Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Előttünk az Arc de Triomphe. Innen  a Champs-Élyséesnek szökőkutakkal ékesített virágdíszes köröndjéről, úgy tűnik, mintha a Diadalív lenne a befejezése mindannak amit Párizsból  látni érdemes . Egy km-re vagyunk tőle, a gyönyörű sugárút enyhén emelkedik, míg a tövébe ér az épületek fűzére , a fák sora úgy fut  egybe, ahol a látványt  az Arc de Triomhe koronázza meg. Effajta diadaliv van a világ sok városában , de ilyen grandiózussá  egyet sem tesz a  a párizsi Csillagtérhez, az Étolilez hasonló, páratlan hatást keltő  elhelyezése.

68600_852714_normal

Mit jelenthet a franciáknak az Arc de Triophe:  a napóleoni  nagyság nosztalgiáját,  az első világháború utáni diadalmenet emlékét,  a hitlerista bevonulás gyászának, szégyenének elhallgatott , de élő sajgását,  a második világhábori után  felszabadult főváros első nagy  ünnepéről megőrzött képet, , s azóta számtalan julius 14-ei katonai parádé , nagy fölvonulás az Imeretlen Katona síremléke  megkoszorúzásának  ismétlődő ünnepi jeleneteit.

Talán nincs is túlzás abban, hogy az Arcde Triomphet tekinti a francia  polgár a "haza oltárának".

A Champs Élysées maga a kozmopolita főváros fő ütőere., ahol néha több a külföldi, mint a francia, ahol a hazátlan pénzvilág nagyjai előtt hajbókolni  a legsovinisztább párizsi számára  sem lehet megszégyenítő. A sugárút képe évről évre változik., az amugy sem régi épületek csákány alá keerülnek, hogy helyükön ultramodern paloták emelkedjenek., a földszinten ujabb csillogó kirakatú autószalonokkal, bankokkal, utazási irodákkal vagy luxus üzletekkel, az emeleten irodák ujabb sorával.

Címkék: párizs

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu