Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Idézetek egy amerikai szülész-belgyógyász könyvéből.

 

6. szemelvény.  / Keresd az előző részeket is! /

 

Amikor a gyerek beteg lesz.  Folytatás.

.

A csecsemők etetése.

.

A csecsemők etetésének összes gondja közül az emésztési zavarok a legaggasztóbbak. Ezeknek a legfőbb oka a mérgező epe, ami rendszerint savas, pedig lúgosnak kellene lennie. Gyakoriak az olyan tünetek, mint például a bélszél, bélgörcs, hasfájás, idegesség, álmatlanság. Fontos, hogy az anya megértse, honnét ered és mi az oka ennek a mérgező epének (ami általában zöld a normális sárga helyett), így jobban megérti gyermeke betegségeit is.

A még meg nem született babát tápláló vér tisztaságáról három szűrő gondoskodik:

    - az első az anya mája,

    - a második a méhlepény, amely csak másodsorban (az anya után!) védi a babát a vérben keringő mérgező anyagoktól,

    - a harmadik a baba saját mája, amin keresztül a köldökzsinóron érkező vér még azelőtt átfolyik, mielőtt belép a baba vérkeringésébe.  

A baba májában felgyülemlett mérgező epe az első három életév során lépésről-lépésre kiürül. Időnként ez a mérgező epe bekerül a baba beleibe, hogy onnét eltávozhasson. Amikor ez megtörténik, magával hozza a csecsemőkori emésztési zavarok összes kellemetlen tünetét. A tej gumiszerű aludttejjé válik, ami a székletben kemény, babnyi darabokban felismerhető. A keményítő és a cukor rothad, ez gázokat fejleszt, bélgörcsöt és erős, hasogató hasi fájdalmat okoz. Ilyenkor az anyatej emésztése sem tökéletes.

A baj oka a baba májának kémiai folyamataiban keresendő, nem pedig az alkalmazott táplálékban!

. 

/(Ny.L. megjegyzése): Tisztelt leendő anyukák! A fent említettek alapján egyértelműnek látszik a megoldás: Még a csládtervezés idején, fogantatás előtt több hónappal gondoskodni kell az anya testének belső megtisztításáról és eme tisztasági fok fenntartásáról a másállapot teljes ideje alatt. Az anyaméh a baba szentélyének kell hogy legyen, amely tiszta, egészséges és biztonságos környezetet teremt a fejlődő magzat számára.  Ha így tesz, joggal és bizton várhatja, hogy egészséges gyermeke fog születni. /

.

Túl sokszor helyezik előtérbe a babának szánt ételeket ahelyett, hogy a baba emésztési folyamatára figyelnének. Ennek eredménye az a rengeteg fajta készítmény, amit a beteg gyermek táplálására ajánlanak. Általában az anya az egyiket a másik után próbálgatja és idővel,- ha a baba túléli a kísérletezgetést és közben még a mérgező epét is sikerül kiüríteni a szervezetéből,- végül is megemészti valamelyik szintetikus készítményt. Az elismerés az utolsó kipróbált készítményt illeti a gyermek meggyógyításáért.

A csecsemőnek egyetlen természetes tápláléka van: a tej . A tejnek frissnek, természetesnek kell lennie. A legjobb szoptatni acsecsemőt. A legjobb mindig az anyatej, legalább is, ha az anya szervezete nem túl mérgezett. Ezután jön a kecsketej és csak ezt követi a tehéntej. A kecske- és a tehéntejet vízzel hígítjuk és cukrozzuk, hogy amennyire lehet, megközelítse az anyatej összetételét. Az a tej, ami huszonnégy órán túl áll, még ha hűtőszekrényben is, sokat veszít értékes tulajdonságaiból. Minél többet kezelik és forralják, annál kevesebb a tápértéke. A természetes vitaminokat sose lehet pótolni szintetikusakkal. A pasztörizálás, bár nem használ a tejnek, nem is igazán káros, mert számos értékes alkotóelemét változatlanul hagyja. A pasztörizálás a szükséges rossz, büntetés a tömegek városi életmódjáért. Nagyon kevés tápérték marad viszont a forralt, ultrapasztörözött tejben, tejporban, tejkrémben.

Ahogy nő és erősödik a csecsemő, úgy lesz egyre több energiája a mérgek kiválasztására. A mérgeket a csecsemő mája löki ki az epével. A normális epe, amit a máj termel, a bélben lévő bármilyen étellel jól megfér. A mérgező, normálistól eltérő epe viszont irritáló hatású az érzékeny bélflórára. A mérgező epe lehetetlenné teszi a fehérjék, cukrok, keményítők és zsírok emésztését és megjelennek az emésztési zavarok jellegzetes, kellemetlen tünetei, jellemzően a bélszél, bélgörcs, fájdalmak, székrekedés vagy hasmenés, rosz idegállapot és általános nyugtalanság.

A mérgező epe kiürítése alatt nincs emésztés, ezért legjobb az étkezést mellőzni és kizárólag forralt vizet, erősen hígított gyümölcslevet, vagy lúgos vegyhatású zöldségekből főzött híg levest (húst ne tartalmazzon) etetni a babával. Ezt a fajta táplálékmegvonást egy-három napig folytassuk. A krízsis után etessük meg a babát. De még ekkor is fele arányban hígítsuk a friss tehéntejet vízzel.

A csecsemő életének első hat hónapjában a táplálékszükséglet napi 4,8 dl. tej. Üvegből etetett babáknál a tejet vízzel hígítsuk.A hígítás arányát az határozza meg, hogy mit tűr a baba. Amikor már az édesítést is jól tűri, barna cukrot vagy mézet tegyünk a tejbe a szintetikus szirupok, melasz, porított laktóz vagy a kereskedelemben kapható szőlőcukor helyett. Ha a cukor bélszelet, hasgörcsöt, bőrkiütést, hasmenést vagy a végbél kötnyékén a bőr felmaródását és általános nyugtalanságot okozna, ismét meg kell vonni a cukrot, egészen addig, amíg az epereakció normálissá nem válik. Az első életévben a gyerek nehezen emészti a keményítőt és a zsírokat. Ha az anya úgy tapasztalja, hogy a gyere nem tökéletesen emészti ezeket a tápanyagokat, hagyja ki a gyerek táplálékából.

A tej megfelelő hígítása és az étkezések időbeli elosztása művészet, ami a gyermekét folyamatosan megfigyelő anya teljes odaadását igényli. Lehet, hogy gyakran kell változtatni a hígítás mértékén. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, a gyerek reakciója és viselkedése.

Azzal vígasztalódhat az anya, akinek a gyermeke mérgező epével küzd, hogy a hetek múlásával csökken az emésztési zavarok támadása. Egy idő után könnyedén megbirkózik a baba a cukorral, a gyümölcslékkel, gyümölcsökkel és a zöldségekkel is.

Egyet nem szabad elfelejteni! A mérgező epe kiürülését gyógyszerrel és kémiai szerekkel megakadályozni veszélyes. A természet segít a babának megszabadulni az örökölt mérgektől. Az átmeneti enyhülést hozó kezelés a gyermek egészségét veszélyezteti a későbbi időben. Elronthatja a fogát és a csontjait.

A türelem, szerető gondoskodás és elszántság legyőzi az aggódást, a kialvatlanságot, a rendszertelen etetések miatti kényelmetlenségeket és egészséges, gyönyörű gyermek lesz a jutalom.

Emerson egyszer azt mondta, hogy az a gyerek, aki tud járni, valószínüleg rendben van.A gyermekbetegségekről szólva nem sajnáltam az időt arra, hogy megmutassam, milyen is igaziból úgymond "rendben lenni". Leírtam azt a rengetegfajta betegséget is, ami egy nem igazán jó állapotú gyermeket fenyeget. Tudom, hogy ha a gyermekek közül több lenne sugárzóan egészséges, kevesebb beteg felnőtt keresne fel a rendelőmben.

Mert az igazi egészség nem gyermekkorban, hanem már az anyaméhben kezdődik!

 

Vége.         

Címkék: betegség egészség gyógyulás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu