Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Az almás palacsinta recept
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 db tojás
» 1 csipet
» cukor
» 1/5-2 bögre liszt
» csapott teáskanál szódabikarbóna
» 1/2 l tej
» olaj vagy zsír a sütéshez.
» fahéj
» 4 db savanykás alma
Elkészítés:

A 4 almát meghámozom és lereszelem, majd megszórom fahéjjal. kb : 1 teáskanálnyival és elkeverem.
Ezután elkészítem a palacsinta tésztát a többi motyóból amit eddig nem használtunk ;-) , sűrű puding állagúra.
Ezután kinyomkodom az almát és a palacsinta tésztához keverem.
Sütésnél a teflonos sütőben is bátran tegyünk a tészta alá 1 teáskanál zsiradékot.


Tálalás: Fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

Azért kell sűrűbbre hagyni a tésztát mert a kinyomkodott alma leve hígítani fogja a tésztát és egyébként is sűrűbbnek kell lennie a hagyományos palacsintatésztától.
Sütésnél bátran használjuk a tészta igazgatására a merőkanál fenekét. Ugyanis a rázogatás nem biztos hogy célravezető lesz.
Ha jól csináljuk kb: fél cm vastag palacsinták keletkeznek.

Tipp: A kicsavart almaléből remek almapuding szerű tölteléket készíthetünk:
Tegyük a levet egy serpenyőbe és adjunk hozzá fél dl citromlevet, cukrot ízlés szerint és egy teáskanál őrölt fahéjt.
Forraljuk össze és közben egy kávés csészébe tegyünk 2 e.kanál keményítőt amit kevés hideg vízzel az ujjunkkal elkeverünk simára. Öntsük hozzá a forrásban lévő öntethez és keverjük el. Ha jól csináltuk akkor egy hígabb pudingszerű öntetet kapunk. Ha sűrűre sikerült hígítsuk egy kis vízzel és forraljuk össze.
A félbe vagy háromszögbe hajtott palacsintákba töltjük. És fahéjas cukorral meghintjük

Címkék: az almás palacsinta

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu