A 4 almát meghámozom és lereszelem, majd megszórom fahéjjal. kb : 1 teáskanálnyival és elkeverem.
Ezután elkészítem a palacsinta tésztát a többi motyóból amit eddig nem használtunk ;-) , sűrű puding állagúra.
Ezután kinyomkodom az almát és a palacsinta tésztához keverem.
Sütésnél a teflonos sütőben is bátran tegyünk a tészta alá 1 teáskanál zsiradékot.
Tálalás: Fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:
Azért kell sűrűbbre
hagyni a tésztát mert a kinyomkodott alma leve hígítani fogja a tésztát
és egyébként is sűrűbbnek kell lennie a hagyományos palacsintatésztától.
Sütésnél bátran használjuk a tészta igazgatására a merőkanál fenekét. Ugyanis a rázogatás nem biztos hogy célravezető lesz.
Ha jól csináljuk kb: fél cm vastag palacsinták keletkeznek.
Tipp: A kicsavart almaléből remek almapuding szerű tölteléket készíthetünk:
Tegyük a levet egy serpenyőbe és adjunk hozzá fél dl citromlevet, cukrot ízlés szerint és egy teáskanál őrölt fahéjt.
Forraljuk össze és közben egy kávés csészébe tegyünk 2 e.kanál
keményítőt amit kevés hideg vízzel az ujjunkkal elkeverünk simára.
Öntsük hozzá a forrásban lévő öntethez és keverjük el. Ha jól csináltuk
akkor egy hígabb pudingszerű öntetet kapunk. Ha sűrűre sikerült hígítsuk
egy kis vízzel és forraljuk össze.
A félbe vagy háromszögbe hajtott palacsintákba töltjük. És fahéjas cukorral meghintjük
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!