Kis türelmet...
3 süti háztartási kekszből
Ha unod a kókuszgolyót, próbáld ki ezeket a sütiket - ugyan picit tovább tart elkészíteni őket, de mindegyik gyorsan el fog fogyni.
Keksztekercs kókuszkrémmel
Hozzávalók:
500 g darált háztartási keksz
200 g porcukor
30 g keserű kakaópor
2 dl tej
1 tk. rum vagy rumaroma
A kókuszos töltelékhez:
100 g puha sütőmargarin vagy vaj
80 g porcukor
80 g kókuszreszelék
Meghempergetni: 5-6 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A kakaós tésztához a kekszet a porcukorral, a
kakaóporral, a rummal és a tejjel összedolgozom, majd elkészítem a
krémet. Ehhez a margarint/vajat a porcukorral habosra keverem, majd
beledolgozom a kókuszreszeléket is.
2. A kakaós masszát két, kókuszreszelékkel megszórt
folpack között 30x20 centisre lapítom. Leveszem a felső folpackot, és a
kókuszos krémet rásimítom, majd az alsó folpack segítségével minél több
csavarással fölgöngyölöm. Legalább 1 órára a hűtőszekrénybe teszem, majd
vékony szeletekre vágva tálalom.
Keksz kocka
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
9 evőkanál tej
4 dkg kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
fél dl rum (vagy 1 rumaroma)
2 keserű mandula aroma /zöld/
A tetejére: tortabevonó
Elkészítés:
1. A ledarált kekszet a porcukorral, margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.
2. Kettéosztjuk a masszát, és az egyik felébe
beledolgozzuk az átszitált kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a
másik feléhez hozzáadjuk a mandulaaromát.
3. A kakaós masszát fólia között ujjnyi vastagra nyújtjuk, ez lesz alul, a zöld krémet pedig egyenletesen eloszlatva rákenjük.
4. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és a zöld krém tetejére kenjük. Miután kihűlt, apró kockákra vágjuk.
Kekszes lúdláb
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál víz
fél csomag sütőpor
20 dkg liszt
4 tojásfehérje felvert habja
A krémhez:
20 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
2 dl feketekávé
20 dkg vaj
1/2 dl rum
baracklekvár
Elkészítés:
1. Egy tepsit vékonyan kikenek margarinnal, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom.
2. A tojássárgáját habosra keverem a kétféle cukorral
és a vízzel, majd hozzáadagolom a sütőporos lisztet. A fehérjét a sóval
kemény habbá verem, és óvatosan az előbbi masszába forgatom. Mikor
egyneművé válik a massza, beleöntöm a tepsibe, és kb. 20-25 perc alatt
megsütöm.
3. A vajat a cukorral habosra keverem. A kekszet
összekeverem a rummal és feketekávéval, majd alaposan összedolgozom a
kekszes és a vajas masszát. A kihűlt piskóta tetejét vékonyan megkenem a
baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítom a kekszes krémet.
4. A tetejét csokimázzal díszítem.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!