Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mottó:

 

Bármihez, amit új szerzeményként hazaviszünk a családnak, kapunk használati utasítást. Ez már mindenki számára természetes, annyira, hogy kiköveteljük, ha mégsem így van! Hogy is tudnánk hiba nélkül kezelni, ha nem értünk hozzá! Ugye?

Tudnánk-e dolgozni számítógépünkkel, ha nem tanuljuk meg a kezelését, a programok futtatásának, letöltésének szabályait, a szövegszerkesztés fortélyait és még sorolhatnám?

Pedig bármit is vásárolunk, semmi sem olyan bonyolult szerkezet, mint egy kis emberpalánta!

  • Amikor egy anyuka hazaviszi a kórházból az újszülött babáját, vajon kap-e hozzá használati utasítást?
  • Felkészült-e a szülőpáros a gyermeke szükségleteinek szakszerű kielégítésére?
  • A családtervezés során van-e lehetősége előre hozzájutni, tanulmányozni és profi módon elsajátítani a szükséges információkat?
  • Biztosan tudja-e, hogy amit szüleitől megtanult, az alkalmazható-e az Ő gyermeke esetében is?

Ez utóbbi olyan kérdés, melyre bizonyossággal nem tudhatjuk a választ! A válaszok keresése pedig kötelessége kell, hogy legyen minden szülőnek!

Alább közkinccsé teszek pár megszívelendő tanácsot egy szakember tollából. Íme:

.

Idézetek egy amerikai szülész-belgyógyász könyvéből.

 

2. szemelvény.  / Keresd az előző részt is! /

 

Amikor a gyerek beteg lesz.  folytatás.

 

A gyermekbetegségek általános megjelenési formái a rossz közérzet, elesettség, váladékürülés a légzőszervekből, bőrkiütések, hányinger, hányás, láz (de a láz el is maradhat). Ezek az általános tünetek arra utalnak, hogy

  • A vér, mérgező anyagot tartalmaz.
  • A máj nem képes a mérgek tökéletes oxidálására és közömbösítésére.
  • A szervezetet megtámadó sav, helyettesítő kiválasztásának útja a bőrön és a nyálkahártyán keresztül vezet.

Általában megtalálhatók a baktériumok, vírusok és egyéb mikroorganizmusok is, de csak, mint a mérgező salakanyagokon élősködő hiénák. Meg kell ugyan köszönnünk Louis Pasteurnek, hogy eloszlatta a hitet, miszerint a betegségeket démonok és rossz szellemek okozzák, de sajnos helyébe hozta a baktériumokról szóló elméletet. Ne felejtsük el, hogy már Pasteur kortársa, Beauchamp is határozottan állította, hogy a baktériumokkal egyenlő fontosságú az a kémiai környezet, ami a baktériumok táplálkozását lehetővé teszi

Az ember választásra kényszerült:

  • vagy elfogadta, hogy a betegséget a helytelen életkörülmények és a táplálkozás miatt felhalmozódó mérgek okozzák,
  • vagy a sötétben leselkedő titokzatos mikroorganizmusokra hárította a felelőséget, akik hirtelen törnek rá ártatlan és gyanútlan áldozatukra.

Ez utóbbi elmélet szerint a gyógyulás a mikrobák elpusztításán múlik.

Amikor a baktériumokról és a betegségekről beszélgetünk, ki kell hangsúlyoznunk, hogy a baktérium tápláléka ugyanolyan fontos, mint maga a baktérium. Élelem nélkül még a baktérium se élhet és virulhat. Megfelelő feltételek híján elpusztul. A betegségeknek ez a fajta magyarázata talán megvilágítja, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a szerzett és örökölt mérgező salakanyagok a gyermekbetegségekben.

 

KANYARÓ

 

A kanyarót okozó vírus a felső légutakban található nyálkás váladékban szaporodik. A kanyaró járványos méreteket is ölthet, ha a nyálkahártyán, mint helyettesítő kiválasztási útvonalon ürülő váladékban a mérgező anyag nagy koncentrációban van jelen. A tünetek a következő sorrendben jelennek meg:

  • Először rossz közérzet és elesettség, ami a máj mérgezettségére utal.
  • Azután a láz, amit a máj erőfeszítése vált ki a méreganyagok oxidálására.
  • Ezután jönnek a komoly meghűléses tünetek, köhögéssel és orrfolyással és legvégül a bőrkiütések.

Miután a májnak egyedül nem sikerül megküzdenie a méreganyag oxidálásával, belép a pajzsmirigy is, mint a védekező rendszer harmadik vonala és a méreganyag kiválasztást a nyálkahártya és a bőr felé tereli. Ez okozza a váladékürülést és a bőrkiütést. Ha a szem nyálkahártyája (a kötőhártya) is részt vesz a küzdelemben, a szem bevörösödik és beteges fényérzékenység alakulhat ki.

A beteg gyerek nem kíván enni (a beteg állat is visszautasítja az élelmet), de előfordul, hogy kényszerítik rá. Ez csak komplikációkhoz vezethet. Kérem, hogy ne erőltessék a beteg gyereket evésre!

.

Hogyan kezeljük a kanyarót?

 

A legjobb, ha súlyos meghűlésként kezeljük. Fürdőkkel, lemosásokkal csökkenthetjük a lázat és ezzel elősegítjük a bőrön keresztül történő helyettesítő kiválasztást is. A beöntés kitisztítja a belekből a nyálkás váladékot és a máj által kiválasztott mérgező epét. Éppen ezért a betegség lefolyása alatt naponta egyszer-kétszer beöntést kell adni. Szájon át semmit nem szabad adni a betegnek, legfeljebb tört jeget, ha kívánja. Később, amíg lázas, higított gyümölcslével olthatja a szomját. Huszonnégy órával a láz megszűnte után főtt, keményítőt nem tartalmazó zöldségeket kaphat, főtt vagy nyers gyümölcsökkel. Két-három nappal később vissza lehet állni a normál, könnyű táplálkozásra.

Aszpirint vagy egyéb hasonló lázcsillapítót adni veszélyes, mert a lázcsillapítók az idegvégződések bénításával csak hamis biztonságérzetet keltenek és így csak fokozzák a máj mérgezettségét. Az egyéb gyógyszerek, amit általában a váladékozás és a bőrkiütés ellen adnak, csak a szervezet belseje ellen fordítják a mérgező anyagot, ami így a belső szerveket károsítja. A gyermeknek ágyban kell maradnia, mert teljes fizikai pihenésre van szüksége, de ugyanígy pihentetni kell a nyálkahártyákat, a bőrt, a májat és a veséket is a kémiai megterheléstől, ami csak teljes böjtölés útján lehetséges. Meggyőződésem, hogy a kanyaró vezeti a listát a keményítő és cukormérgezés okozta gyermekbetegségek közül. De ugyanebbe a csoportba tartoznak a szamárköhögés, a krupp, a tüdőgyulladás, az agyhártyagyulladás, az influenza, az erős orrfolyással járó orrmelléküreg gyulladás, a kötőhártya gyulladás, a bronchitis és az asztma is. Természetes ellenszerük a vízzel higított gyümölcslevek, például almából, narancsból, grapefruitból, ananászból vagy papayából.

A gyermekbetegségek egy másik nagy csoportja ……..

.

Folytatása következik.

 

 

Címkék: egészség gyógyulás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu