocsásameg a felindulásom! várom válaszát! Tiszteletel, Hujderné Szauer Tünde! az email-cimem hujderneszauertunde@citromail.hu

Válasz

Én nem árulom. és nem azért tettem fel, hogy kipróbáld.

Válasz

János Pál üzente 15 éve

de fasza! hol lehet kapni?

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu